Podcast: Første trofæløse sæson for Guardiola - en fiasko?
Generelle

Podcast: Første trofæløse sæson for Guardiola - en fiasko?

For første gang i sin snart 10 år lange trænerkarriere må Pep Guardiola igennem en sæson uden at sætte en pokal på kontoen. De Falske 9'ere zoomer ind på katalanerens første sæson hos Manchester City

Med nederlaget til Arsenal i FA Cuppens semifinale er det officielt: Pep Guardiola kommer for første gang i karrieren ikke til at tage noget sølvtøj i en sæson. Men hov. Var der ikke noget med, at Manchester City-toppen var meget klar i mælet omkring, at Manuel Pellegrini sidste sæson opnåede det "absolut minimale", der kan accepteres som manager for Premier Leagues mest løntunge hold med en fjerdeplads, et League Cup-trofæ og en Champions League-semifinale?

Jo, det var der. Og hvor stiller det så Guardiola her ugen før et Manchester Derby, der meget vel kunne blive afgørende for, hvor mange klubber fra den nordvestengelske by, der skal i næste års Champions League? Vi går præstationerne i forhold til forgængeren, transfersne og Projekt Pep i helhed i sømmene.

Manchester Citys banemænd fra Arsenal møder Chelsea i finalen, da Antonio Contes tropper tog sig kærligt af Tottenham, som dermed tabte den syvende FA Cup-semifinale i streg. Men hvad kunne manager Mauricio Pochettino egentlig have gjort anderledes? Hvordan kan det være, at Tottenham aldrig synes at have marginalerne med sig i de helt store kampe?

Helt sikkert er det i hvert fald, at de også får det svært i næste runde af Premier League. Der skal de nemlig møde et genfødt Crystal Palace-hold under Sam Allardyce, og han har fanget det der med, hvordan man straffer hold, der spiller med offensive backs.

Det viste han - og talte en hel del om efterfølgende - da The Eagles tog endnu en fornem april-skalp efter sejrene over Chelsea og Arsenal, da Liverpool blev slået i egen hule. Hvordan stiller det pointtab til Jürgen Klopps mandskab kontra ærkerivalernes tre point mod Burnley men en nært forestående Europa League-finale og en grim Zlatan Ibrahimovic-skade henholdsvis Liverpool og Manchester United i top 4-kapløbet?

Alt dette og meget mere kigger vi nærmere på i denne uges afsnit af De Falske 9'ere, som du finder LIGE HER.