• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
bulibold

bulibold: Hvem rykker ned? Vi guider dig gennem bunden i Bundesligaen.

bulibold: Hvem rykker ned? Vi guider dig gennem bunden i Bundesligaen.
Illustration

Mens Bayern München for længst har snuppet det tyske mesterskab, er der anderledes stor spænding i bunden af Bundesligaen. Vi tager temperaturen på nedrykningskampen.

Af bulibold

Du kan læse flere analyser, portrætter, optakter, rundens hold og meget mere på www.bulibold.dk

Rykker Hamburger SV ud af Bundesligaen for første gang nogensinde? Bliver mestrene fra 2007 Stuttgart sorteper? Overrasker Eintracht Braunschweig alt og alle, og undgå den forventede nedrykning? Fortsætter Hannover 96’s elendige form? Kan Gjartan Verbeek redde Nürnberg trods nedadgående formkurve? Må Freiburg betale prisen for sommerens profilafgange? Og hvad med Werder Bremen og Frankfurt?

Spørgsmålene er mange inden Bundesligaens fem sidste kampe, hvor holdene mellem Frankfurt på 11. pladsen og Eintracht Braunschweig på 18. pladsen alle – i større eller mindre grad - er fedtet ind i nedrykningskampen.


Eintracht Frankfurt

Placering: 11
Point: 35
Målforskel: -11

Efter et smut i 2. Bundesliga fejrede Frankfurt deres tilbagevenden til Tysklands fineste fodboldselskab med en imponerende sjetteplads sidste sæson. Dermed har Armin Vehs tropper også haft Europa League at se til i denne sæson, og det har vist sig som en udfordring for Frankfurts smalle trup, der altså ikke har kunne følge op på sidste sæsons successer. Et fint forår har dog løftet Die Adler på behørig afstand af nedrykningsstregen, og selvom deres resterende kampprogram ser besværligt ud og, at midtbanemotoren Johannes Flum er færdig for sæsonen, er det meget svært at forestille sig, at Frankfurt kommer i problemer.

Resterende kampe:  Schalke 04 (u), Hannover 96 (h), Hoffenheim (u), Bayer Leverkusen (h), Augsburg (u)


Werder Bremen

Placering: 12
Point: 33
Målforskel: -21

Werder Bremen har været svære at gøre sig klog på i denne sæson. De lagde fra land med to sejre og ligeså mange clean sheets, men siden er det gået gevaldigt ned ad bakke. Hverken præstationerne eller resultaterne har matchet Werder Bremens selvforståelse som et tophold i tysk fodbold, og med fem kampe tilbage i sæsonen vil selv en lunken midterplacering karakteriseres som et fornuftigt udbyttet fra en skuffende sæson. Akkurat som Frankfurt har Robin Dutts mandskab dog spillet sig op siden vinterpausen, og hvis bare to af de sidste fem kampe bliver til sejre, vil Werder Bremen også være Bundesliga-hold næste år – mindre kan muligvis også gøre det. Hjemmekampene mod formsvage Hertha Berlin og utilregnelige Hoffenheim bliver afgørende.

Resterende kampe: Mainz (u), Hoffenheim (h), Bayern München (u), Hertha Berlin (h), Bayer Leverkusen (u)


Hannover 96

Placering: 13
Point: 29
Målforskel: -18

Med to gange 3-1 over Wolfsburg og Gladbach i forårets første kampe fik Tayfun Korkut en perfekt start som Hannover 96-træner efter, at han i vinterpausen erstattede Mirko Slomka. Det efterfølgende nederlag til Schalke 04 blev dog starten på en forfærdelig periode, der kun har kastet fem point af sig i ni kampe. Hannover 96 er dermed det mest formsvage hold i Bundesligaen, og er nu kraftigt impliceret i nedrykningskampen. Weekendens 3-0-nederlag i Niedersachsen-derbyet mod bundproppen og ærkerivalen Eintracht Braunschweig blev sæsonens foreløbige lavpunkt, og rygterne om en fyring af Korkut er allerede begyndt at svirre. Die Roten kan dog trøste sig med et fordelagtigt kampprogram for resten af sæsonen, hvor de udelukkende møder hold fra den nederste del af tabellen.

Resterende kampe: Hamburger SV (h), Frankfurt (u), Stuttgart (h), Nürnberg (u), Freiburg (h)


SC Freiburg

Placering: 14
Point: 29
Målforskel: -19

Pointantallet er det samme som Hannover 96’s, men pilen peger i en anderledes positiv retning for Freiburg. Efter en besværlig sæson, hvor farveller til profiler som Cedrick Makiadi, Max Kruse, Johannes Flum, Jan Rosenthal og Daniel Caligiuri har kostet dyrt, har Christian Streichs mandskab genfundet noget af den form, der gav dem en højst overraskende femteplads. I weekenden blev det godt nok til nederlag mod Stuttgart, men de fire foregående kampe havde til gengæld kastet ti point af sig. Nøglen til overlevelse ligger formentlig i angrebet, hvor Admir Mehmedi har vist lovende takter de seneste kampe, og schweizeren er en vigtig brik for Freiburg, der sæsonen igennem har lidt af en uskarp offensiv.

