Ligakrigerne: Beast bænket, men ny dansk keeper på spring

Der har i denne uge været spillet to runder i både The Championship, League One og League Two. Ligakrigerne kigger her nærmere på begge runder i de engelske divisioner.

The Championship
Derby County vandt i midtugen en forrygende kamp, da klubben snuppede sæsonens første udesejr, da de var på besøg i Blackburn. Ben Marshall havde ellers bragt hjemmeholdet i front på fantastisk vis allerede efter ét minut, men da både Jamie Ward og Will Hughes kom på tavlen inden pausen førte Derby County 2-1. Jamie Ward fuldendte et fint comeback efter en skadespause, da han scorede endnu en kasse efter pausen, inden Rudy Gestede fra Blackburn fik lov at pynte på resultatet til 3-2.

Derby kunne dog ikke følge op på den fine sejr i midtugen, da de lørdag havde besøg af managerløse Cardiff. Efter at have været bagud 2-0 efter en time, fik de dog hevet uafgjort med hjem, da lejesvenden Jordan Ibe og Craig Bryson fik udlignet for hjemmeholdet. Med det uafgjorte resultat er Derby County nu på 8. pladsen to point fra playoff-pladserne, mens Cardiff er at finde på en 16. plads i tabellen.

Derbys midtuge-modstander fra Blackburn hentede i weekenden en fin sejr, da de slog Fulham, der i denne uge har afskediget den tidligere træner Felix Magath, med 1-0 på et mål af Jordan Rhodes efter en times spil. Fulham er derfor stadig håbløst sidst i tabellen med bare et enkelt point for otte kampe, mens Blackburn med sejren rykker op på 9. pladsen. Lasse Vigen spillede hele kampen for Fulham.

I midtugen havde Fulham fået stryg af Nottingham Forest, der på et hattrick af Britt Assombalonga sænkede de stakkels Premier League-nedrykkere med hele 5-3. Ross McCormack havde ellers reduceret for Fulham med et fint frisparksmål.

Heller ikke Nottingham kunne dog fortsætte den fine målform, da de i weekendens kamp blot blev til 0-0 på udebane mod Millwall. Det ene point er dog nok til at holde Norwich på 2. pladsen, da The Canaries heller ikke formåede at følge op på tirsdagens 3-0 sejr over Brentford i weekenden.

Norwich havde ellers domineret indledningen mod Birmingham, men et skud fra Callum Reilly efter bare otte minutter ramte Michael Turner, og så kunne John Rudy ikke holde bolden, og den smuttede i nettet til 1-0. Birmingham kom også på 2-0 inden pausen, da Demarai Gray med en følt afslutning satte bolden forbi John Rudy efter fint forarbejde af David Edgar. Den tidligere Birmingham-angriber Cameron Jerome bragte dog spænding tilbage i opgøret, da han kort efter pausen fint flugtede bolden i nettet for Norwich. Jerome fuldendte tre minutter senere comebacket, da han på smuk vis headede Nathan Redmonds indlæg i kassen.

Med målene fik Cameron Jerome scoret fire mål denne weekend, og især det andet mål fra midtugens kamp mod Brentford er værd at se, da han et godt stykke udefra dunkede kuglen op i krogen, mens Birmingham afsluttede en skidt uge, da de i tirsdags blev til et nederlag mod Sheffield Wednesday på 2-0, efter at Stevie May og Jeremy Helan havde sænket The Blues.

Sheffield Wednesday formåede også i weekenden at vinde, da de hjemme på Hillsborough Stadium sendte Reading hjem med et 1-0 nederlag. Endnu engang var Stevie May på pletten, da han få minutter før tid satte kampens eneste kasse ind. Værd at bemærke var det, at Mikkel Andersen havde fået plads i Reading-buret til kampen.
De seks point i denne uge betyder, at Wednesday nu er at finde på playoff-pladserne, mens Reading hænger lidt efter på en 10. plads, selvom de tirsdag slog Millwall med 3-2.

