• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Thomas Schønnemann spillede i 1995 for det AB-hold, der i Parken måtte tage imod en 0-5 lussing fra FC København. Det ændrer dog ikke ved, at det var den lyshårede forsvarsspillers største fodboldoplevelse.

Af MichelWD

Det er nok få fodboldspillere, der ville karakterisere et 0-5 nederlag som den største oplevelse i karrieren, men der er 40-årige Thomas Schønnemann anderledes. I 1995 var han med i pokalfinalen for AB, da klubben tabte med en håndfuld til FCK, og for Schønnemann var det kulminationen på en god sæson i AB, der sluttede på syvendepladsen i kvalifikationsrækken til Superligaen, og som havde slået Brøndby og OB på vej til finalen.

"Personligt var det en af mine allerbedste kampe faktisk. Og det lyder underligt, når vi taber 5-0. Men da der blev kåret årets pokalfighter, der var jeg den spiller, der fik næstflest stemmer. Det var Carsten V. Jensen, der løb med den. Umiddelbart efter den kamp kimede telefonen. Så skrev jeg kontrakt med FCK omkring 14 dage efter pokalfinalen," siger Thomas Schønnemann, der også var til samtale hos Næstved og Lyngby.I FCK startede Schønnemann skadet, men da han blev klar, fik han sin Superligadebut i en 4-1 sejr over Brøndby på Brøndby Stadion."Vi fører 3-1, da jeg kommer ind og får at vide, at jeg skal gå ind og dække Dan Eggen, fordi de satsede alt. Det var specielt. Og så var det jo godt med en sejr."Den lyshårede forsvarer var i FCK i halvandet år, inden han drog tilbage til AB, hvor han fik altid farverige og til tider glemsomme Christian Andersen som chef."Han kunne godt huske mit navn, for det var der ikke så mange, der hed. Når han skulle sige de 14 mand, der skulle være i truppen, kom han altid til at sige Mads Bjur. Der var en, der hedder Mads Spur, og så var der Jan Bjur. De to rodede han sammen, og nogle gange kaldte han Jan Bjur for Ole Bjur. Så Mads Spur og Jan Bjur måtte hver gang op og spørge efter, om det var ham eller den anden, der var udtaget."Christian Andersen, AB og Thomas Schønnemann lå i vinterpausen 1998/99 nummer et i Superligaen fire point foran nærmeste forfølger. Det endte dog med bronzemedaljer til Schønnemann, der spillede sin sidste Superligakamp 22. november 1998, hvor han efter 75 minutter måtte udgå med den skade, der senere satte en stopper for fodboldkarrieren."På det tidspunkt forlænger jeg faktisk med AB i tre år. Så brugte jeg i hvert fald halvandet år på at genoptræne og blive opereret flere gange. På det tidspunkt troede jeg stadig på, at jeg kunne nå at komme tilbage inden kontraktudløb."Men sådan gik det ikke for Schønnemann. Han blev i 2000 erklæret fodboldinvalid, og fik et job for AB-sponsoren CA, inden han rykkede videre til den grafiske virksomhed Bording."Der var jeg så i tre år som sælger. Så jeg har egentlig været i gang lige siden jeg stoppede. Men jeg havde også noget tid til at vænne mig til det. Fra jeg blev skadet og spillede min sidste kamp, der havde jeg tre år, hvor jeg gik og prøvede at komme tilbage. Det var hårdt, så derfor var det godt at komme væk derfra det sidste år i stedet for bare at gå og ikke yde noget."Nu arbejder Thomas Schønnemann som teamsport-konsulent for Hummel i Danmark. Her sælger han Hummel sportsprodukter og laver klubaftaler med såvel fodbold- som håndboldklubber."Det er jo den samme verden, som jeg kom fra, så det har været rimelig nemt, og nu har jeg været i Hummel i fem et halvt år." (mwd)

Superliga

Mere Superliga

Fokus