C/N: Efterårets hold 2015
Alka Superliga
Generelle

C/N: Efterårets hold 2015

Ligesom alle andre så sætter Conte/Nestor-skalaen også et efterårshold i Superligaen. Og der er muligvis sneget sig en enkelt overraskelse eller to med.

Peter Friis Jensen - Viborg

Der findes ikke en mere normcore målmand i Superligaen end Peter Friis Jensen. Han har til gengæld gjort det overraskende godt, og har sammen med et meget kompakt Viborg-forsvar kun lukket 21 mål ind i efteråret. Peter Friis Jensen er ikke flashy, tværtimod og det skal belønnes. 

Henrik Dalsgaard - AaB

Dalsgaard er også en spiller, som vi ikke burde kende til på det her hold. Langt mere flashy spillere som Brøndbys Johan Larsson eller FC Københavns Peter Ankersen er de mere oplagte bud, men Dalsgaard har om nogen vist sig at være polyvant på alle tænkelige måder, og er mindst lige så god fremad som de to andre samtidig med, at han også er anstændig defensivt.

Mads Fenger - Randers FC

Randers har faktisk mange gode spillere. Jonas Borring anno 2014, Christian Keller anno 2013, Kalle Johnsson og så ikke mindst Mads Fenger, der er den mest stabile, og endda så god, at Colin Todd orker at huske navnet på ham. Fenger er klart den mest oplagte af holdets forsvarsspillere, og det skulle undre os meget, hvis Fenger er at finde i Randers, når forårssæsonen starter op igen.

Pierre Kanstrup - NordtyskE

Det er egentlig lidt sjovt med Kanstrup. Tungt droppet af Brøndby, opblomstret i Brønshøj og Fredericia og nu i Sønderjyske, hvor han er den forsvarsspiller som Brøndby mangler ved siden af Daniel Agger. Det må gøre lidt ondt ude på Vestegnen taget i betragtning af hvor mange millioner, at klubben har brugt på centraleforsvarsspillere igennem de seneste år, og at de stadigvæk roder rundt med en aldrende Martin Albrechtsen eller Martin Ørnskov når de spiller imod 'dårlige' hold. Well Kanstrup kan lidt af hvert, og faktisk lidt en hybrid imellem det Albrechtsen og Ørnskov tilbyder. Han har taget over hvor Bjørn Paulsen slap, og er nu vores yndlings nordtysker ovenpå et overordenligt godkendt efterår.

Ludwig Augustinsson - FC København

Augustinsson havde et lille formdyk efter det flotte U21 EM, men en halvsløj Augustinsson er stadigvæk bedre end det meste af hvad Superligaen kan stampe op. Augustinssons form er gradvist blevet bedre samtidig med FC Københavns og han er med god grund en af Ståles første navne på holdkortet. Med 6 assists i foråret er han samtidig også et af FCKs vigtigste kort offensivt. Desuden tilbyder han mere defensivt end.... lad os sige... Riza Durmisi.

Rasmus Falk - OB

Han er egentlig ikke en specielt stabil spiller, og Rasmus Falk er også kun med, fordi feltet til højre midtbane har været ret tyndt i år. Til gengæld skal det dog siges, at NÅR han så rammer sit topniveau. Det vil sige 2-3-4 gange i løbet af en halvsæson, så er der ikke mange i Superligaen, der kan være med på det niveau. Det bliver interessant at se, hvor halvunge Falk ender, men det er med et stort 'buyer be aware'-skilt på.

Thomas Delaney - FC København

Her har vi så Ståles mest sikre kort, selvom han visse gange lader sig friste og spiller Delaney ude af position over på venstrekanten. Delaney har efterhånden - og endelig - taget den ansvarstunge 6'er-position hos FCK til sig og ejer den fuldstændig nu. Han har været FCKs bedste og mest stabile spiller i efteråret. Det er ham, der får William Kvists hjemkomst til at virke lidt meh.

Thomas Enevoldsen - AaB

Vi ruller ikke med hængende angribere her på bloggen. Derfor rykker vi lige Thomas Enevoldsen et nyk tilbage, for han skal med og det er egentlig på bekostning af Kasper Risgård, der også har gjort det fremragende i efteråret. 8 mål er så absolut godkendt, og han får lige vist Åge Hareide, hvordan egentlig skal bruge en type som Christian Eriksen.

Johan Absalonsen - NordtyskE

Det er altid lidt nååårh-sødt, når en gammel spiller får en opblomstring. Sidste år var det Jonas Borring og i år er det så Johan Absalonsen, der viser, at der er en vej tilbage fra de evige has been-marker. 9 mål fra den tyre-glade spiller er meget, og en naturlig forklaring på Sønderjyskes imponerende efterår. Man må håbe, at det varer ved for den ellers svingende fynbo.

Lukas Spalvis - AaB

Hvis Lukas Spalvis fortsætter det han har gang i, så har vi gang i den sidste Superliga-sæson, hvor han er i AaB. Det er en imponerende udvikling og hvordan Nicolai Jørgensen kan blive forårets profil er en gåde. 

Rasmus Festersen - OB

Slagelses bedste spiller - den klassiske bi-angriber - Rasmus Festersen har lagt yderligere til for OB, hvor han har tjent fedt af at løbe bag og ved siden af store tunge Kenneth Zohore, der i øvrigt også har haft en pæn opblomstring under Kent Nielsens kyndige hånd. Selvom målene kommer lidt for meget i stimer for Festersen, så er han din klassiske Superliga-angriber. Ikke nogen speciel spiller, men snu og løbevillig som ingen andre. Han er det Jesper Lange drømmer om.