Generelle

Portræt af Ove Pedersen

Ove Pedersen antyder mellem linierne, at han har ageret oprydder i AGF siden hans tiltrædelse. Det har indimellem handlet om meget andet end fodbolden, fortæller træneren, der er blevet glad for brugen af en pc, uden at han i øvrigt lægger vægt på rammerne. For AGF-coachen handler det om mennesker.

”Nej, for til et møde er der ilt hjernen. Der, hvor der bliver råbt, er i kampsituationer uden ilt til hjernen, hvor man skal markere nogle ting, ikke til møder, hvor det foregår med stil. Man kan godt sige nogle hårde ord, uden at man behøver gøre det højt,” mener Ove P.

Fra hans stol er der udsigt gennem en glasrude ud til forkontoret, og her hænger tavler med klubbens værdier: Passion, ansvarlighed, engagement og respekt. Udgør denne udsigt en daglig inspiration for ham?

”Narj’, men vi holder nogle gange møder hernede, hvor der kommer folk, som ser det,” svarer han kort.
Og så har du et baseball-bat liggende på skrivebordet, har det noget at gøre med indbruddet eller truende fans?

Ove Pedersen griner: ”Vi arbejder med symboler på visse ting. Det her bat er symbolet på noget negativt, mens vi har en bamse, som symboliserer det modsatte. Netop når vi snakker de værdier derude, så udnævner spillerne selv ugens negative og positive indslag, og vedkommende får så tildelt symbolet. Grunden til det her bat er, at jeg købte to, så det ligger bare her...”

Tonen på kontoret beskriver Ove Pedersen på to måder: Der er plads til pjat og humor, men man er ved at blive bedre til at få styrket teamet omkring holdet. Han forklarer:

”Vi forsøger med bevidstgørelse af de gode ting, vi laver i teamet, mens vi arbejder efter at udvikle de negative ting til noget godt. Der har vi haft tendens til at gøre det modsatte, hvor det negative blev opfattet forkert. Vi skal respektere hinanden og fremstå som et team, og det arbejder vi en del med.”

Ove Pedersen smækker den bærbare sammen, rejser sig og lægger an til afgang. Han viser vej ud af kontoret, og på gåturen smiler han og pjatter med fysioterapeuten, som Pedersen mener er alt for pylret omkring spillerne. ”Fys’en” svarer forsigtigt igen, og der grines over en intern joke med fysioterapeutens omfattende og nærmest rørende pleje af Nando Rafael som midtpunkt. Ove Pedersen skal til Århus Stadion, hvor frokosten indtages, og han spørger, om han skal give et lift? På vej i bilen er det en betydelig mere løssluppen træner end under selve interviewet, og der bliver plads til et grin. Om smilet så også kan forplantes fra trænerkontoret til fodboldbanen i Smilets By, vil resultaterne vise. Ove P. har i hvert fald efter eget udsagn gjort meget mere, end kun fodbolden kræver.

Resten af serien:
Troels Bech, Esbjerg: "Tæt på basic i Bechs helle"

Thomas Thomasberg, FC Midtjylland: "Kontoret er for alle"

Morten Wieghorst, FC Nordsjælland: "Dialogen trives, hvor pladsen er trang"

Colin Todd, Randers: "We just talk about football"

Kent Nielsen, Horsens: "Fleksibelt uden faste rammer"