Video : Tipsbladet
Superliga

Superliga-anførerne har talt: Danmarks bedste fodboldbane ligger i Brøndby

Den årlige kåring af den bedste bane i Superligaen går til hybridgræsset på Brøndby Stadion. FC Nordsjællands kunstgræs skraber igen bunden.

Efter hver spillerunde giver Superliga-anførerne karakter til den bane, de netop har spillet på. Efter hver halvsæson tælles karaktererne sammen, og Spillerforeningen udpeger de baner, der har været bedst og dårligst.

Med afslutningen af denne sæsons Superliga - de resterende playoffkampe inkluderer to 1. divisionshold, så de tæller ikke med i regnskabet - kan den bedste bane igen kåres. Og valget er denne gang faldet på Brøndby Stadion.

Her har man en såkaldt hybridbane, som er en blanding af naturligt græs og kunstgræs. Det har spillerne tilsyneladende sat pris på, for de giver banen 4,19 i gennemsnit. På en delt andenplads er Ceres Park i Aarhus og Blue Water Arena i Esbjerg med 3,75.

For et år siden blev banen i Brøndby udpeget som den andendårligste, og Thomas Lindrup, der er chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen, glæder sig over forvandlingen.

- Den positive forvandling, som underlaget i Brøndby har gennemgået, viser, at det sagtens kan lade sig gøre at have en god bane, hvis man som klub ønsker at investere i det. Fodboldbanen er et afgørende arbejdsredskab for spillerne, og vi kan altså konstatere, at Brøndby i høj grad lever op til den forpligtigelse, det bør være at have en god fodboldbane for en professionel fodboldklub, siger han til foreningens hjemmeside.

Banen på Right to Dream Park i Farum plejer at slutte i bunden af kåringen og gør det igen i denne sæson. Gennemsnitskarakteren er dog forbedret, men Thomas Lindrup langer vanen tro ud efter underlaget.

- Det er selvfølgelig positivt, at banen er blevet bedre. Men det er også en sølle trøst, for banen er fortsat Superligaens dårligste, hvis du spørger anførerne. Og set i det lys ærgrer vi os over, at Superligaen fra næste sæson tæller to kunstgræsbaner, når Silkeborg tager deres nye stadion i brug. Vi havde hellere set, at de i Silkeborg havde ladet sig inspirere af Brøndbys hybridbane fremfor Nordsjællands kunstgræs, siger han.

Den samlede stilling ser således ud:

Brøndby Stadion (Brøndby IF): 4,19
Ceres Park & Arena (AGF): 3,75
Blue Water Arena (EfB): 3,75
Sydbank Park (SønderjyskE): 3,69
Nordjyske Arena (AaB): 3,63
Mascot Park (Silkeborg IF): 3,56
MCH Arena (FC Midtjylland): 3,56
Energi Viborg Arena (Viborg FF): 3,44
Lyngby Stadion (Lyngby BK): 3,40
EWII Park (OB): 3,06
Telia Parken (F.C. København): 2,73
BioNutria Park Randers (Randers FC): 2,56
CASA Arena Horsens (AC Horsens): 2,38
Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 2,13