EM-finale Vs. Derby: Flyt Nu Den Kamp
Generelle

EM-finale Vs. Derby: Flyt Nu Den Kamp

ENSCHEDE: Hvorfor flytter Divisionsforeningen ikke søndagens kamp mellem Brøndby og FCK? Superliga-kampen kommer i den grad til at lide under det succesfulde kvindelandsholds EM-finale mod Holland.

#FlytNuDenKamp

I England kan man sagtens finde ud af det.

 Her blev den traditionsrige Community Shield finale melllem mestrene fra Chelsea og FA Cup vinderne fra Arsenal forlods rykket fra det tidspunkt kampen ALTID har ligget på – lørdagen inden Premier League tager sin begyndelse med start kl. 16:00 dansk tid – og til kl. 15:00, en time tidligere.

Dette sikrer, at det engelske fodboldpublikum ikke bliver snydt for hverken den store kamp på Wembley eller for den potentielle EM-finale i fodbold for kvinder, som englænderne inden EM havde kalkuleret med at ende i – og som holdet indtil sent i aftes stadig havde muligheden for at nå.

Selvom søndagens derby mellem Brøndby og FCK efter danske forhold er en stor kamp, kan den trods alt nok ikke måle sig med den ovenfor nævnte. Hverken i forhold til de traditioner, der omgiver kampen, antal TV-seere, tilskuere, den kommercielle værdi der omgiver markedsføringen af kampen eller på anden vis.

Derfor kan det undre, hvad Divisionsforeningen dog skulle kunne ligge til grund for ikke at flytte superliga-kampen en time, så alle havde mulighed for at følge med i begge kampe – uanset præference – specielt velvidende, at det jo rent faktisk er ganske vist, at de danske superkvinder spiller EM-finale søndag kl. 17:00 – og altså ikke blot en formodning som tilfældet var med englænderne.

Divisionsforeningen i Danmark er som arrangør af Superligaen forpligtet til at sikre det sportsligt og kommercielt bedste produkt til gavn for de klubber, der er med til at sikre dens eksistens. Set i det lys kan det undre, at man frivilligt ønsker at tage kampen op imod den interesse, som i disse dage bliver de danske kvinder til del.

Samtlige kvindelandsholdets fem kampe ved EM indtil videre er blandt de mest sete fodboldkampe i år, og torsdagens semifinale mod Østrig slog alle rekorder da lige godt en milllion séere fulgte med på TV2 – kulminerende med godt 1,5 mio. seere under straffesparkskonkurrencen.

Dermed overgik kvinderne samtlige herrekampe vist siden EM 2016 hvor kun et par af herrekampene nåede højere op. Ingen danske herrekampe i år – kampene med det danske herrelandshold medregnet – kommer i nærheden af sådanne tal!

Der er ikke den mindste tvivl om at mange af de seere, der så med under semifinalen igår også vil følge med når kvinderne spiller finale søndag – og at dette vil koste seere til derbyet mellem  Brøndby og FC København.

Hvis man på nogen måde bilder sig ind, at eksponeringen af superligakampen mellem to hold som skal møde hinanden minimum 4 gange i år (medmindre et af holdene ender udenfor Superligaens top-6) ikke vil lide under den historiske bedrift som de danske kvinder har gang i nede i Holland, så er man enten temmelig naiv – eller måske ligefrem interesseret i at se hvordan superligakampen klarer sig i konkurrence med 1,5 mio. guldhungrende danskere.

Danskere, der måske for en stor dels vedkommende, deler undertegnedes mening om at superliga-produktet – også i kampe mellem Brøndby og FC København – er ved at være temmelig udvandet. Og at den nye Superligastruktur ikke synes at have hjulpet på dette faktum – da specielt ikke på dette tidspunkt af sæsonen.

Kvaliteten af kampene hæver sig sjældent over middelmådigheden, som jeg ser det – noget jeg senest synes jeg registrerede, da jeg mod slutningen af sidste sæson gav det en chance og tog i Parken til FCK – Brøndby, der mødtes i slutspillet få dage før Pokalfinalen i en kamp, som de fleste var enige om var både kedelig og monoton.

Nuvel, jeg er med på at superligaen var afgjort på dette tidspunkt og at situationen for nuværende er en anden, men hvad er det lige der skal få os alle sammen til at tro på, at der venter et brag af en superligakamp på søndag.

FCK er midt i en genopbygning og er ifølge manager Ståle Solbakken noget længere væk, end man troede var tilfældet – og har derudover været ganske svingende i præstationerne i denne sæson, mens Brøndby blot har vundet en enkelt af de seneste fem fodboldkampe man har spillet.

Jeg skal se EM-finalen fra 1. parket – men havde det ikke været tilfældet, ved jeg godt hvilken kanal mit TV skulle have været indstillet på søndag eftermiddag – når nu jeg åbenbart ville være tvunget til at vælge og det havde ikke været TV3+.

Så hellere et brag af en EM-finale mellem to hold der begge vil være målsøgende og hvor der næsten er garanti for chancer i begge ender, som det ofte er tilfældet med kvindefodbold – også på højeste niveau. Man kunne have håbet at Divisionsforeningen var ligeså fremsynede som de er i FA – det lader blot desværre ikke til at være tilfældet…