C/N: Emil Larsen-føljetonen stinker
Illustration
Generelle

C/N: Emil Larsen-føljetonen stinker

Dagens analyse handler om Emil Larsen

Man behøver ikke at være professor for at forstå, at der er et eller andet lusket over Emil Larsens mislykkede skifte til Brøndby fra OB. Efter Brøndby vendte tommelfingeren ned til den tidligere Lyngby-spiller pga. et dumpet lægetjek - flere medier mener at vide, at der er bruskproblemer i det ene knæ - er det oplagt at stille sig selv nogle spørgsmål.
Hvis Emil Larsen har problemer med knæet - det kan evt. være i relation til den knæskade, han fik for Lyngby i oktober 2010 - hvorfor blev det så ikke opdaget af OB's sundhedssektor sidste sommer, da Emil Larsen skiftede til det fynske flagskib? Bortset fra lidt småskader i løbet af sidste sæson er der ikke sket det store ved fløjspillerens helbred, så lorten ligger ved OB's sundhedssektor, hvis der altså er tale om bruskproblemer.

Men kan der mon være tale om, at der ikke er problemer med Emil Larsens knæ? Så sent som for et år siden oplevede Martin Albrechtsen at dumpe et lægetjek i Djurgården for så at fortsætte i Brøndby. Årsagen skulle være en skade, som Albrechtsen aldrig selv havde hørt om. Dog mente et medie at vide, at Djurgården havde fået mulighed for at skrive kontrakt med en spiller de hellere ville have end Albrechtsen.

Med ovenstående informationer i hovedet er det til at konspirere. Har Brøndbys sundhedssektor opdaget noget, OB's ditto ikke opdagede? Hvis ikke, hvorfor så lyve omkring sagen? Vil Brøndbys sundhedssektor (og dermed klubben) smide sin integritet i havet ved at brygge på en løgn om en kantspillers knæproblemer? Hvad gavn gør det?
Hvis der altså ikke er noget galt med knæet, har Brøndby droppet Emil Larsen af to forskellige grunde. Enten er der ikke penge nok til landsholdsspilleren, eller også øjner Brøndby muligheden for at hente en bedre spiller til samme plads. Måske er Thomas Kahlenberg ved at indse, at udenlandske klubber har glemt, hvem han er, og så virker Brøndby pludselig som en oplagt arbejdsgiver. Læseren må selv drage sine konklusioner. Forhåbentligt kan alle se, at der er et eller andet mærkeligt ved hele denne sag.

Tilbage i Odense sidder Emil Larsen i en klub, han ikke gider være i og som formentlig ikke vil have ham. De 7,5 millioner kr. havde gavnet, og OB'erne er nok ikke glade for at have en spiller, som - muligvis - render rundt med et knæ, som snart går i stykker. Så længe Emil Larsen præsterer på et fornuftigt niveau er han en god spiller for fynboerne, men mon ikke Jesper Hansen ser frem til at skyde ham af sted, hvis der altså er klubber, der ikke er sikre på, at Brøndby har set rigtigt i forhold til knæproblemerne.

Derudover skal Emil Larsen ikke forvente at blive taget til nåde af OB's fans. Det er i forvejen ikke populært at skifte til en af de to store københavnerklubber, men Emil Larsen kunne have gjort det mere smooth, hvis han ikke havde snakket stort om Brøndby og Thomas Frank i ugens løb, hvor han stadig var på kontrakt i OB. Behovet for at komme hjem til København - der er jo hele halvanden time i bil fra Odense (!!!) - kan sagtens respekteres af de fynske fans, men den manglende loyalitet trækker ned. Derfor kan OB's nummer 7 (i øvrigt lidt af et helligt trøjenummer på de fynske kanter) se frem til larmende stilhed og/eller onde ytringer fra en stor del af det fynske publikum.
Alt i alt er det en lidt åndssvag situation alle parterne er i. Det sidste ord er ikke sagt endnu, for hverken Emil Larsen eller OB er tjent med, at han stadig render rundt i Ådalen.

Jeppe Skak-Nielsen

Conte/Nestor-skalaen er et skrivekollektiv udi sport og spil. Conte/Nestor er alvorlig satire. Her bliver alle hadet og latterliggjort ligemeget, ikke mindst dem selv. Der tages ingen fanger. For kontakt. Prøv Facebook, Twitter eller contenestor@tipsbladet.dk