SønderjyskE sænkede AGF i vildt pokaldrama

AGF førte langt inde i den overtiden, men måtte alligevel se kampen gå ud i forlænget spilletid og siden straffesparkskonkurrence, hvor et fattigt SønderjyskE-mandskab endte med at løbe med sejren.

SønderjyskE viste på ingen måde Superliga-klasse, da holdet tirsdag slog AGF i DBU Pokalen. AGF havde allerede det ene ben i ottendedelsfinalen, da Johan Absalonsen udlignede Arthur Sorins føringsmål i overtiden. Siden måtte kampen i forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence, og her var det sønderjyske mandskab sikre på samtlige forsøg fra ellevemeterpletten.

Aarhusianerne var således klart bedst i store dele af opgøret, og særligt i de første 45 minutter, hvor hjemmeholdet havde flere muligheder ved blandt andet Daniel Christensen og Kim Aabech. Men scoringen kom i stedet fra en lidt mere defensiv og uventet kant, idet Arthur Sorin luskede sig med frem på en dødbold og sparkede AGF på 1-0 efter 22 minutter.

I anden halvleg åbnede kampen sig mere op, og det var til at se, at SønderjyskE som Superliga-hold havde andet gear rent udholdenhedsmæssigt.

Men chancer havde sønderjyderne alligevel svært at frembringe. For selvom holdet begyndte at sætte sig bedre igennem rent fysisk, var det alligevel påfaldende, hvor dårligt holdet var til at skabe chancer.

Til slut havde Davit Skhirtladze sågår en gylden mulighed for at lukke og slukke, men georgierens afslutning hørte til Danmarksserie-klassen, og det var derfor endnu mere skuffende for AGF, at Johan Absalonsen i det absolut sidste minut gjorde det til 1-1 med en scoring midt inde foran mål, og dermed sendte kampen ud forlænget spilletid.

Her fik Jeppe Kjær bolden i nettet efter bare få minutter, men aarhusianeren blev korrekt fløjtet offside, og kun en afslutning af Stephan Petersen lidt senere var tæt på at sikre AGF sejren i den forlængede spilletid.

I straffesparkskonkurrencen brændte Kim Aabech en enkelt gang, mens Sønderjyderne scorede på samtlige forsøg.