SønderjyskE nedlagde FC Midtjylland i målorgie

SønderjyskE vandt søndag eftermiddag over FC Midtjylland efter en underholdende og målrig affærre.

FC Midtjylland tabte søndag eftermiddag et skridt i kampen om bronzemedaljer, da Jess Thorups mandskab led et skuffende nederlag til SønderjyskE i Haderslev. Efter en livlig affære med mange chancer i begge ender endte SønderjyskE med en sikker sejr på 5-2.

SønderjyskE fik en regulær drømmestart med hele to scoringer inden for kampens første ti minutter. Scoringerne faldt endda inden for bare tre minutter af kampens indledning, for der var kun spillet syv minutter, da FC Midtjyllands Markus Halsti kom til at lave selvmål i en situation, hvor midtjyderne ikke fik clearet en dødbold ordentligt.

Bare et minut senere bragte Johan Absalonsen SønderjyskE på 2-0, da han satte hovedet på et indlæg og afsluttede et flot angreb af hjemmeholdet.

De to tidligere SønderjyskE-mål fik vækket FC Midtjylland, der blev tvunget til at komme fremad på banen og spille offensivt. Efter 20 minutters spil var Paul Onuachu tæt på at reducere for midtjyderne, men Lukas Fernandes leverede en stærk redning i SønderjyskE-målet.

Det var i det hele taget en underholdende kamp med mange gode angreb i begge ender af banen. De mange chancer opstod dog primært på grund af forsvarsfejl – bortset fra Rilwan Hassans reduceringsmål lige inden pausen. Helflugteren var høj klasse og skabte ny spænding i opgøret.

Den holdt dog ikke længe, for bare ti minutter inde i anden halvleg gjorde Michael Uhre det til 3-1 til hjemmeholdet.

Det slog dog ikke midtjyderne ude, for Jess Thorups tropper forsøgte at reducere og udligne, og Jakob Poulsen fik annulleret en scoring med et kvarters tid tilbage af kampen. I en hektisk slutfase lagde FC Midtjylland et stort tryk  på SønderjyskE-målet, men trods en scoring fra Gustav Wikheim i 80. minut lykkedes det ikke at hente point.

Til sidst i kampen gik det helt galt for FC Midtjylland. Først begik Rafael van der Vaart straffespark, hvilket blev udnyttet af Johan Absalonsen til endnu en SønderjyskE-scoring, og tre minutter inde i overtiden modtog Rasmus Nissen sit andet gule kort og fik dermed marchordre. Til allersidst gjorde Silas Songani det til sluresultatet 5-2.

Dermed sikrede SønderjyskE sig en ny sejr i mesterskabsslutsspillet, der nu er åbnet på ny.