Også Brentford havde en elendig uge, da de som nævnt tidligere tabte 3-0 i midtugen til Norwich. Weekenden blev fulgt op af et nederlag på hele 4-0 til Middlesbrough, der tilmed fik sendt Dean Whitehead tidligt i bad. En tam indsats af Brentford, der måtte se Kike lukke kampen til slutresultatet 4-0 med et herligt chip efter, at Middlesbrough var blevet reduceret til 10 mand. Grant Leadbitters mål i første halvleg var et smuk et af slagsen, da han dunkede bolden i kassen fra 35 meter, inden Albert Adomah afsluttede en fin omstilling og gjorde det til 2-0 kort efter pausen. Patrick Bamford brugte hovedet efter et hjørnespark og gjorde det til 3-0.
Boro afsluttede dermed en fin uge, da de i midtugen blev til en 1-0 sejr over Cardiff.

Igor Vetokele har ikke helt fundet målformen i denne måned hos Charlton, og han kom hverken på tavlen, da Charlton i midtugen spillede 1-1 med Wolverhampton, eller i weekenden, hvor det blev til endnu et 1-1 resultat på udebane mod Rotherham. Med to point i to kampe glider Charlton nu ud af playoff-pladserne og ned på en 7. plads, mens Rotherham stadig er at finde i den nederste halvdel af tabellen på en 18. plads, efter det tirsdag blev til et 3-2 nederlag til et andet bundhold i form af Bolton.

Bolton kunne dog ikke fortsætte de fine takter, da de i weekenden blev slået af Wolverhampton med 1-0 på et mål af Nouha Dicko efter en halv time. Boltons Owen Garvan tillod sig tilmed at brænde et straffespark i 2. halvleg, og så tabte bundholdet 1-0 til Wolverhampton på Molineux.

Casper Sloth var også i aktion for Leeds denne weekend, da han spillede de første 75 minutter i West Yorkshire-derbyet mod Huddersfield. Rudolph Austin satte hjemmeholdet i gang efter 20 minutter, da hans skud smuttede forbi den tidligere Derby-målmand Alex Smithies i Huddersfield-målet. Bedre blev det ikke for Huddersfield kort før pausen, da Marco Antenucci fint satte en returbold i nettet til 2-0 for Leeds. Souleymane Doukara lukkede kampen efter 70 minutter, da han satte bolden ind til 3-0 under en noget langsom Alex Smithies. Leeds’ Gaetano Berardi blev derefter sendt tidligt i bad, efter en håbløs tackling, der gav ham hans andet gule kort i kampen.
Leeds vandt også midtugekampen med 3-1 over Bournemouth. Også her var både Antenucci og Doukara på tavlen, mens Huddersfield tirsdag fik 0-0 mod Wigan.

Brighton og Blackpool delte lørdag i en kedelig 0-0 kamp, hvor Casper Ankergren ikke var at finde i truppen, mens også Watford og Bournemouth snuppede et point hver i deres 1-1 kamp. Netop Watford og Blackpool havde mødt hinanden midt på ugen, hvor Watford vandt 1-0 over de hårdtkæmpende Seasiders.

Ugens bedste: Cameron Jerome vinder denne ugens bedste, da han på fornem vis scorede hele fire kasser i to kampe for Norwich. Det ene mål bedre end det andet.

Ugens værste: Brentford FC kan blive en seriøs nedrykningskandidat, hvis der ikke snart sker noget. En målscorer på 0-7 og 0 point efter to kampe betyder, at klubben nu skal til at kigge nedad, efter oprykkerne ellers havde fået en fin start.

League One
Milton Keynes Dons gav bundholdet Crewe en ordentlig tur i maskinen, da de i weekend bankede dem med tenniscifrene 6-1 i en ulige kamp, hvor blandt andet Dele Alli kom på tavlen tre gangen, mens Ben Reves, Benik Afobe og Will Grigg også nettede for hjemmeholdet. Udeholdets mål blev også sat ind af hjemmeholdet, da Kyle McFadzean lavede selvmål efter 7 minutter.

Milton Keynes Dons havde dog en masse at vise, efter det tirsdag var blevet til et noget overraskende nederlag mod Bradford, mens Crewe hentede et point tirsdag, da de spillede 1-1 mod Yeovil.

Yeovil, der tog en fin skalp lørdag, da topholdet Peterborough blev slået 1-0 hjemme på Huish Park, efter Joel Grant havde afgjort kampen med en smuk solotur efter 88 minutter.

En skidt uge for Peterborough, der også tabte 2-1 på Priestfield Stadium tirsdag, da de besøgte Gillingham. Cody McDonald scorede begge mål for hjemmeholdet. Det sidste på et straffespark sent i kampen.

