C/N: Enlig svale
Illustration
Generelle

C/N: Enlig svale

Liverpool er tilbage. I sin middelmådige form.

Det var ellers så godt. Liverpool tilbage i Champions League-varmen. Liverpool med dristigt, lynhurtigt angrebsspil. Kontraspil i verdensklasse. Steven Gerrard som en renæssance. Men det var sidste år. Med Luis Suarez, der bare måtte ud af klubben. Både for ham selv og Liverpool. For hvordan kunne han dog følge på den sæson? Og nu hvor han igen havde bragt en af verdens mest stolte fodboldklubber i forlegenhed. Enter Barcelona. Exit Suarez. Resten af historien kender vi, men hvordan er Liverpool endt i middelmådigheden igen?

Svaret er lige så åbenlyst som man skulle tro. Liverpool uden Luis Suarez er bare et subtophold i Premier League, der realistisk bør og skal spille om Europa League-pladserne. Konkurrencen er for svær. Liverpool '14 er Tottenham '13. Altså man fjerner holdets eneste verdensklassespiller, og erstatter ham med en lang række spillere, der har international klasse (at best). For det er - på papiret - glimrende spillere som klubben har hentet. Dejan Lovren (Der også er en forsvarsmæssigt opgradering i forhold til Daniel Agger), Adam Lallana og Rickie Lambert som Ronny Rosenthal har bragt Southampton langt. Alberto Moreno og Manquillo ligner vintage Rafa Benitez-indkøb. Og det er ikke et kompliment. Under radaren må man også påpege, at de naturlige afløsere Luis Alberto og Iago Aspas er sendt hjem til Spanien. Men købene har ikke givet pote, og man står nu tilbage med et hold, der har lidt for meget 'lige over middel'-kvalitet på nøglepositioner. Simon Mignolet vinder ingen priser foreløbig, og den måske-måske ikke defensive midtbane med eksempelvis Lucas Leiva har stadigvæk ikke fundet sin rigtige løsning. 

Og så er der den åbenlyse Suarez-afløser Super Mario Balotelli, der let kan matche Suarez i kort og episoder, der kan give en manager hovedbrud. Balotelli-købet gav mening, og han var relativt billig (£16 mio). Men den sædvanlige Balotelli-effekt er udeblevet. Og efter fem kampe og nul mål kan man godt begynde at spekulere på, om den overhovedet vil komme denne gang, eller om der er for langt fra Mario Balotelli til Brendan Rodgers og Liverpool. Rodgers er ikke for alle. Og det kan sagtens være, at Mario og ham ikke går i spænd, men det skal Rodgers snart finde ud af, ellers er det som at gemme ti tons hjemmelavet fyrværkeri i kælderen. 

Kvantiteten vandt igen på Anfield Road. Den flotte sæson var en enlig svale. Nu er de tilbage i middelmådigheden igen. I det mindste har Manchester United også tegnet sæsonkort på det samme. Hvis Liverpool skal tilbage i CL-strømmen, så skal de finde ud af hvordan de kan finde nogle penge og tid til at forstærke holdet betragteligt. Og Brendan Rodgers behøver nødvendigvis ikke at være en del af den løsning, hvis nu den rigtige kommer forbi.

Conte/Nestor-skalaen er et skrivekollektiv udi sport og spil. Conte/Nestor er alvorlig satire. Her bliver alle hadet og latterliggjort ligemeget, ikke mindst dem selv. Der tages ingen fanger. For kontakt. Prøv Facebook, Twitter eller contenestor@tipsbladet.dk