• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Auri Skarbalius har en drøm om at blive landstræner i hjemlandet Litauen. En drøm, der meget vel kan gå i opfyldelse en dag.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Det er næppe en mulighed hverken i år eller næste år. Men engang i fremtiden er det meget muligt, at Brøndbys nuværende cheftræner, litauiske Auri Skarbalius, bliver landstræner i hjemlandet.

I forrige uge kunne præsidenten for det litauiske fodboldforbund, Liutauras Varanavicius, fortælle tipsbladet.dk, at forbundet holder et vågent øje med Auri, der er en af af få trænere fra Litauen, der agerer i udlandet. Auri er tidligere anfører for det litauiske landshold, og da han oven i købet træner en stor klub i en liga som den danske, vil han altid være på listen over kandidater som en kommende landstræner i det sydligste af de tre baltiske lande.

Netop nu er Litauen rent faktisk på udkig efter en ny landstræner, efter Raimondas Zutautas forlod jobbet for en måned siden. Auri Skarbalius er næppe en realistisk kandidat, da han lige er startet i Brøndby, men i fremtiden er det bestemt ikke udelukket, at den 38-årige træner skifter Danmark ud med Litauen og et job som landstræner.

- Når man er træner på det her niveau, har man store ambitioner. Jeg har fuld fokus på mit arbejde i Brøndby, men jeg har også store drømme, fortæller Auri Skarbalius til tipsbladet.dk.

- Jeg er litauer, og jeg vil altid være litauer. Jeg har fået min fodboldopdragelse i det litauiske fodboldsystem, og derfor vil jeg selvfølgelig gerne give noget igen. Når eller hvis de kontakter mig, vil jeg tage den derfra, fortsætter Brøndby-træneren, der indtil videre er cheftræner på vestegnen til og med den 31. december.

Litauen er i øjeblikket nummer 85 på FIFAs verdensrangliste. En plads efter Nordirland og en enkelt position foran Angola.