Smukke mål nedlagde Esbjerg

Esbjerg tog føringen før pausen, men to flotte træffere i anden halvleg var med til at sikre 1-3 sejr til AaB mandag aften.

Selvtilliden var i top hos begge mandskaber, da Esbjerg fB mandag tog imod AaB. Med friske sejre i begge lejre var der lagt op til en intens affære, og det blev for alvor tilfældet, da AaB trak det længste strå med sejren på 1-3.

Esbjerg startede godt, og virkede aggressive i indledningen. Det var dog i den anden ende, Rasmus Jönsson stod for kampens første chance, der dog blev blokeret. Ti minutter efter tog Lasse Rise chancen med en løs bold i feltet, men sparkede over.

AaB spillede flere gange i dybden, og det blev farligt gang på gang. Frederik Børsting misbrugte en friløber rundet kampens første halve time, inden forsvaret kort efter kom på mellemhånd på ny.

AaB dominerede frem mod pausen, hvor Esbjerg dog pludselig slog til. Et indlæg blev headet videre, men Nicolai Larsen gik op for at bokse. Keeperen gik dog forkert af bolden, og det udnyttede Jonas Knudsen til at sikre 1-0 føring til Esbjerg ved pausen.

Esbjerg fortsatte med en stor chance kort efter pausen, da Lasse Rise sparkede tæt forbi fra distancen. Næppe fra distancen havde Anders K. Jacobsen mere held kort efter, da han tog chancen fra kanten af feltet. Med et præcist spark bragede han bolden op i målhjørnet, og så var alt på ny lige i det vestjyske.

Lasse Rise kom tæt på minuttet efter, men efter 58 minutters spil bragede AaB en ny træffer i hus. Frederik Børsting sparkede til bolden langt udefra, og sendte med et flot dyk flot bolden over Martin Dubravka i Esbjerg-målet.

Scoringen fik Esbjerg i offensiven, og det var tæt på at blive farligt i flere omgange. Otte minutter før tid var det dog gæsterne, der lukkede kampen. Nicolaj Thomsen blev spillet fri i dybden, og på tværs fandt han indskiftede Thomas Enevoldsen, der lukkede opgøret med sin 1-3 scoring.

AaB kom tættest på yderligere scoringer, men et intenst opgør sluttede med en nordjysk sejr på 1-3.