C/N: Den store trænerkarrusel mangler kandidater
Generelle

C/N: Den store trænerkarrusel mangler kandidater

Trænerkarrusellen gik for hurtigt i gang for to klubber, der egentlig havde langsigtede planer.

De gjorde det Chelsea. Det som vi på nærværende blog havde sagt, at de ikke ville gøre. De fyrede Mourinho midt på sæsonen og indsatte caretaker Guus Hiddink. Nu er spørgsmålet så, hvad de så gør. Først og fremmest er der med Mourinho vs. spillerne endelig fastslået, at ingen trænere, Pep Guardiola undtaget, findes en manager, der ikke kan fyres efter pres fra spillerne. Guus Hiddink er en alletiders træner. Likeable, men faktisk ikke nogen stor vinder. Holland er stadigvæk det eneste land, hvor Hiddink har vundet et klubmesterskab. Han har selvfølgelig også været landstræner for en del mere eller mindre middelmådige landshold, men nogen stor klubtræner er den 69-årige Hiddink altså ikke.

Imellemtiden kan man spekulere på, hvad Chelsea så gør. Medier har været hurtigt ude og pege på Diego Simeone som Mourinhos afløser. Det giver mening på flere niveauer. Simeone er også knyttet til Jorge Mendes, og Simeone kender flere naturligvis flere af Chelseas spillere, for Mourinho og Simeones spillestil ligger heller ikke langt fra hinanden, så den taktiske overgang vil også være overkommelig. Spørgsmålet er bare om Simeone og Premier League er et godt match. Han har ikke spillet i ligaen og finder han egentlig overgangen til London interessant i forhold Spanien og Italien. Det kan godt blive et lille kulturchok. Omvendt kan man med en mellemstation bringe sig selv i spil til Real Madrid.En anden interessant kandidat for Chelsea er den tidligere Chelsea-spiller Dieder Dechampes, men alt, alt for meget afhænger af Frankrigs EM, hvor han også har fokus nu. Så det bliver helt sikkert i den her omgang.

Pep Guardiolas overgang til Al-Manchester er efterhånden officiel, og med Carletto som afløseren på Säbener Strasse, så er Bayern München er på plads i minimum et par år. Det er de forhåbentlig også i Al-Manchester, hvor man dog for deres egen skyld må håbe, at Pep Guardiola rent faktisk har tænkt sig at blive siddende i mere end tre år. Ellers er han for stor en risiko. Altså kan man bygge noget på en træner eller manager, der maksimalt vil være tre år i samme klub? 

Det bliver dog interessant med Guardiola i Al-Manchester med truppens sammensætning in mente. Mange mentaltrætte spillere, en del der er oppe i årene, og så er der primadonnaerne som eksempelvis Samir Nasri. Hvor meget vil Guardiola tillade? Time will tell. Men man kan godt forvente en stor transfersommer, og muligvis en enkelt stor handel i januarvinduet - for at sprede udgiften. 

I Manchester United ville de ønske, at de var Liverpool. Eller bare ville ønske, at de vidste, at holdet ville faldet sådan sammen og ramme et nyt bundniveau for et par måneder siden. Så havde man stadigvæk kunne nå og stikke en kæp i hjulet på Carletto eller sekundært Jürgen Klopps pludselige Liverpool-kærlighed. Nu står man med en situation, hvor man som minimum kan komme til at fyre Louis van Gaal til sommer i et marked, hvor gode solide managers ikke hænger på træerne. Det er ukendte kort eller fra en hylde, som man helst ikke vil vælge fra. Jojo. Klubben kan sagtens ende med en som Ronald Koeman, men det er sådan lidt hmm-tilfældigt. Man kan naturligvis håbe, at Antonio Conte siger op efter EM, men det er også lidt sent. Phillip Cocu har lige forlænget sin kontrakt i PSV. Og ellers at Conte eller Massimiliano Allegri fortrænger Laurent Blanc hos Paris Saint-Germain, for Blanc er en oplagt Manchester-manager i nuværende marked. 

Men selv i et tyndt manager-felt kan Manchester United vise sig at være andenvælger. For nede i Madrid sidder Rafa Benitez også kun med en situation, hvor han er et eller to pinlige nederlag fra en fyring. Det oplagte navn er selvfølgelig Zinedine Zidane, men et navn som Joachim Löw vil senere på sæsonen true. Og Real Madrid kan muligvis med en transferembargo hængende over hovedet, godt leve med en sen sæsonforberedelse, så er Löw det varme navn. Ligesom der altid er Florentino Perezs gamle drøm Arsene Wenger, men det er naturligvis et meget stort 'hvis'. 

Det bliver lige så stor en mølle som da Guardiola sidst skiftede klub. Find bare popcornene frem. Det her kommer til at tage tid.