Belgiske reserver vandt i undertal
VM

Et reservespækket belgisk mandskab vandt en smal 1-0-sejr over Sydkorea. Steven Defour ragede et tåbeligt rødt kort til sig i 1. halvleg.

Belgien var allerede kvalificeret til ottendedelsfinalerne før torsdagens sidste gruppekamp mod Sydkorea, og det tog landstræner Marc Wilmots konsekvensen af og sparede en lang række af de største belgiske profiler.

Således fik spillere som Eden Hazard, Romelu Lukaku, Vincent Kompany og Kevin de Bruyne en puster, og det gav samtidig Belgien mulighed for at blære sig med den enorme bredde, som truppen har. Store profiler som Adnan Januzaj og Kevin Mirallas var således blandt de spillere, der fik chancen fra start – ikke de værste reserver man kan råde over.

Det blev dog aldrig noget festfyrværkeri i Sao Paulo, hvor der var ganske langt mellem snapsene. Alligevel lykkedes det forhåndsfavoritterne fra Belgien at vinde 1-0, og dermed er De Røde Djævle videre med maksimum point.

Dries Mertens har spillet en fin slutrunde indtil videre, og efter 24 minutter havde Napoli-spilleren kampens første store chance, da bolden tilfældigt dumpede ned foran ham i feltet, men Mertens overplacerede.

Seks minutter senere brændte det på i den anden ende, da Belgien måtte afværge en chance på selve målstregen. Ellers var det en temmelig udramatisk halvleg – lige indtil det 44. minut.

Her stemplede Steven Defour Sydkoreas Shimwook Kim med to fødder og modtog et fuldstændig korrekt rødt kort for sin svinestreg. Helt tåbeligt lavet af FC Porto-spilleren, der kan se frem til en karantæne.

Dermed var Sydkorea en mand i overtal i hele 2. halvleg, men det var ikke at se på spillet. Asiaterne formåede ikke at skabe ret mange tilløb til chancer – tættest på var Sung-Yueng Ki, da et indlæg var ved at sejle hele vejen forbi Thibaut Courtois, men overliggeren reddede for Belgien.

Bedst som det lignede en nulløsning, faldt kampens afgørelse efter 77 minutter. Det indskiftede stortalent Divock Origi afsluttede kompetent på Seung-Gyo Kim, der gav en ripost, som endte lige for fødderne af Jan Vertonghen, der uden problemer kunne gøre det til slutresultatet 1-0.

Dermed blev Belgien en sikker vinder af Gruppe H, hvilket betyder, at USA venter i ottendedelsfinalen. Med sig fra gruppen tager Belgien Algeriet, der skal møde Tyskland.