Schwartz gjorde det onde ved sin gamle klub
Polfoto: Casper Dalhoff

Ronnie Schwartz blev matchvinder, da Randers kom på besøg på Blue Water Arena og tabte med 1-0 til esbjergenserne.

Inden opgøret mellem Esbjerg og Randers var hjemmeholdet fem point foran Hobro, der lå under stregen. En sejr ville altså bringe mandskabet fra fiskerbyen otte point foran Hobro. Randers lå a point med OB på sjettepladsen, men havde en bedre målscore end odenseanerne. En sejr til Randers ville gøre, at man bragte sig tættere på de europæiske pladser.

I kampens første fem minutter var Esbjerg skarpest. Esbjergenserne fik tilspillede sig et par halve chancer og havde god bevægelse for hinanden. Van Buuren fik en stor mulighed, da der var spillet 22 minutter, men han sparkede forbi bolden. Kort efter fik Ishak en mulighed, som han sparkede over mål.

Der skete ikke synderligt meget i første halvleg, så holdene gik til pause ved stillingen 0-0.

I anden halvleg fik piben en lidt anden lyd. I hvert fald til at starte med. Ronnie Schwartz modtog bolden inde i feltet, tog et skarpt træk mod højre og sparkede kuglen sikkert i mål. Fem minutter senere lavede Ronnie Schwartz en fræk detalje: Han så, at Johnsson var ude af sit mål og trykkede af fra midtercirklen. Johnsson fik imidlertid lige akkurat fingrene på bolden.

Jonas Borring fik en kæmpe mulighed, da han var alene igennem med Højbjerg. Esbjerg-keeperen kom godt ud af kassen og fik stoppet Borrings forsøg flot med benet. Maazou fik en mulighed, da en Esbjerg-brøler gjorde, at angriberen kunne komme på skudhold. Desværre for Randers-angriberen for Niger fik Højbjerg parereret ud til hjørne. I det hele taget lavede Maazou et godt indhop og var god fysisk, teknisk og ikke mindst hurtig.

Randers formåede ikke at lægge et ordentligt pres til sidst, og dermed vandt hjemmeholdet 1-0.

Esbjergs sejr gør, at Jonas Dals tropper har otte point ned til Hobro, der er under stregen. Randers har ikke vundet i fem udekampe i træk.