• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Jacob Pedersen

Boysen: Jeg er blevet klogere

Boysen: Jeg er blevet klogere

Af Jacob Pedersen

David Boysen forklarer sit stærke efterår med, at han er blevet en klogere fodboldspiller. Han vil ikke spille 1. division til sommer, hvor hans aftale med Lyngby samtidig udløber, fortæller han bestemt.

Efter 11 sæsonmål blev David Boysen forleden kåret til årets profil i 1. division. Hæderen, som den 24-årige kantspiller også fik sidste år, danser med et lige så stærkt efterår for Lyngby, som ved vinterpausen topper 1. division med betryggende afstand til forfølgerne og rækkens uglesete fjerdeplads. 

Læs også: David Nielsen: Ikke noget personligt korstog

Netop efteråret – for både ham og holdet – beskriver han til tipsbladet.dk som veludført og understreger, at det er oprykning, oprykning, oprykning, som det handler om, selvom der undervejs har været sten i skoen for favoritterne.

- Jeg synes, at det (efteråret, red.) kan beskrives som veludført, selvom jeg føler, at vi også har nogle kampe, hvor vi skulle have haft flere point. Imod Vestsjælland (1-1 og 4-4, red.) udlignede de f.eks. begge gange til allersidst. Grundlæggende har det dog været godt. For os som hold har det været en forløsning at toppræstere efter vores forår sidste sæson, og for mig har det været vigtigt at komme tilbage til det niveau, som jeg følte, at jeg var på, inden jeg blev skadet i foråret.

- Vendsyssel har været det hårdeste hold, men dem har vi også kun mødt en gang. Fredericia er altid svære at møde. Det er min hademodstander. Dem knækkede vi dog heldigvis til sidst (4-2 i sidste runde, red.). I sidste ende handler det om os selv. Og der er målet, som det hele tiden har været, at vi skal rykke op. Det er måske blevet nemmere med de tre pladser. Måske sværere, fordi alle vil være med. Uanset hvad skal vi rykke op, og det regner jeg stensikkert med, at vi gør.

”Jeg tror ikke, at mit efterår skyldes, at jeg er blevet en markant bedre fodboldsspiller, men snarere, at jeg er blevet klogere.”

For Boysen og Lyngby efterfulgte efteråret som nævnt en punktering af en 2015-forårssæson, hvor holdet fumlede og sidenhen glippede oprykning, og kantspilleren på grund af en skade pludselig fik pulsen ned.

Jack Majgaard blev siden fyret, David Nielsen ansat, og Lyngby-hjulene begyndte at trille. Og bedre end nogensinde ifølge David Boysen, der selv vendte tilbage sammen med sommervarmen og målene. Der er styr på tingene.

- Jeg var småskadet i de første runder, og der skulle vi lige finde hinanden, men vi fik resultaterne, og siden er der bare kommet bedre og bedre styr på tingene. Jeg har fået en friere rolle, og det har jeg, fordi vi som hold virkelig finder hinanden. Jeg fungerer, fordi der for første gang i min tid herude (Lyngby, red.) virkelig er styr på tingene. Det er det klart bedste hold, som jeg har spillet på, fortæller han til tipsbladet.dk og fortsætter med store klapsalver til sin nye træner.

- Jack er meget analytisk, mens David er mere på vilje og fight, selvom det er også er med mange små detaljer. Han har været nytænkende og gjort tingene på en måde, som jeg ikke har prøvet før på hverken Superliga- eller 1. divisionsniveau. Han er ekstremt dygtig til at komme omkring alle spillere og hele tiden komme med input. Det har gjort en verden til forskel for mig, mener han.

David Boysen mener, at en tungtvejende årsag til efterårssæsonen skal findes hos ham selv. Han mener i hvert fald, at han er blevet en klogere spiller

- Jeg tror, at vi (David Nielsen og Boysen, red.) er enige om, at det vigtigste er at holde snuden i sporet. Jeg tror ikke, at mit efterår skyldes, at jeg er blevet en markant bedre fodboldsspiller, men snarere, at jeg er blevet en klogere spiller. Jeg spiller lidt anderledes, end jeg plejer at gøre, og jeg tror, at jeg er mere professionel. Mere end David havde forventet. Det har han haft indflydelse på, men jeg har nok gjort op med mig selv, om jeg vil snakke om at være god eller rent faktisk være det. Jeg siger til mig selv, at jeg skal have allermest muligt ud af mit talent, og at der ikke skal være en undskyldning, hvis jeg ikke brager igennem.

”Superligaen har ikke skræmt mig, men det har den form for fodbold, som Auri spillede. Jeg er ikke en spiller, der skal spille på fysik og dødbolde, og hvor man skal glide rundt.

Og skal den anden af de to kåringer som rækkens bedste spiller så være punktum for 1. divisionsfodbolden? Enten i vintertransfervinduet eller til sommer.

Et vinterskifte ligger ikke lige for, siger han, men understreger samtidig, at han har klare ambitioner om mere end 1. division fra sommer, hvor kontrakten udløber.

- Min ambition er at rykke op med Lyngby til sommer. Andre plejer at sige, at der kan ske alt muligt, og det gælder også for mig og min situation, hvor jeg snart har udløb, men jeg vil sige, at der skal meget til, for at jeg vil flytte væk fra mine holdkammerater og den måde, som vi spiller på, for det er afgjort her, hvor jeg tror, at jeg er bedst. Jeg vil gerne give dig et friskt svar, men det er svært lige nu

Jeg kan i hvert fald godt udlægge det sådan, at du ikke kan leve med at spille 1. division til sommer, hvis I skulle ende med ikke at rykke op?

- Jaja. Det kan jeg overhovedet ikke. Men det gør vi også. Jeg har også sagt, at jeg stopper til fodbold, hvis ikke vi rykker op, siger han til tipsbladet.dk.

Og bliver det så den bedste række fra sommer, bliver det ikke på uvant græs. I 2014-foråret spillede han 8 kampe for Viborg og Auri Skarbalius uden større succes. Det fylder dog ikke ret meget. Han mener altså, at han er blevet klogere på sig selv som spiller, og hvordan han kan få det store gennembrud.

- Der må kun være to tanker. Den ene er, at jeg skal spille for et hold, der passer mig, og den anden er, at jeg ikke skal spille for et hold, der ansætter Auri. Superligaen har ikke skræmt mig, men det har den form for fodbold, som Auri spillede. Jeg har lært, at jeg ikke er en spiller, der skal spille på fysik og dødbolde, og hvor man skal glide rundt i 90 minutter. Jeg kan i hvert fald sige, at jeg ikke har ambitioner om i flere sæsoner i træk at være fedtet ind i et nedrykningsræs. Det tror jeg, at de færreste har, afslutter den 24-årige offensive profil.

Superliga

Optakt: AaB - SønderjyskE

Det er op ad bakke for AaB, der skuffede i premieren mod Lyngby og har mange på skadeslisten. SønderjyskE står med go...

Mere Superliga

Fokus