Store bøder og kraftige advarsler til Brøndby og FCK
Superliga

Store bøder og kraftige advarsler til Brøndby og FCK

Både Brøndby og FC København skal til lommerne på grund af fansene brug af pyroteknik. Fodboldens disciplinærinstans advarer på samme tid begge klubber om at gentagelserr kan føre til langt hårdere straffe

Der var godt gang i brugen af romerlys og andet pyroteknik,d a Brøndby og FC København mødte på Brøndby Stadion 8. november 2015.
 
Nu falder straffen, da Fodboldens disciplinærinstans har færdigbehandlet de indberettede informationer. 
 
Det betyder en bøde til Brøndby 125.000 mens FC København skal aflevere 100.000 kroner som følge af bøde.
 
Samtidig løfter Fodboldens disciplinærinstans en finger over for begge klubber, da der gennem sæsonen har været adskillige indberetninger på dem begge og at begge klubber i følge instansen forsømmer at komme med løsninger, der dæmmer op for den markante afbrænding samt at der ikke gøres nok for at pågribe de folk, der tænder og medbringer pyroteknikken.
 
- Fodboldens disciplinærinstans har efter at have indhentet redegørelser fra de to klubber fastslået, at der i Brøndbys tilfælde er tale om et femtegangstilfælde i relation til ”Cirkulære om Sikkerhed og orden på stadions” i indeværende sæson, mens instansen i sidste sæson behandlede 15 indberetninger, hvor Brøndby IF var part.
 
- For FC Københavns vedkommende er der tale om et fjerdegangstilfælde i indeværende sæson, mens instansen i sidste sæson behandlede 10 indberetninger, hvor FC København var part.
 
- I kendelsen betragter instansen de gentagne overtrædelser af cirkulæret fra begge klubbers side med stor alvor, da man finder, at overtrædelserne er organiseret, skriver DBU.dk
 
Fodboldens Disciplinærinstans gør det over for begge klubber klar, at hvis indsatsen for at komme problemerne til livs og at der kommer nye tilfælde, kan det ende med straffe, der er hårdere end bare bøde.
 
- Samtidig understreget Fodboldens Disciplinærinstans, at man også i F.C. Københavns tilfælde overvejede andre sanktioner end bødestraf, men at man ikke har fundet fuldt tilstrækkeligt grundlag for det på nuværende tidspunkt, lyder det i beskeden.
 
Det betyder i princippet, at Fodboldens Disciplinærinstans kan gå ind og straffe klubberne med blandt andet tomme tribuner eller sågar pointstraffe, hvilket fremgår af DBUs love § 30.1.
 
I kampen 8. november havde dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen travlt med at notere hændelser ned fra ulovlige aktiviteter på tribunerne på Brøndby Stadion: