Generelle

Brøndby Support truer med ballade

Brøndby Supports rolle i debatten om, hvor mange billetter der skal stilles til rådighed for vestegnens fans i mesterskabsbraget den 17. maj i Parken mod FCK er særdeles uheldig.

Brøndby Support har den seneste tid beklaget sig over, at de blå-gule tilhængere må nøjes med 1500 billetter søndag den 17. maj til lokalbraget mod løverne i Parken. Normalt får vestegnens sønner tildelt over det dobbelte antal billetter, nemlig 3500, men denne gang er Parkens kapacitet væsenligt nedsat på grund af opførelsen af en ny endetribune og af samme årsag har det været nødvendigt at skære i udeholdets adgang til billetter.

   Denne begrundelse blæser man dog på i Brøndbys officielle fanklub og kritiserer i stærke vendinger de københavnske værter for ikke at leve op til DBU`s cirkulære om sikkerhed og orden på stadions. Brøndby Support udtaler i en pressemeddelelse, at deres supportere er tvunget ud blandt hjemmeholdets tilskuere.

   På trods af, at den nye SuperBest-tribune fremover vil give udeholdets tilhængere fremragende forhold, så lader Brøndby Support hånt om FC Københavns forklaringer og anklager i stedet hjemmeholdet for at øge risikoen for tumulter på tribunen. Det er svært ikke at tyde Brøndby Supports udmeldinger som klare trusler.

   Brøndby Support har desuden opfordret deres fans til så hurtigt som muligt at sikre sig billetter på de neutrale afsnit, hvis de ikke har fået billetter til det officielle Brøndby-afsnit. Umiddelbart ganske uskyldigt og hensynsfuldt skulle man mene.

   Effekten heraf er dog knap så uskyldig. Resultatet har nemlig været, at Brøndby-fans med hang til ballade har opkøbt billetter på den neutrale Øvre B-tribune. Lige over de mest engagerede FCK-fans på Nedre B på den såkaldte stemningstribune. Det kræver således ikke den store fantasi at forestille sig, hvad en sådan situation kan udvikle sig til.

   Strategien er da også allerede fastlagt af den hårde kerne af Brøndby-fans, som har købt billet oven over Sektion 12, som FCK-tilhængerne, "Urban Crew" kalder deres tribune-afsnit. På Brøndby-sitet B4 er opfordringen klokkeklar: "Vi bruger Nedre B som pissoir eller øl og pis - det er Carlsberg, så der er ikke den store forskel. Lad være med at møde op med Brøndby-trøje, så du ikke bliver afvist ved indgangen."

   Mon ikke Brøndby Support skulle belægge deres ord med lidt større omhu en anden gang?