Silkeborg fik første sejr i 25 forsøg

Endelig kom Silkeborgs første Superliga-sejr. 2-1 vandt bundproppen over medaljekandidaterne fra Randers - og så endda på udebane.

Medaljekandidaterne fra Randers tog søndag eftermiddag imod nedrykningsfavoritterne fra Silkeborg, som fortsat var uden sejr forud for kampen på AutoC Park.

Silkeborg var uændrede i startopstillingen i forhold til kampen mod Esbjerg, hvor de godt nok tabte. Det var Randers ikke. Colin Todd havde nemlig lavet flere ændringer - hovedsageligt grundet karantæner.

Randers som er kendt for at være et stærkt hjemmebanehold, var klare favoritter, og med fem hjemmesejre i otte mulige, var der intet der tydede på Silkeborg-sejr - endnu mere fordi Silkeborg ikke er kendt for deres effektivitet foran mål, og Randers har holdt buret rent hele fem gange på hjemmebane.

Og det var også favoritterne der lagde bedst fra start. Nicolai Brock-Madsen kom tæt på efter 4 minutter, men Thomas Nørgaard reddede flot.

Seks minutter senere kom hjemmeholdet igen tæt på, da Baye Djiby Fall kom tæt på med hovedet, efter et flot Randers opspil startet af Djiby Fall selv.

Der var ikke meget styr på det defensive i Silkeborg-forsvaret, og de af flere omgange takke Thomas Nørgaard for ikke at være kommet bagud.

Igen i det 16. minut fik de muligheden for det. Nørgaard redder nemlig endnu en gang flot efter, at Nicolai Brock-Madsen var tæt på med hovedet.

Og det var hovedsageligt hovedspilledet den var gal med inde i Silkeborgs felt. Gæsterne kunne ikke konkurrere med de store stærke angribere, og de stærke kanter til at slå indlæggende, men scoret fik Randers altså ikke i de første mange forsøg.

Efter 29. minutter blev der dog stille på AutoC Park i Randers. En lang bold mod Nikolaj Agger sendte ham i dybden i kamp med Mads Fenger mod Randers-målet. Agger formåede dog at holde Fenger flot væk, og med målmand Karl Johan Johnsson på skovtur løb Agger udenom, og fra en lidt mere skarp vinkel end han nok havde håbet på at komme i, fik han dog listet bolden i mål til 1-0. En overraskende føring til gæsterne.

Føringen holdte helt til pause trods at Djiby Fall endnu engang viste sin farlighed, da han ramte stoplpen efter en dødbold. Efterfølgende landede bolden også hos Jonas Borring, og fra kort afstand kunne offensivspilleren ikke finde vejen ind i nettet.

Spillerne kom ud til en lidt mindre energisk anden halvleg, men mål skulle der komme.

Efter 56 minutter bragte Baye Djiby Fall nemlig flot Randers tilbage i kampen med udligningen til 1-1, da han headede et langskudsforsøg ind bag en ellers velspillende Nørgaard.

Den stilling fik dog ikke lov til at holde længe. De ellers normalt ineffektive Silkeborg kom nemlig fortsat frem til chancer, og efter 72 minutter landede en bold for fødderne af Daniel A. Pedersen som på flot vis bragede bolden op i højre hjørne fra cirka 20 meter.

Silkeborg var generelt meget bedre med i anden halvleg end i første, og efter en flot præstation, med lidt held, fik de skrabet en 2-1-sejr med hjem til Silkeborg. Den første sejr i 25 kampe.