Generelle

Borring-handel sætter rekord

Flere handler på vej i FC Midtjylland

FC Midtjylland brager igen til og og rykker teltpælene på det danske transfermarked.

Med købet af kantspilleren Jonas Borring i OB for ifølge Fyens Stifttidende et beløb på 21 mio. kr. sætter man ny dansk transferrekord for en handel mellem to danske klubber. Prisen for Borring overgår således de 18-19 millioner, som FC København i vinter betalte for en anden OB'er, Ulrik Laursen [tankestreg] en handel som dengang overtrumfede hvad københavnerne i sommer betalte FC Nordsjælland for Morten Nordstrand.Nyheden om Borrings skifte til FC Midtjylland blev lanceret mandag morgen samtidig med at midtjyderne kunne præsentere en aftale med angriberen Kim Christensen, som OB tidligere afhændede til engelske Barnsley. Og fra FCM side blev der ikke lagt skjul på hverken glæde eller hvilket signal man gerne ville sende med købet:"Ved at hente den 23-årige Jonas Borring fra OB styrker sølvvinderne fra FC Midtjylland offensiven markant. Samtidig mister en af de primære konkurrenter til en topplacering et af sidste sæsons stærkeste fremadrettede kort," lød det således triumferende i pressemeddelelsen fra klubben.I det fynske beklager man afgangen af kantspilleren, der har været inde omkring A-landsholdet, men salget er den anden markante handel, som skæpper i den fynske pengekasse:"Vi kunne simpelthen ikke sige nej, og nu bliver det vores opgave at kompensere for tabet af Jonas Borring med nye spillerindkøb," lød det fra sportsdirektør Kim Brink.Salget af Borring gør næppe OB-ledelsen mere populær hos klubbens fans, og det skal vise sig om afgangen bliver lige så relativ smertefri, som salget af Ulrik Laursen har vist sig at være.

Mere køb og salg på vej

Mandagens markante transferudspil fra FC Midtjylland synes ikke at være det eneste fra klubben, der tidligere på året var i stand til at afsætte unge Simon Kjær til italienske Palermo for fire mio. euro.

Næste FCM-spiller på vej mod udlandet er efter hvad TIPS-bladet erfarer, kantspilleren Danny Olsen, der tidligere er hentet i FC Nordsjælland. Sælges Olsen ventes midtjyderne at hente endnu en afløser udover købet af Borring.Mandagens store transferrygte, som tipsbladet.dk kunne lancere, er at FC København er på vej til en aftale med Schalke 04 omkring Peter Løvenkrands, og så vidt TIPS-bladet erfarer kan FCK sidst på ugen præsentere endnu en spillernyhed.I Brøndby håber man også at kunne byde på nyt, når træningen genoptages på vestegnen torsdag. Efter sigende er man tæt på to-tre nye navne.AGF blandede sig mandag også i transfernyhederne ved at hente Dan Thomassen i norske Vålerenga. Forsvareren forlod i sin tid Århus-klubben som junior til fordel for italienske Padova.