I den lokale dødskamp mellem Sønderjyske og EfB, bliver det storebror fra Esbjerg, der trækker det længste strå, forudser Jesper Lange

Af Torsten Kjems Hansen

Sønderjyske vandt i weekenden hjemme over Lyngby og fik dermed vanvittigt vigtige tre point i kampen for at overleve i Superligaen. På torsdag kommer EfB på besøg i en direkte duel om overlevelse.

EfB fik søndag uafgjort mod AaB og har stadig et håb om at overleve på trods af, at der både er tre point op til Lyngby og Randers - og fire point til Sønderjyske.

I starten af forårsturneringen forudsagde EfB's Jesper Lange, at Lyngby og FC Nordsjælland ville ende med at rykke ud af Superligaen. Angriberen, der er ude med karantæne mod Sønderjyske er godt klar over, at kniven for alvor nærmer sig struben for EfB, men han tror stadig på overlevelsen og er ikke helt utilfreds med sin forudsigelse.

- Lyngby ligger under stregen, og havde FC Nordsjælland ikke vundet over Silkeborg, havde de også ligget helt nede, men sådan gik det ikke, siger Jesper Lange til tipsbladet.dk

- Vi er i den situation, hvor vi skal vinde over Sønderjyske for bevare håbet. Jeg er sikker på, at vi nok skal gøre det, og når det sker, skyder vi for alvor Sønderjyske tilbage i nedrykningskampen.

Ud over Sønderjyske-kampen i Haderslev runder EfB sæsonen af med en hjemmekamp mod AC Horsens og en udekamp mod Randers FC. Jesper Lange har ikke brug for en lommeregner for at komme med et bud på, hvor mange point EfB skal bruge for at sikre livet i den bedste danske række.

- Vi skal helt sikkert have to sejre og en uafgjort for at kunne klare frisag, men omvendt er jeg sikker på, at vi slutter stærkt af og vinder de tre sidste kampe.

- Hvem der så ender med at rykke ud, er jeg ligeglad med - så længe det er andre end EfB, siger han.

Jesper Lange er sammen med Tim Janssen topscorer hos EfB med syv mål. Lange har dog været den mest scorende i foråret med tre scoringer.