Sønderjyske slog Brøndby ud i underholdende pokalfight

Der var underholdning for alle pengene, da Brøndby gæstede Sønderjyske i DBU Pokalen.

Det er sjældent set, at Sønderjyske møder op til kamp med fire sejre på stribe, men ikke desto mindre var dette tilfældet før dagens pokalkamp, hvor Brøndby gæstede Haderslev Fodboldstadion.

Brøndby, som har skulle høre på meget kritik den seneste tid, hvor der har været spekuleret over træner Thomas Franks fremtid, hans bortvisning i weekendens kamp mod FC Midtjylland samt Johan Elmanders røde kort, kom dog til Sønderjylland med bevidsthed om, at de havde vundet de seneste tre opgør mod Sønderjyske, men det var ikke til at se, da kampen gik i gang.

Brøndby lagde et højt tryk, men glemte fuldstændig defensiven, så da Nicolaj Madsen efter to minutter sender en dyb stikning gennem Brøndby-forsvaret, stak lyhurtige Marvin Pourie mod Lukas Hradecky, og sparkede bolden sikkert ind bag målmanden til et tidligt føringsmål.

Hjemmeholdet overtog kort overtaget af kampen, og Daniel Jensen, Pourie og Madsen er få minutter efter igen på spil i Brøndbys straffesparksfelt uden at det bliver til en scoring.

Efter et kvarter var det dog for alvor tæt på, at Sønderjyske udbyggede føringen. Et hjørnespark blev forlænget af den tidligere Brøndby-spiller Pierre Kanstrup og faldt ned for fødderne af Jan Marxen, som ikke kunne få bolden under kontrol, og fik dermed ikke udnyttede det nærmest frie mål han stod foran.

Den gave takkede Brøndby pænt for, og syv minutter senere sparkede Johan Elmander, som fik rødt kort i weekenden, men først har karantæne gældende mod FCK, Brøndby tilbage i kampen. Thomas Kahlenberg havde før det blokeret et frispark fra Sønderjyske, men dommeren så intet forkert i situationen, og i stedet spillede Kahlenberg Elmander fri, som holdte Sønderjyske-forsvarerne fra sig og sparkede bolden i kassen.

Efter 32. minutter fik en velfungerende Brøndby venstrekant cadeau for det hårde arbejde. Patrick Da Silva fandt nemlig Teemu Pukki, som med et træk højre ind i banen satte Sønderjyske-forsvaret og med lidt hjælp fra en Sønderjyske-fod fandt den vejen ind i målet.

Dermed gik holdene til pause med 1-2-stilling på måltavlen.

I anden halvleg var det igen finske Teemu Pukki som kom i centrum, da han efter 54 minutter var tæt på, at bringe Brøndby yderligere i front, men målet udeblev.

Ti minutter senere kunne man i stedet se indskiftede Silas Songani løbe fra Brøndby-forsvaret, og fra en skarp vinkel afslutte optimistisk, men ved hjælp fra en fod fra Martin Albrechtsen passerede bolden Hradecky, og dermed var der altså bragt balance i regnskabet.

Ingen af holdene ønskede med henblik på weekendens Superliga-runde mere end 90 minutters fodbold, men det begyndte det alligevel at ligne.

Efter 73 minutter fik Sønderjyske dog en gylden mulighed for at ændre på det, da Dario Dumic, en af Brøndbys bedste forsvarsspillere gennem kampen, ikke kontrollerede bolden ordentligt, og kunne se Adama Guira samle bolden op i stedet og styrte ind i Brøndbys straffesparksfelt, hvor han fik spændt ben af Dario Dumic. Dommer Mads Kristoffer Kristoffersen dømte med det samme straffespark og udviste Dumic.

Det efterfølgende straffespark blev dog ikke udnyttet af Sønderjyske, da Lukas Hradecky reddede den ellers erfarne Daniel Jensens straffespark, og dermed fortsatte kampen med udsigt til forlænget spilletid.

Med to minutter igen hamrede Bjørn Paulsen et langskud på stolpen, og det hjalp naturligvis ikke så meget, derfor måtte kampen ud i ekstra to gange kvarters spilletid.

Første del af den forlængede spilletid var dog knap så underholdende i forhold til de første 90 minutter, men minutter i anden halvdel ændrede det sig. Johan Absalonsen modtog bolden på kanten af feltet og med et smukt spark fløj den henover Lukas Hradecky, som dog fik en hånd på bolden.

Sekunder efter udbyggede hjemmeholdet, da Marvin Pourie med et fornemt hælspark gjorde det til 4-2.

I det 110. minut så det ud som om, at et ellers træt mandskab var tilbage i kampen, men en offside-kendelse annullerede Brøndbys scoring. Og præcis samme situation udfoldede sig to minutter senere, da Nuñez fik bolden i mål, men igen blev målet underkendt.

I to minutters ekstra tid af den forlængede spilletid endte Christian Nørgaard og Nicolaj Madsen og Christian Nørgaard i et sammenstød, og begge endte kampen med et rødt kort ved siden af deres navn.

Masser af drama og 123. minutters fodbold endte til sidst med femte sejr på stribe for Sønderjyske, og de er dermed videre i pokalturneringen. Brøndby må i stedet knokle på i Superligaen, hvor de i weekenden møder FC København.