C/N: Brøndbys svale
Foto: Martin Davidsen/tipsbladet.dk
Generelle

C/N: Brøndbys svale

Brøndby vandt en af deres efterhånden sjældne lokalopgør-sejre imod FCK, men gør det overhovedet en forskel længere?

Timing og marginaler kan aldrig undervurderes i fodbold. Det ene øjeblik er man en succes, det andet øjeblik er man udkørt og død som en jagtfalk på en fransk motorvej. Sådan er det også for Thomas Frank. Men selv med en af de efterhånden sjældne sejre over FC København, så er der ingen store roser. Et nederlag havde sendt klubben ned omkring OBs patenterede 10. plads, og nu sneg man sig lige op på 6. pladsen.

For den er vigtig, der bliver nemlig udbetalt TV-penge efter placering i næste spillerunde. Det er kun 1 million, der er i forskel, men pengene falder på sted, der er mere tørt end Kirkeministeriet. Kassen er tom i Brøndby, ikke kun på grund af manglende betaling af Simon Makienoks overgangssum, men også bare driften, der æder stille og roligt den sidste rest kapital i Brøndby. Et lån af formanden til 5% er ikke for sjov. I hvert fald er der nok nogen, der har sagt 'nej tak', og det er ikke rart.

Fodboldkampen vil blive husket for tre ting. Et. Det store tilskuergardin, der viste at Brøndbys fans er blandt landets bedste bag en symaskine. To. Ronnie Schwartz er ikke en specielt god kantspiller, og skal helst ikke have for mange defensive opgaver, og slet ikke dem hvor man bliver snydt af Tom Høgli. Tre. Vragel Da Silva-look-a-liken Rudolph Austin der viste nogle muskler, der ikke er set på stadion siden Remco van der Schaaf. Han ligner en spiller som de danske dommere kommer til at bortdømme en del. Hvis han altså ikke har nået at få krampe. 

Der var ingen stor hæder til Frank. Han er der bare. Den sidste af Aldo Petersens 'gode' ideer. Der var ingen roser for, at Brøndby fik lukket FCK ned til et minimalt antal chancer. Det var ikke Franks dispositioner om at vælge Austin og Albrechtsen. Nej, det MÅ være FCK, der er noget der galt med. Kasper Kusk, Federico Santander, Pape Pate Diouf eller når Sebastian Dorset siger noget vildt på internettet. Det er bare ikke Thomas Franks fortjeneste. Han står bare som en anden Theon Greyjoy og giver papegøjesvar i et toneleje, der matcher Ståle Solbakkens og uden elektroniske apparater kun kan høres af hunde. Det er Troels Bechs hvedebrødsdage, der er det spændende. Det er Troels Bech, dansk mester i håndboldvittigheder, der redder Brøndby.  

I den her uge skal vi fejre Brøndbys top 6 placering. Det kan kun være med Astien fra Netto. For der er ikke råd til andet. Det var den sidste lune svale inden efteråret og den snarlige vinter. Og den bliver lang og mørk for Thomas Frank.