• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Kenneth Jensen

Oprykkernes trænere er en berigelse for Superligaen

Oprykkernes trænere er en berigelse for Superligaen
Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto

Lyngby, Silkeborg og Horsens er kommet i gang i Superligaen, og allerede nu kan man se, at trænerne, der står bag holdene, er nogle store kapaciteter.

Af Kenneth Jensen

Det er tre vidt, vidt forskellige typer, der står bag oprykkerneklubberne Lyngby Boldklub, Silkeborg IF og AC Horsens. Det kunne man tydeligt se i weekendens kampe, hvor Silkeborg spillede 0-0 med OB, Lyngby tabte 0-3 til FC København, mens AC Horsens var et par minutter fra at vinde i Aalborg, men måtte nøjes med 1-1.

I denne blog vil jeg kigge lidt nærmere på, hvem de tre trænere er, og hvorfor de er en berigelse til Superligaen.

David Nielsen, 39 år. Træner for Lyngby Boldklub:

Han var som spiller både farverig på og uden for banen, hvor han i øvrigt spillere for mange klubber, blandt andre FC København, Lyngby og AaB. Men Nielsen har bevist sig som træner og bragte Lyngby tilbage i Superligaen i første forsøg.

Du har her at gøre med en træner, der ikke er bange for at sige, hvad han mener. Og han mener, hvad han siger, og generelt fremstår han hudløs ærlig - som spiller var det til tider lidt for meget, som træner er det den ærlighed, vi efterspørger.  Hvor mange i Superligaen giver så meget af sig selv? Få. Meget få.

Manden bag bogen 'Sorte Svin' viste i 1. Division i sidste sæson stærke lederevner, og han fik Lyngby-holdet til at toppræstere i efteråret, omend foråret ikke var lige så godt.

Op til denne sæson har Lyngby Boldklub handlet godt ind med navne som Martin Ørnskov, Emil Larsen og Lasse Rise, og en del af forklaringen, tror jeg, er også, at man gerne vil spille for David ielsen. Du vil gerne spille for en spiller, der kalder en spade for en spade - og i øvrigt ikke er bange for at rose dig, når du gør det godt.

Peter Sørensen, 43 år. Træner for Silkeborg IF:

Den tidligere AGF-træner er tilbage i Superligaen - nu for den klub, han fik sin fodbolduddannelse i, og som han spillede for i Danmark. Peter Sørensen er i min bog en super interessant træner. Kontant og bidsk, men også en undervurderet træner, hvor folk kigger på hans tid i AGF som en skuffelse.

Det er jeg ikke enig i, den var. Nuvel, jeg forstår, at Peter Sørensen blev fyret, og jeg forstår, at han blev fyret i den sæson, hvor AGF rykkede ud, og at der var meldinger om utilfredshed i klub og trup med Sørensen.  Men i ligningen glemmer folk, at det først krakkelerede, da AGF fyrede Peter Sørensen - det endte med nedrykning.

Hvis du ser på det arbejde, han har lavet i SIF, er det super solidt. 10 sejre i de sidste 11 kampe i 1. division sikrede Silkeborg IF oprykning, og samtidig har han skabt et fundament med hårdt arbejde, der skal sikre point. 

Med Peter Sørensen har jeg en fornemmelse af, at han får det optimale ud af enheden. Det  kunne man se mod OB, hvor SIF klyngede sig til et udebanepoint - sådan en kamp var blevet tabt under Kim Poulsen.

Som analytiker er Sørensen skarp, og han er - som David Nielsen - ikke bange for at sige sin mening.

Jeg kan godt lide bidske trænere - dem er der faktisk ikke så mange af.

Bo Henriksen, 41 år. Træner for AC Horsens:

De var lige ved at få tre point med fra Aalborg, AC Horsens, men Bo Henriksen og holdet måtte nøjes med et enkelt point. Som også Bo Henriksen kun kan sige det: 'jeg er rasende og stolt".

Han er en kæmpe indpisker og en motivator, der lever på en helt utrolig gejst. Og også med en udmærket taktisk forståelse. Bo Henriksen rykkede op med et AC Horsens-mandskab, der bestemt ikke skreg på Superliga, og det er et kæmpe hak i Henriksens bælte.

Den verbale træner kommer til at berige Superligaen med sin store kærlighed til spillet og sit hold, og det kommer vi andre til at opleve på nærmeste hold. En kæmpe entusiasme, som man så det ved Bubacarr Sannehs mål til 1-0 mod AaB i søndags.

Der er ikke langt fra medlevende indpisker til jubelidiot, men jeg synes, at Bo Henriksen rammer ned i boksen som medlevende indpisker.

Det er med at holde øje med de tre trænere i denne sæson - statistikken taler for, at vi ikke har dem alle i Superligaen næste sæson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.