Trods mesterskab: Dansker fraråder slutspil som i Belgien
Foto: Zeus/Polfoto
Superliga

Trods mesterskab: Dansker fraråder slutspil som i Belgien

Den danske forsvarsspiller Lasse Nielsen fra Gent vandt det belgiske mesterskab. Alligevel fraråder han mod systemet i Belgien.

27-årige Lasse Nielsen har i denne sæson været udlejet fra NEC Nijmegen til belgiske Gent, og den beslutning er Lasse Nielsen nok ganske godt tilfreds med, for den tidligere AaB-forsvarer vandt det belgiske mesterskab med sin klub.

Og det kan Nielsen blandt andet takke det belgiske ligasystem for. Efter 30 runder af grundspillet var Lasse Nielsens klub fire point efter Club Brügge, da slutspillet skulle spilles. Men i Belgien halveres pointene fra gruppespillet, og så var klubben kun to point efter. Og da slutspillet så var forbi, vandt Gent med to point ned til Club Brügge.

Selv om danskeren naturligvis var lykkelig for at vinde titlen, er han ikke begejstret for den måde, systemet er skruet sammen på.

- Det er sjovt, når du er med i Playoff 1, fordi du spiller gode kampe hver weekend, men jeg vil stadig foretrække den traditionelle struktur, hvor det bliver afgjort over eksempelvis 38 kampe eller lignende, som man ser det i stort set alle andre europæiske lande, siger Lasse Nielsen til Ritzau.

I Danmark har hollandske Hypercube præsenteret 20 modeller - flere med slutspil -  som de danske klubber nu overvejer. Og det er ganske interessant, for i Belgien, hvor man indførte systemet med slutspil i 2009, er der højere konkurrence i Playoff 1, mens Playoff 2 bliver spøgelsesagtig og for så vidt ligegyldig.

Også Brian Hamalainen, der spiller for belgiske Genk, er modstander af ligasystemet i Belgien. Han har tidligere udtalt til tipsbladet.dk:

- Jeg har lagt mærke til, at der er mange kampe, der ender op med at blive ligegyldige, fordi spillerne i sidste ende helst bare vil på ferie, eller fordi de føler, at nu har sæsonen været lang nok. Jeg synes ikke nødvendigvis, at det er den bedste måde at gøre det på. Den første sæson (I Zulte-Waregem, hvor Hamalainen var fra 2011-2013 red.), hvor vi lige akkurat redder os med en 13. plads og kommer i det andet playoff-spil, var vi glade for at redde os.

- Alt var godt, og vi skulle bare i gang med de sidste kampe, før der var ferie. Så bliver kvaliteten ikke særligt god, og det bliver nogle lange kampe. I det her system er der mange kampe, hvor det kan være svært at sætte sig op, hvis mentaliteten ikke er der. Det bliver for mange kampe, hvor der ikke umiddelbart er meget at spille om, siger Hamalainen, der også kan mærke på fansene til kampene, at opmærksomheden hurtigt daler i de ligegyldige kampe.

Det er Divisionsforeningen, der skal blive enige om en ny struktur for Superligaen.