Selvmål kostede Esbjerg sejren

Esbjerg var på vej mod en sejr i lokalopgøret mod SønderjyskE, men et sent selvmål fra Emil Lyng sikrede remis.

Der var lagt op til et underholdende lokalopgør søndag aften, da Esbjerg fB og SønderjyskE tørnede sammen på Blue Water Arena. De to hold har tradition for at spille tætte kampe mod hinanden, og søndagens kamp blev ingen undtagelse. Værterne var længe på vej mod sejren, men et selvmål fra Emil Lyng blev dyrt i slutfasen.

Esbjerg åbnede opgøret bedst, og pressede de sønderjyske gæster langt tilbage fra kampens start. Hjemmeholdet havde dog svært ved at komme igennem SønderjyskE - defensiven, der ligeledes havde en sikker sidste skanse i keeper Marin Skender. Som halvlegen gik blev Esbjerg´s dominerende start dog afløst af et mere offensivt SønderjyskE - hold, der fik farlige tilbud på standard - situationer. 0-0 blev det dog ved pausen i en underholdende første halvleg, men samtidiog stod det klart, at kampen manglede et mål for at live op for alvor.

Scoringen kom et kvarter inde i anden halvleg efter en flot detalje fra Esbjerg - profilen Martin Pusic. I feltet vendte Pusic rundt og udplacerede flot Marin Skender, og dermed øjnede værterne oprejsning efter nederlaget til Randers FC i første runde. Esbjerg kontrollerede kampen kort efter scoringen, men mod slutfasen overtog SønderjyskE mere af spillet.

Gæsterne var konstant farlige på dødbolde, og seks minutter før tid gav dette pote. Det var dog en Esbjerg - spiller, der stod for gæsternes udligning. På et langt indkast fra Pierre Kanstrup headede Emil Lyng uheldigt bolden i det lange hjørne uden chance for sin målmand.

Begge hold jagtede den afgørende scoring i de døende minutter, og det var SønderjyskE, der kom tættest på. Et hjørnespark endte for fødderne af unge Jeppe Simonsen, der kanonerede bolden afsted fra distancen. Desværre for SønderjyskE - talentet afværgede Dubravka dog forsøget, og opgøret sluttede dermed uden vinder.