Skender satte AaB i gang: Storsejr mod SønderjyskE

Marin Skender leverede en af sæsonens dårligste målmandspræstationer, da AaB søndag eftermiddag slog SønderjyskE med 5-0.

SønderjyskE har været denne sæsons helt store, positive overraskelse i landets bedste række, men de flotte tendenser fik en brat slutning søndag eftermiddag. Holdet tabte således hele 5-0 i Aalborg efter en ringe indsats af Marin Skender i målet og et kollektivt sammenbrud i anden halvleg.

Allerede i opgørets spæde indledning fik vi et varsel om, hvad der var i vente. Martin Skender kunne ikke holde et ellers relativt ufarligt langskud fra Henrik Dalsgaard, og i stedet slog han bolden ud i fødderne på Lukas Spalvis, der efter to forsøg kunne score sit syvende sæsonmål. Skidt aktion af SønderjyskE-keeperen.

Gæsternes start gik fra dårlig til værre efter et kvarters spil. Et hjørnespark blev kun halvclearet, og så var Nicolaj Thomsen heldig med, at hans opfølgende afslutning ramte en forsvarsspiller og sejlede over i det lange hjørne til 2-0.

AaB var i det hele taget klart bedst i starten af kampen, og vi skulle en halv time ind, før den første rigtige SønderjyskE-afslutning så dagens lys ved Andreas Oggesen.

Mod slutningen af første halvleg faldt tempoet en smule, hvilket bekom de sønderjyske gæster vel. De resulterede også i en udmærket chance kort før pause, men heller ikke mere end det.

I anden halvleg faldt SønderjyskE fuldstændig sammen. Da vi rundede en times spil huggede Thomas Enevoldsen til på et langskud, og igen så Skender svag ud i målet. Han fejlbedømte bolden og tog et skridt i den forkerte retning, så han kun kunne nå at få den ene hånd på en afslutning, der ellers ikke var særlig svær. 3-0 til AaB på Skenders andet drop.

Herfra gik det stærkt. I løbet af otte minutter scorede AaB yderligere to gange. Først efter 65 minutter, da Dalsgaard kom i endnu en kontra i højre side og lagde bolden af til Spalvis, der tonsede den i mål. Ottende sæsonscoring for litaueren, der nu er alene på toppen af topscorerlisten.

Tre minutter senere var SønderjyskE-forsvar igen alt for nemt at spille tyndt. Thomsen havde frit skud fra venstre, og selv om Skender diskede op med en flot redning, endte bolden for fødderne af Frederik Børsting, der kunne score i et helt tomt mål.

En ydmygende anden halvleg for det ellers så solide SønderjyskeE-mandskab. Ganske vist var forsvaret ramt af afbud, og målmanden var dårlig, men måden, holdet faldt sammen på, må bekymre Jakob Michelsen på trænerbænken.

Efter sammensmeltningen midt i halvlegen døde kampen lidt ud, og der blev ikke scoret yderligere. Med de tre point rykker AaB op på femtepladsen i Alka Superliga, mens SønderjyskE's kraftigt forringede målscore betyder, at de mister tredjepladsen til FC København.