Resterende kampe: Eintracht Braunschweig (h), Gladbach (h), Wolfsburg (u), Schalke 04 (h), Hannover 96 (u)


VfB Stuttgart

Placering: 15
Point: 27
Målforskel: -13

Weekendens 2-0-sejr over Freiburg var vital for Stuttgart, hvis kampprogram for resten af sæsonen ser modbydeligt svært ud. Med undtagelse af en kamp mod Hannover 96 møder de udelukkende hold fra top 6, og med tanke på, at Stuttgart endnu ikke har vundet en kamp mod et hold fra top 8 i denne sæson, går sydtyskerne ind i Bundesliga-slutspurten med ryggen mod muren. Stuttgart er godt nok i bedring efter ansættelsen af rutinerede Huub Stevens, der har hentet syv point i fem kampe, men det ændrer ikke på, at mestrene fra 2007 meget vel kan spille 2. Bundesliga i næste sæson. Et lille lys i Stuttgart-mørket er, at de har den bedste målforskel blandt de nedrykningstruede hold, hvilket kan vise sig afgørende når regnskabet skal gøres op.

Resterende kampe: Gladbach (u), Schalke 04 (h), Hannover 96 (u), Wolfsburg (h), Bayern München (u)


Hamburger SV

Placering: 16
Point: 27
Målforskel: -15

Når Bundesligaen efter sommerferien bliver sparket i gang for 52. gang kan det for første gang blive uden HSV. Nordtyskerne har haft en rædselsfuld sæson, hvor hverken Thorsten Fink eller Bert van Marwijk har kunne styre traditionsklubben væk fra bundstriden. Derfor afhænger HSV’s skæbne nu af om Mirko Slomka kan rette op på den synkende skude. Der er ikke meget trøst at hente ved udsigterne til de resterende kampe, som foruden weekendens kampe mod Hannover 96, der er en af klubbens vigtigste i nyere historie, består af fire møder med hold fra top 8. Den seneste sejr over Bayer Leverkusen har dog givet anledning til optimisme, og med topscorer Pierre-Michel Lasogga på vej tilbage fra en kortvarig lårskade kan en af de dårligste sæsoner i klubbens historie alligevel få en acceptabel slutning.

Resterende kampe: Hannover 96 (u), Wolfsburg (h), Augsburg (u), Bayern München (h), Mainz (u) 


Nürnberg

Placering: 17
Point: 26
Målforskel: -20

0. Så mange sejre havde Nürnberg, da de sparkede forårssæsonen i gang mod Hoffenheim. Den kamp blev dog vundet 4-0, og i de efterfølgende fire kampe blev det til yderligere ni point. Siden er det dog kun blevet til tre point syv kampe, og Der Club går altså ind til sæsonens afsluttende kampe blottet for selvtillid og med svære kort på hånden. Hjemmekampen mod Hannover 96 i næstsidste spillerunde bliver en must-win, da det er svært at se hvordan Gjartan Verbeeks mandskab skal hente alle tre point i de øvrige kampe, som er mod hold fra top 8.  Der ligger et tungt pres på Josip Drmić, som har scoret imponerende 16 mål i 28 kampe, men hvis modstanderne får lukket ned for ham ligner Nürnberg et godt bud på en nedrykker.

Wolfsburg (u), Bayer Leverkusen (h), Mainz (u), Hannover 96 (h), Schalke 04 (u)


Eintracht Braunschweig

Placering: 18
Point: 25
Målforskel – 22

Braunschweig har været udråbt som sikker nedrykker gennem hele sæsonen, og oprykkerne har da også tilbragt det meste af sæsonen som Bundesligaens prügelknabe. I de seneste syv kampe er det dog kun blevet til ét nederlag, og pludselig er Braunschweigs nedrykning langt fra givet på forhånd. Deres slutprogram er tilmed tåleligt, og selv i kampen mod et formentlig reservespækket Bayern München-mandskab kan der ligge point og lure. Ikke desto mindre ser det stadig rigtig svært ud, og god god form eller ej, har Braunschweig  stadig det laveste pointantal, den dårligste målscorer og den svageste trup.

Resterende kampe: Freiburg (u), Bayern München (h), Hertha Berlin (u), Augsburg (h), Hoffenheim (u)


Bulibolds bud på de tre nedrykkere:

16’er: Stuttgart (nedrykningsplayoff mod 3’eren fra 2. Bundesliga)
17’er: Eintracht Braunschweig
18’er: Nürnberg

Du kan læse flere analyser, portrætter, optakter, rundens hold og meget mere på www.bulibold.dk 

Superliga

Mere Superliga

Fokus