Video : Tipsbladet
Landshold

Ny kontrakt? Er det belønningen for VM?

Dagens kontraktforlængelse mellem Kasper Hjulmand og DBU er en god nyhed, men landstræneren skal også bevise, at han kan genrejse landsholdet, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen.

SÅ FIK BÅDE  Kasper Hjulmand og DBU-direktør Peter Møller da lige klasket et 17-tommer søm ned gennem spekulationerne om landstrænerens fremtid. Den ligger de næste fire år som cheftræner for det danske landshold.

Det er med andre ord to år længere end den kontrakt, der ellers udløb efter EM i Tyskland i 2024, så slutdatoen nu er efter VM i USA, Mexico og Canada i 2026.

Man jo ikke lade være med at få den tanke, at netop VM-fiaskoen i Qatar skal vaskes af med en noget mere solid og stolt præstation med Hjulmands signatur.  For uanset, hvor populær og hvor blændende Danmark spillede under EM i 2021, så vil Hjulmand for altid være forbundet med den historisk elendige indsats i ørkenstaten.

JEG ER fuldstændig overbevist om, at det har spillet ind i Hjulmands overvejelser. Der er uafsluttede ‘business’. For DBU, for Hjulmand, for landsholdet, der inden VM i 2022 ikke havde stået så stærkt i befolkningens øjne som i de glade midtfirsere - og en lille periode i 1992.

Det var også Kasper Hjulmands bedrift, og nu har han så fået og taget to år mere til at efterlade et dansk hold i en bedre tilstand end det vi så under VM i Qatar og i det sensationelle nederlag nederlag i Kasakhstan.

SELVOM KASPER Hjulmand gjorde livet svært for sig selv ved at sætte sig op på en ganske høj hest, når det kom til kommunikation, åbenhed og rummelighed, så synes jeg stadig, at han er den rigtige mand til jobbet.

Ja, faldet fra tinderne - også i forhold til kritik af Qatar, FIFA og alt mulig andet - var ganske voldsomt, så det er ikke bare spillemæssigt, at Kasper Hjulmand skal have genrejst landsholdet inden EM i 2024 - og altså nu VM i 2026.

MAN KAN SAGTENS  indvende, at det da er kugleskørt af DBU at belønne manden bag en af de største danske slutrundefiaskoer gennem tiderne med en ny kontrakt. Hvorfor ikke vente til EM i 2024 var overstået?

Svaret er selvfølgelig at få mulige bejlere til Hjulmand til at holde sig på afstand.

For der er jo også et andet scenarie: Hvad nu hvis Danmark endnu engang gør en elendig indsats til en slutrunde, så hænger DBU på en lang og dyr kontrakt. Ja, man kan selvfølgelig bryde alle hidtidige traditioner og sparke Hjulmand ud, men alle, der har beskæftiget sig lidt med DBU ved, at det næppe kommer til at ske.

Derfor har DBU også malet sig op i et Hjulmand-hjørne, og håber selvfølgelig på, at han får vendt skibet.

MAN KAN SÅ  heller ikke lade være med at tænke på, om ikke Kasper Hjulmand har fået flettet en escape-klausul ind, hvis en storklub som eksempelvis Ajax skulle udvise mere end almindelig interesse. Det tænker jeg.

Lige nu må det i hvertfald være et rendyrket revanche-motiv og potentialet i holdet, der driver Kasper Hjulmand til en længere kontrakt. Han er sportsmand, konkurrence-mennesker - og forfængelig. Så selvfølgelig vil han gerne signalere, at han er klar til få det danske landshold til at skinne igen.

Både på- og udenfor banen.