• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FC København stiller op uden Johnny Thomsen i aftenens kamp mod AC Horsens. Højre back'en døjer med en skade og føler sig generelt slidt.

Af Simon Møbjerg Sørensen

Da Roland Nilsson i går udtog sin trup til aftenens Superliga-kamp mod AC Horsens, var Johnny Thomsen ikke med. Højre back'en føler sig slidt oven på en hård sæsonstart i sin nye klub. Aktuelt døjer han med problemer med hoftebøjeren og lysken.

- Jeg har ikke kunnet træne optimalt, og jeg er ikke klar til at spille kampen mod Horsens. Jeg har haft problemer i 14 dage nu, og jeg får noget behandling for min skade, siger Johnny Thomsen til tipsbladet.dk.

Da Thomsen kom til klubben inden denne sæson, var han eneste højre back i truppen efter Zdenek Pospechs farvel. Siden kom costa ricaneren Christian Gamboa til - uden at han kunne slå Johnny Thomsen af holdet. Derfor spillede Thomsen også 12 kampe fra sæonpremieren mod SønderjyskE frem til udekampen mod Standard Liege i slutningen af september.

LÆS OGSÅ: Optakt: AC Horsens - FC København

Men faktisk har Thomsen ikke været i kamp i Superligaen i de seneste tre kampe. Forklaringen skal findes i FCK's signing af landsholdsback'en Lars Jacobsen, ligesom det hårde program har sat sine spor.

- De mange kampe har sat sine spor, for jeg har ikke været vant til fra SønderjyskE at spille flere kampe om ugen. Jeg har følt mig lidt slidt de seneste uger, selv om jeg ikke har spillet i Superligaen på det seneste. Det har været en stor omvæltning for kroppen.

- Jeg vil selvfølgelig gerne spille så mange kampe som muligt, men med min slitage in mente må jeg også sige, at det var godt nok, at vi hentede Lars. Det er klart, at det er svært at forestille sig en sværere konkurrent for mig. Da han kom til klubben, tænkte jeg selvfølgelig, at nu ville det blive sværere for mig, men omvendt vidste jeg jo godt, da jeg kom til FCK, at der ville blive virkelig hård konkurrence om pladserne, siger Johnny Thomsen.

Torsdag spiller FC København mod Hannover i Europa League, og den 29-årige FCK'er kæmper for at blive klar til den kamp. Lars Jacobsen er ikke spilleberettiget, da han kom til klubben, efter registreringen til turneringen var lukket, og derfor vil Thomsen være det oplagte valg til startopstillingen.

- Jeg regner med og håber på, at jeg bliver klar til den kamp. Jeg har fået noget behandling i dag, og det skal jeg også have i morgen, og så må vi se, hvordan jeg står i løbet af onsdagen.

Johnny Thomsen har spillet seks Superliga-kampe, tre Champions League-kvalifikationskampe, én pokalkamp og to Europa League-kampe for FC København.