• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Det var Johan Lange, der opfandt kælenavnet, der siden blev hvermandseje fra Østerbro til Eindhoven.

Af Thomas Pyndt

Da PSV Eindhoven for en måned siden præsenterede sommerens tilgang fra FC København, gjorde de det blandt andet ved at vise et lille klip på hjemmesiden fra en 19 år gammel Disney-film. Filmen hed Cool Runnings og handlede om et jamaicansk bobslædehold, og den var også stor i fodboldkredsen på Østerbro tilbage i 2000, hvor drengetræner Johan Lange stod for logistikken til udekampene for B 93.

"Når man træner ungdomshold og skal til udekampe, så lejer man ikke en bus, så kører man i privatbiler, og et bijob som ungdomstræner er jo at organisere det her kørsel, og det var ikke altid lige nemt. En gang vi så skulle afsted, ville vi for sjov se, hvor mange vi egentlig kunne være i en bil, og der endte Zanka så nede foran forsædet på hug. Så sad han der, en lille 10-årig knægt og kiggede op, og så lignede han jo pludselig den bageste mand i en bobslæde, der sidder og kigger op. Så jeg kaldte ham "Zanka" efter den her amerikanske film Cool Runnings, og det blev siddende. Det var jo et hyggeligt øgenavn, ja, det var gode år, og det var generelt bare hyggeligt," fortæller Johan Lange om spilleren, der siden har heddet "Zanka" gennem fem sæsoner i FC København, og nu også har præsenteret en rød og hvid stribet PSV-trøje med navnet på en imaginær, jamaicansk bobslædekører på ryggen."Det har jo været sjovt at kunne følge en person og en spiller over så mange år. Jeg har kendt "Zanka," fra han var ni år og så til nu, og jeg har kunnet se, hvordan han har taget nogle fantastiske skridt i sin karriere. Først etablerede han sig i B 93, så kom han til FCK som talent og fik hurtigt etableret sig der, og nu står han så overfor at tage det næste skridt til PSV, til en klub der har fulgt ham længe og vil have ham. De har jo lavet aftalen med ham, selv om han endnu ikke har spillet efter sin skade, så det vidner om, at de vil ham, og at de har en plan for ham," siger Johan Lange. (pyndten)

Superliga

Optakt: Hobro IK - Randers FC
Optakt: Hobro IK - Randers FC

Hobro har vundet de seneste tre hjemmekampe og kæmper nu for at komme væk fra sidstepladsen, mens Randers FC omvendt ...

Mere Superliga

Fokus