Bog om gambling skuffer
Illustration
Spil

Bog om gambling skuffer

Tipsbladets redaktion har læst den nye bog om betting og er ikke overbevist om, at den er vejen til en fremtid som professionel spiller

Ind i Gambling -
Den rette model og de rette værktøjer
af René Vitting
Karakter: 2/6 bolde

199 kroner for en bog på 119 sider. Det giver en side-pris på over halvanden krone. Bare for at sammenligne med Sid Lowes nyligt udgivne ”Had og Kærlighed i La Liga” får man her en bog på 424 sider til 350 kroner. Skal den første pris kunne retfærdiggøres, bør det virkelig være kvalitet, man erhverver sig. Det er ”Ind i Gambling” ikke.

Først og fremmest skal bogen dog have ros for én ting; den sætter lighedstegn mellem gambling på diverse sportsbegivenheder og så den ”gambling”, der foregår masser af steder i det private erhvervsliv. Et prisværdigt initiativ, for der kan rent faktisk sættes masser af lighedstegn, men af uvisse årsager er det mere

kosher

at investere i eksempelvis aktier end i sportsbegivenheder.

Til gengæld sætter den sig herefter mellem to stole efter min mening; hvis man er helt ny i ”faget”, starter man så med at investere i en bog, der fortæller dig, hvordan du kan komme til at leve af det? Det stiller jeg spørgsmålstegn ved, og synes derfor, at der bruges alt for meget spalteplads på at fortælle om bonusser og ”surebetting”. Det kunne med en vis ret have været medtaget i en bog om gambling for 10-12 år siden, men under ingen omstændigheder i 2014, hvor bookmakernes forretninger er strømlinede milliardvirksomheder med dertil hørende højt udviklede risk management-systemer. Disse HADER ”surebettere”, hvorfor de udelukkes ved først givne lejlighed, om så der bare foreligger en mistanke.

LÆS OGSÅ INTERVIEW MED FORFATTEREN HER

Til gengæld lægger bogen sig hen imod slutningen op på et forholdsvis højt niveau, hvor ”compounding” i René Vittings øjne er alfa og omega i forhold til at få gambling til at give overskud. Han kan sagtens have en pointe, men det havde været rart med en introduktion til nogle af de forskellige muligheder at føre ”money management” på, eksempelvis førende frem til en konklusion over, hvorfor man anbefaler en given metode frem for andre. Det er ”money management”, der er altafgørende for, om man tjener penge på spil eller ej i det lange løb, og ikke hvor mange bonusser eller surebets, man er løbet ind i.

Man kan godt se stort på, at der anvendes hestevæddeløb til at beskrive spil på flere udfald af gangen, selvom der trods alt havde været tid til at foretage en korrektur i de to år, der er gået fra dette blev forbudt til bogens udgivelse, men at nævne at man i øvrigt selv har udviklet to yderligere metoder, som kan hjælpe én til at blive endnu mere succesfuld, men så skal man bare lige henvende sig til forfatteren, er...hmmm. Læseren har lige betalt 199 kroner for at blive belært, og så får vedkommende at vide, at forfatteren med vilje ikke har medtaget alle godterne!

Undertegnede er muligvis ikke det kernepublikum, som bogen henvender sig til, hvorfor en kollega med et andet forhold til gambling også læste bogen i den hensigt at sikre den mest objektive bedømmelse, og vi landede begge på samme resultat; den kan ikke snige sig over to bolde.