• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Kenneth Jensen

Superligaen på spidsen: Sæsonens 10 store overraskelser

Superligaen på spidsen: Sæsonens 10 store overraskelser
Foto: Lars Poulsen/Polfoto

På godt og ondt har Superligaen budt på overraskelser. Vi ser her på 10 af de største.

Af Kenneth Jensen

Dansk fodbolds bedste række er tidligere blevet kaldt en kedelig udviklingsliga, og selv om vi her på tipsbladet.dk anerkender præmissen om en udviklingsliga, er vi langt fra enig i, at Alka Superligaen er kedelig.

Superligaen har sine øjeblikke af galskab. På og uden for banen. Og for ligesom at se nærmere på, hvad sæsonen har budt os, vil vi her byde ind med 10 store overraskelser fra sæsonen, der er gået.

Overraskelser, der er både gode og charmerende, og overraskelser, hvor man kun kan vende tommelfingeren ned.

Here goes:

10. Rasmus Falk skifter til FC København

Yikes! I en periode var Rasmus Falk mere hadet på Fyn end Peter Falktoft, og det siger noget om fynboernes holdning til 'Falkens' FC København-skifte. Falk er en af Superligaens bedste spillere, og de fleste havde forventet, at den unge landsholdsbejler ville skifte til udlandet, når hans kontrakt udløber til sommer. I stedet rykker han til København, hvor Ståle Solbakken nok klapper i sine hænder og at have fået en oplagt afløser for Nicolai Jørgensen, der forventes at blive solgt til sommer. Heldigvis har stormen lagt sig i takt med, at Falk har hjulpet OB på vej mod sejre.

Thumbs op til FCK, der har fået en god spiller. Kæmpe klud i hovedet til Jesper Hansen og OB, der mister klubbens største salgsobjekt. Tilmed uden at få en krone for ham.

9. FC Nordsjælland overtaget af investorgruppe med Tom Vernon i spidsen

Kasper Hjulmand er tilbage i Superligaen. Headhuntet af Tom Vernon, der står bag den gruppe af investorer, som skulle have investeret i Randers FC. I stedet valgte klubben at købe FC Nordsjælland, der nu spiller på Right to Dream Park, har tætte bånd til det ghanesiske akademi Right to Dream, og som bruger hashtagget #dreambig på Twitter. Jep, det er nye tider i FCN, selv om det stadig handler om talentudvikling, og på den måde var FCN den logiske klub at investere i. Det var bare en overraskelse, fordi Vernon lå i forhandlinger med Randers.

De to klubber mødtes i øvrigt søndag, hvor det sluttede 2-2. FCN havde i øvrigt en gennemsnitsalder på 20 år og 360 dage i startopstillingen. Randers' hed 25 år og 277 dage.

8.Thomas Delaney dominerer som sjældent set

Ingen spiller har i denne sæson været bedre end FC Københavns Thomas Delaney. Jo jo, vi var med på, at han var god, inden sæsonen startede, men hånden på hjertet havde vi ikke set, at Delaney ville være så dominerende, som han har vist sig i denne sæson. Delaney vinder alle dueller og er blevet bedre og bedre med sit hovedspil. Søndag scorede han kampens første mål, da FC København vandt med 5-3 hjemme over FC Midtjylland, og Delaney er ved at stemple ud af Superligaen med et flot eftermæle, ligesom landstræner Åge Hareide har udpeget FCK'eren som en nøglespiller på landsholdet fremover.

Delaney er i øvrigt den spiller, der i skrivende stund har været flest gange på tipsbladet.dk's Rundens Hold i Superligaen.

7. 'Jamen øhhh' og Viborg-triumf

Johnny Mølby er en favorit hos undertegnede - blandt andet fordi han altid starter sine svar på spørgsmål med at sige 'jamen øhhh'. Og så har han i denne sæson sat et flot, flot Viborg-hold sammen. Et Viborg-hold, som flere havde til nedrykning, men som i sæsonen har modbevist alt og alle efter en målfattig start på sæsonen. Samtidig har Mølby vist, at han kan få holdet til at fungere som et hold. Det betyder, at Serge Deblé arbejder hårdt, at Osama Akharraz inden sin alvorlige skade viste gode taker, og Jonas Kamper har fundet sin anden ungdom. For ikke at nævne den eksplosive udvikling, spillere som Jeppe Grønning, Jonas Thorsen, Søren Reese og Kristoffer Pallesen har haft.

Jamen øhhh, sikke en udvikling. Stærkt gået Viborg og Johnny Mølby.

6. Hobro har været elendige, og Ove Pedersen har gjort det værre

De var fantastiske i sidste sæson, og de har været elendige i denne sæson. Det kan bare ikke siges på andre måder. I efteråret var de sidst under Jonas Dal, men dog havde man en fornemmelse af, at Hobro sprællede. Den fornemmelse har man ikke haft under Ove Pedersen, der nu har været i spidsen for klubben i 11 Superliga-kampe og endnu har sin første sejr til gode. Tre point har Ove P., der kom ind som brandslukker, fået, så der er blevet pustet mere til ilden, end der er blevet slukket. Med 12 point kommer Hobro formentlig til at være et af de pointmæssigt dårligste hold nogen sinde i Superligaen.

Måske var sidste sæson en enlig svale - måske ikke. Denne sæson har dog været en katastrofe fra start til slut.

KLIK HER FOR AT KOMME TIL 5-1

Superliga

Mere Superliga

Fokus