SønderjyskE tævede kriseramte OB

SønderjyskE ydmygede et kriseramt OB-mandskab med 4-1 i Haderslev, og sejren var ikke et mål for stort.

Når sæsonen spidser til, og nedrykningen lurer i det fjerne, så vågner SønderjyskE. Sådan plejer det at være, og alt tyder på, at det også bliver tilfældet i denne sæson.

I sidste weekend vandt Haderslev-klubben med overbevisende 3-0 på udebane mod Brøndby, og i dag var sønderjyderne om muligt endnu mere overlegne, da en flot kriseramte fynboer – det kan man vist godt tillade sig at sige nu – fik bank med 4-1 på Haderslev Fodboldstadion.

4-1 er noget af en røvfuld, men den var ikke et mål for stor. Havde det ikke været for en velspillende Jesper Christiansen, kunne OB's havde fået læsterlige klø denne søndag.

Det var dog OB, der fik den bedste start på kampen. Efter ti minutters spil spredte Kristian Vadocz bolden ud i venstre side til Bashkim Kadrii, der lagde den ind foran til en helt fri Morten Skoubo, der ikke kunne undgå at gøre det til 1-0. Darko Bodul havde også en stor chance i 1. halvleg, men ellers stod der SønderjyskE på stort set det hele.

Med få sekunder tilbage af 1. halvleg udlignede Tommy Bechmann til 1-1 med et akrobatisk spark tæt under mål, og dermed tankede hjemmeholdet selvtillid før en 2. halvleg, som skulle blev helt forrygende set med jyske briller.

Efter fem minutters spil lagde Johan Absalonsen – der måske spillede sin bedste kamp i flere år – bolden til rette for Henrik Hansen, der knastørt hamrede SønderjyskE foran 2-1. Ti minutter senere gik Absalonsen fra oplægger til målscorer, og så var OB spillet skakmat.

Hjemmeholdet fortsatte dog med at vade i chancer resten af kampen, men Jesper Christiansen diskede op med flere gode redninger. En enkelt gang yderligere mere OB-keeperen dog give fortabt.

Efter 66 minutter landede et hjørnespark foran Tommy Bechmann, der tæt under mål kunne gøre det til slutresultatet 4-1. Med et par minutter tilbage lykkedes det - som sædvanlig fristes man til at sige - SønderjyskE at brænde endnu et straffespark, da Hallgrimur Jonasson måtte se sig reddet af Jesper Christiansen - dermed har sønderjyderne brændt seks gange fra 11 meter i denne sæson.

Efter tre minutters tillægstid kunne jublen bryde løs i Haderslev, mens krisen for alvor kradser i den fynske Ådal – den kan selv ikke Troels Bech formulere sig ud af.