Generelle

Alle kneb gælder

Sommerens transfervindue har vist, at svinestregerne står i kø, når det handler om at sikre sig nogle af verdens bedste fodboldspillere.

Der findes ellers regler for, hvordan spillere skifter klub. Den interesserede klub kontakter først spillerens klub og spørger om lov til at snakke med spilleren. Man forhandler så en transfersum på plads, og så kan den købende klub gå i gang med at forhandle med spilleren.

Men denne sommer har den meget palaver omkring Cristiano Ronaldo, Dimitar Berbatov og Robinho vist, at regler er til for at blive overtrådt.

Cristiano Ronaldo blev forsøgt lokket til Real Madrid efter en massiv kampagne i de spanske medier orkestreret af Real Madrid, der tilsyneladende åbenlyst forhandlede med portugiseren trods engelske protester.

Ronaldo kom ikke til Madrid, idet han var skadet, men sagen er måske ikke slut. Real Madrid hævder, at Cristiano Ronaldo rent faktisk skrev under på en forhåndsaftale med klubben, og at hvis den blev brudt skulle Ronaldo betale en kompensation, der ifølge spansk presse løber op i over 160 mio. kroner.

Real Madrid fik dog selv lov til at smage deres egen bitre medicin, da Chelsea bejlede heftigt til brasilianske Robinho, der på sin side også erklærede sin kærlighed til klubben (eller var det Abramovitjs million-lønninger). Chelseas svinestreg bestod i, at man ligefrem i klubbens webshop begyndte at annoncere for et kommende salg af trøjer med Robinhos navn på.

Chelsea ville dog ikke betale de 300 mio. kroner, Robinho, kostede. Det ville Manchester City godt, da klubben i 11. time pludselig fik nye, rige arabiske ejere. Så nu må Robinho til Manchester, hvor City-fansene må sidde med en mærkelig smag i munden, især når Chelsea kommer på besøg. For nu skal de heppe på en spiller, der egentlig helst ville have spillet for modstanderne.

Manchester City var mandag også i sidste øjeblik inde i billedet som køber af Dimitar Berbatov, efter man havde aftalt en pris med Tottenham. Men bulgareren rendte i stedet rundt ude på Manchester Uniteds træningsanlæg i Carrington, uden at have fået lov af Tottenham.

London-klubben havde endda klaget til det engelske fodboldforbund over mestrenes opførsel og tilsyneladende afleveret beviser for, hvordan United det sidste år ulovligt havde været i kontakt med den bulgarske landsholdsspiller. Samme Manchester United, der følte sig så grueligt trådt over tæerne af Real Madrids opførsel i Ronaldo-sagaen.

Nuvel, Tottenham droppede i sidste time deres klage, fik hvad de forlangte. United fik deres spiller og Berbatov sin drøm opfyldt plus adskillige millioner på bankbogen. Så var alle glade, og sagen formentlig glemt om et års tid, når den store transfermølle drejer rundt igen.

Men sommerens transferhistorie viser, at de store klubber er parate til at overskride grænserne for det tilladelige. Nu venter vi bare på, at spillerne bliver bortført i helikoptere, som det hævdes, at Chelsea allerede gør med visse talenter.

p.s. Real Madrid fik en lille sejr på point i den interne rivalisering med Valencia før sæsonen gik i gang. Mestrene lod sive tiol pressen, at man var alvorligt interesseret i at købe europamestrene David Silva og David Villa. Selvom det ikke lykkedes fik man tilføjet Valencia et betydeligt økonomisk tab. For klubben så sig nødsaget til at give de to hver en ny kontrakt med en betydelig lønforhøjelse.