Vild kamp: FCK henter comebacksejr mod Sønderjyske

FC København så ud til at være på vej mod en sikker sejr, gik ned i anden halvleg, men reddede alligevel tre point hjem til sidst mod Sønderjyske.

Det er lige over tre år, siden FC København sidste tabte på hjemmebane i Parken, men i dag så den stime ud til at blive brudt. Mestrene kom ganske vist foran med 1-0, men kom herefter bagud, og så skulle man helt hen til de afgørende minutter, før FC København fik afgjort kampen og vandt 3-2 alligevel.

Fuldstændig modsat alle andre kampe i sæsonen viste FC København fornemme spilletakter fra starten, og særligt kombinationerne i angrebet fungerede godt. Flere gange kom københavnerne frem til store chancer. Derfor kunne mesterholdet heller ikke holdes tilbage, og efter 27 minutter kom FC København i front. Pierre Bengtsson kom i et overlap og sendte bolden ind til Federico Santander, som kunne lægge den tilbage til Kasper Kusk, som uden problemer scorede føringsmålet.

I anden halvleg gik FC København lidt ned i tempo, og Sønderjyske kom bedre med. 12 minutter inde i halvlegen sendte Philip Zinckernagel den brandvarme Christian Jakobsen afsted, og han kunne køligt lægge bolden over Robin Olsen. Bare to minutter senere var kampen fuldstændig vendt om, da Robin Olsen mistimede et indgreb. Olsen var på vej til at samle bolden op nede ved baglinjen, men lynhurtige Mikael Uhre nåede at prikke bolden forbi ham, og så stod den 2-1 til udeholdet.

FC København pressede på og lavede flere udskiftninger, og det gav pote ti minutter før tid. Benjamin Verbic afsluttede fladt nede ved stolpen, og det kunne Sønderjyskes målmand ikke gøre noget ved, og så var kampen nulstillet. Det varede dog bare få minutter, før kulminationen kom. Andrija Pavlovic fik bolden ude foran feltet, og så besluttede han sig for at forsøge sig fra distancen. En klog idé, for bolden drejede helt op i hjørnet, og Parken gik amok efter en smuk scoring til 3-2.

På falderebet blev Michael Lüftner båret fra banen med, hvad der lignede en slem skade, men FC København forsvarede den hjem med ti mand og vandt dermed 3-2.