• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Kenneth Jensen

Superligaen på spidsen: Sæsonens 10 store overraskelser

Superligaen på spidsen: Sæsonens 10 store overraskelser
Foto: Lars Poulsen/Polfoto

På godt og ondt har Superligaen budt på overraskelser. Vi ser her på 10 af de største.

Af Kenneth Jensen

5. Pione, Pione, hvor er du?

Fantastisk i Europa, dårlig i Superligaen. Pione Sisto var i sidste sæson den vel nok bedste spiller i hele Superligaen, og der blev talt om et stort salg til udlandet. Sisto afgjorde mesterskabskampen i Herning mod FC København, og siden har han i Superliga-regi slet, slet, slet ikke fundet formen. Hvad sker der? I Europa har Sisto holdt niveau og været afgørende, men ikke siden 1. runde har Sisto scoret i dansk fodbolds bedste række. Dengang scorede han begge mål mod Viborg. Det er bestemt en del af forklaringen på, at FCM ligger som nummer fire i Superligaen lige nu, og spørgsmålet er vel, hvor god Sisto egentlig er? Er det nuværende niveau, eller er det reelle billede sidste sæsons niveau.

Han er stadig kun 21 år og har vist i glimt, at han har et højt bundniveau. Men det er bekymrende, at Sisto har så lavt et bundniveau.

4. Mourinho kommer til Superligaen

'All I Do Is Win' har vi tidligere skrevet i samme sætning som SønderjyskE-træner Jakob Michelsen. Chefen, der kom fra Skive før sæsonen, personificerer DJ Khaleds sang bedre end nogen anden, for første sæson i landets bedste række har været en stor sejr for 'Mini Mourinho', der tilmed har gjort det med et hold, der har et af de laveste budgetter i Superligaen og plejer at kæmpe for at undgå nedrykning. Nu ligger de nummer to. Michelsen er taktisk skarp og har god sans for at motivere. Og så er han ikke bange for at sige sin mening. Da undertegnede talte med ham i sidste uge var han ikke bleg for at sige, at et af mine spørgsmål var 'det dummeste, jeg nogen sinde har fået'. Dejligt og befriende.

3. En bæredygtig vinderkultur rykker til AGF

Okay: Alle, der før sæsonen spillede et Leicester-mesterskab til odds 5.000 gange pengene igen, står til at score kassen, når Leicester mandag aften kan blive engelske mestre. Et odds i den højde kunne man nok også have fået, havde man midt i juni spillet på, at Glen Riddersholm fra forårssæsonen ville stå i spidsen for AGF. Riddersholm kom fra et flot mesterskab med FC Midtjylland - klubbens første - til den chokerende melding om, at han trak sig som træner grundet nogle omstændigheder i klubben. De omstændigheder havde med sportsdirektør Claus Steinlein at gøre. Derefter var der åben krig i pressen, hvor især bestyrelsesformand Rasmus Ankersen gav den gas mod 'Guld Glen', der endte med at sætte sig i AGF-stolen, hvor han ikke har vundet i Superligaen endnu - men dog har en pokalfinale på torsdag.

Superligaen er sgu da aldrig kedelig, og nu skal AGF bygge en bæredygtig vinderkultur op. Et klassisk Riddershom-udtryk.

2. Ragnarok i Randers

Efter den mislykkede overtagelse og en flugt fra den sportslige ledelse og direktionen, fik Colin Todd nok ikke sovet meget i løbet af januar, hvor han kom sig oven på en rygoperation. Og en ulykke kommer sjældent alene, for så kom sagen om Jonas Borring og Christian Keller, og så var der heller ikke meget søvn til Todd i de næste måneder. Keller var løbet med Borrings kone, som han stadig boede i hus med, mens de dog var i færd med at gå fra hinanden. Og så ville Borring ikke spille på hold med Keller og fik ophævet sin kontrakt og har siden skrevet med Brøndby, mens Christian Keller måske troede, at han ville få chancen igen. Træner Colin Todd hamrede dog i bordet og nægter at lade Keller spille igen.

Der er ikke noget som engelsk stædighed - 'don't bark up the wrong tree'. 

1. Kaos, kaos og mere kaos i Brøndby

Der er aldrig stille på Vestegnen, og den største overraskelse i Superliga-sæsonen har været Brøndbys store, store problemer. Fra Jan Bech Andersen, der på et onlineforum svinede blandt andre træner Thomas Frank og spillere som Johan Elmander, til Frank, der valgte at trække sig som træner. Så kom Skarbalius ind som træner, og klubben fandt ud af, at næste sæsons målsætning om guld ikke er realistisk. I stedet blev målsætning revurderet, og nu skal man udvikle egne talenter. Få uger efter skrev klubben kontrakt med 31-årige Jonas Borring, og så var der også noget med en generalforsamling, der blev udskudt på grund af en procedurefejl. En generalforsamling, hvor Jan Bech Andersen vil trække sig tilbage på grund balladen. Og nå ja, Bech Andersen måtte igen frem med millioner til Brøndby sidst i april - fire millioner - hvilket indikerer, at klubben mangler likviditet. 

Vi gentager: Der er aldrig stille på Vestegnen.

Boblere

Der var også folk, som gjorde sig bemærket uden at komme på. Lukas Spalvis blev solgt til Sporting og har været ringe for AaB lige siden. Bruninho er nu i Kina, og Emre Mor er kommet på førsteholdet og har gjort det godt, trods det røde kort søndag. Og nå ja, så bliver plastik-banen i Farum også dårligere og dårligere. Sådan ser det i hvert fald ud.

Godt gået

Shoutout til Nicolaj Madsen, der bliver ved med at høvle dem ind. Til Nicolaj Thomsen, der fører assistlisten og dermed ikke lader sig slå ud af et dårligt øje. Til Kent Nielsen, der har fundet sine shorts frem og skriger ufortrødent på sidelinjen. Et shoutout til Thomas Frank, der gik med værdighed fra sit Brøndby-job. Til Rasmus Würtz, der fortsat spiller i sine Copa Mundial. Til Jonas Dal for at have de største træstammer i Superligaen. Og til Paul Onuachu for at være stor, kluntet, god og ekstrem rar.

Og til Superligaen for at være Superligaen, som vi kender, elsker og en gang i mellem hader den.

GÅ TILBAGE TIL 6-10 VED AT KLIKKE HER

Superliga

Mere Superliga

Fokus