• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Conte / Nestor

C/N: Betyder Oscar overhovedet noget?

C/N: Betyder Oscar overhovedet noget?
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk

Internettet stod i flammer, da historien om Brøndby-ejeren Jan Bech Andersens pseudonym-udtalelser fik offentlighedens bevågenhed, men betyder det egentlig noget - udover at alt går efter planen?

Af Conte / Nestor

Der er ikke dét menneske i fodbold-Danmark, der ikke har en holdning om Brøndbys bestyrelsesformand og hovedaktionær Jan Bech Andersens ytringer på Sydsiden. Amatør-bestyrelsesformand og lignende. Brøndby Supporters Trust har endda været ude med en erklæring om, at tilliden til Jan Bech Andersen er væk - endda med rimelig klar pointering om, at Jan Bech Andersens handlinger ikke er tilfældigheder.

Og hvad så? 

Hvis man så tror, at Jan Bech Andersen vil trække sig eller få en mindre rolle i Brøndby, så tager man grueligt fejl. For selvom det var den klare indrømmelse og halv- eller helhjertede undskyld, der var det der fyldte mest i medierne, så blev der altså fortalt nogle vigtige udsigter til fremtiden hos Brøndby, og den siger bare mere af Jan Bech Andersen, der vil tættere på den daglige drift efter, at Søren Vadmand blev fyret som administrerende direktør efter blot 6 måneder i jobbet. Re-enter Jesper Jørgensen, der atter engang må se sig selv i en rolle, hvor han skal efterleve en ejers ønsker. 

Blandt Jan Bech Andersens mange udtalelser på fanforummet lå der en klar skelen til hvad han havde været involveret i, og hvad han ikke har. Herunder 'fiaskoer' som Per Rud, Johan Elmander, og Thomas Frank, der også udnyttede muligheden for at tage sit tøj og gå, imens omverden respektfuldt så på. Sportschef Troels Bech blev også løftet op til en position i direktionen, hvoraf han skal eksekvere det sportslige udvalgs ønsker (Læs. Bestyrelsens. Læs-læs. Jan Bech Andersens). Lige med den udnævnelse kan man godt blive lidt småbekymret på Brøndbys vegne. Dels fordi bestyrelsen gav Troels Bech en ønskeliste, hvoraf flere navne slet ikke var tilgængelige eller indefor Brøndbys rækkevidde. Og så dels fordi Troels Bech ikke har en pæn historik udi spillerindkøb eller knivskarp scouting. I OB viste han op til flere gange, at der blev brugt store penge på spillere, der var en konsekvens af doven og forældet scouting eller slet og ret dårligt blik. Cedric N'Koum for eksempel. Så udmeldingen om flere spillere, der er 'nede i en karrieremæssig bølgedal' er ikke specielt godt, når Troels Bech er en del af ligningen. Indtil det modsatte er bevist.

Nye penge, nye drømme

Det blev også fremstammet via Økonomisk Ugebrev, at Brøndby får tilført op imod 80 mio. kr - hvis nødvendigt. Uanset beløb, så er en ting sikkert. Jan Bech Andersen bruger ikke nye 80 mio. på en træner eller setup - der ikke er stort eller kan løfte Brøndby op, så de matcher hans drømme og ambitioner. Så navne som Auri, Morten Wieghorst og eventuelle nordmænd kan glemme det. Selv Dag-Eilev Fagermo eller Ole Gunnar Solskjær kan blive for 'små'. Så den seneste uges hersay om John Terry som træner er altså en smule mere realistisk end man lige går og tror. Eller drømmer om.