C/N: Ja, jo-klubben
Illustration
Generelle

C/N: Ja, jo-klubben

Denne analyse handler om Liverpool

Når man møder folk, der er over eller nær 40 år, så er det som regel Liverpool, der er yndlingsklubben. Altså medmindre at man har haft et pinagtigt forhold til ydmygelser i barndommen. Der er jo også folk, der helt frivilligt holder med Aston Villa. Til gengæld har Liverpool budt på en del ydmygelser for deres fans i de sidste 25 år. Der er altid et falsk håb om bedre tider. Om et mesterskab eller noget sjovere. Faktisk bør man efterhånden overveje om Champions League-sejren, ikke snart skal klassificeres som bizart på niveau med Danmark i '92, Grækenland i '04 og Porto i '04. 

For Liverpool er faktisk en klub, der meget sjældent, hvis overhovedet, køber spillere i verdensklasse og i deres bedste alder. Til gengæld har man en vis tradition med at sælge dem. Senest med Luis Suarez, men også Xabi Alonso og delvist Fernando Torres og Michael Owen. For ambitionens skyld var det en meget dårlig ide at sælge Luis Suarez, selvom at han ville få svært ved at gentage sidste sæsons flotte præstation. Det efterlader klubben med en stor pose penge, der skal geninvesteres i nye spillere. 

Brendan Rodgers har ligesom sine forgængere fået en dårlig vane med at finde mange middelmådige spillere. Spillere som Iago Aspas og Luis Alberto bliver hurtig glemt, men det var altså £15 mio for noget der minder om nul mål. NUL. Derudover kan man godt diskutere om Simon Mignolet reelt var en opgradering over Pepe Reina, og hvad med de der forsvarsspillere Kolo Toure, Aly Cissokho og Mamadou Sakho? Det var ikke lutter gevinster. Derfor kan man også godt være lidt bekymret for de mange indkøb som kommer til klubben. Klubben har været på et stort rov i Southampton, der ikke er set større siden Flemming Østergaard hentede halvdelen af Lyngby Boldklub til FCK. Rickie Lambert, Adam Lallana og senest Dejan Lovren. Det er gode spillere, men er det spillere, der flytter vægtskålen og mesterskabet tættere på Liverpool? Nej. Vi tror alverden om Lovren, men han er ikke markant bedre end Jamie Carraghers arvetager som selvmålskonge, Martin Skrtel eller Daniel Agger. Husk, at imens Liverpool henter Adam Lallana, så har konkurrenterne hentet Cesc Fabregas, Alexis Sanchez og Diego Costa. Så er der Emre Can fra Leverkusen. Ja, jo, men ikke rigtig. Kan han overhovedet få en plads i startelvan? Og Lazar Markovic, der er et kæmpe talent. Men også en klassisk Balkan-spiller på godt og ondt. Inden man får set sig om, så er pengene brugt igen. Ligesom da Tottenham brugte alle Bale-pengene på Christian Eriksen, for alle de andre indkøb har vi jo næsten selektivt fortrængt. Vi ved godt, at der fistler rygter om Arturo Vidal og Marco Reus. Men det virker altid så fjernt, når det er Liverpool i den anden ende. Så hellere 10 spillere, der skal være 'den næste Zidane'. Dem har de haft nogle stykker af.

Liverpool-fans, pas på at Liverpool '14 ikke bliver det nye Tottenham '13. Det har I ærlig talt ikke fortjent.

Og mesterskab? Ja, jo, hvis oddsne er høje nok, og de andre hold skal ud og køre på brosten. I regnvejr.