Gillingham spillede i weekend 0-0 med Walsall, der tirsdag havde tabt hele 4-0 til Rochdale i en kamp, hvor både Matt Done, Ashley Eastham, og Ian Henderson fik scoret, inden Andy Buttler lavede selvmål.

Midtugens tre point for Rochdale skulle også blive til seks, da de i weekenden havde besøg af Coventry. Ian Henderson scorede kampens eneste mål, da han sikkert satte et straffespark ind efter en lille halv time.

Coventry havde også tirsdag tabt 2-1 til Scunthorpe. Coventry var ellers kommet i front med 1-0 på en scoring af Frank Nouble, der var blevet sent alene i gennem, mens så blev Coventrys Reda Johnson sendt i bad for en batalje og kampen vendte på en tallerken, og Scunthorpe kunne komme tilbage i kampen efter pausen, da to fine indlæg blev omsat til mål.

Så fint gik det ikke i weekend for Scunthorpe, der på hjemmebane tabte til Leyton Orient med de samme cifre, som de havde slået Coventry med, 2-1.

Med sejren fik Leyton Orient samlet fire point i denne uge, da de tirsdag spillede 1-1 med Notts County i en kamp, hvor begge mål blev sat ind på straffespark af Zeli Ismail og Chris Dagnall.

Notts County fik også et point i weekendens kamp, da de spillede 0-0 mod Oldham i en langgaber af en forestilling.
Oldham havde tidligere på ugen hentet et flot 2-2 resultat på udebane mod et af topholdene Swindon, da Amari Morgan-Smith sent i kampen fik udlignet for udeholdet.

Swindon lukkede også to kasser ind i weekenden, men da samtidig selv scorede fem, gjorde det ingenting, at Sheffield United også kom på tavlen. Især kampens sidste mål var en perle, da Yaser Karim tryllede i venstresiden, inden han lagde bolden ind til Louis Thompson, der fra kanten af feltet kunne tordne kuglen op i hjørnet.

Sheffield United havde tirsdag været på besøg i Colchester, hvor de vandt 3-2. Bundholdet fra Colchester var ellers kommet i front 2-0 på en scoring af Freddie Sears efter 77 minutter, da keeper Mark Howard fumlede fuldstændig vanvittigt med bolden i eget felt, men et kollaps af en anden verden fik vendt tingene på hovedet, da udeholdet Sheffield United fik scoret tre gange på fem minutter. To mål af Ben Davies, det sidste scoret på straffe, og en enkelt pind af Ryan Flynn sikrede det eminente comeback.
Colchester hentede dog i weekenden 0-0 hjemme mod Bradford.

Ganske som ventet er Brian Jensen blevet vippet af pinden i Crawley, hvor Jamie Ashdown virker til at være ny førstemålmand. Den tidligere Portsmouth-keeper har i denne uge stået sine to første kampe for klubben.

Crawley spillede tirsdag 0-0 ude mod Doncaster i en kamp, der ikke er værd at skrive hjem om, mens det lørdag blev til et nederlag på 2-0 til Preston North End på udebane. Næste projekt for ledelsen i Crawley må være at hente en angriber, da klubben har scoret suverænt færrest mål i denne sæson med bare fire kasser i otte kampe.

Preston spillede tirsdag 3-3 i en meget underholdende kamp mod Chesterfield. Hjemmeholdet Preston havde ellers været i front 3-0 efter en halv time på et hovedstødsmål af Alan Browne, en kasse af Joe Garner, der udnyttede en seriøs skovtur Chesterfield-keeperen, Tommy Lee, og en flugter fra tæt hold af Josh Brownhill.

Eoin Doyle ville det dog anderledes og med en kølig scoring inden pausen havde han reduceret for udeholdet. Efter pausen scorede han fra nært hold, inden han dybt inde i overtiden stensikkert udnyttede et straffespark. Den irske angriber har nu scoret imponerende 11 mål i 8 kampe i denne sæson, da han også scorede en enkelt pind for klubben i weekendens 3-2 nederlag til Doncaster.

Oprykkerne fra Fleetwood hentede i denne uge to point, da de tirsdag spillede 0-0 på hjemmebane mod Barnsley, inden det lørdag blev til 3-3 i en underholdende kamp mod ligaens tophold, Bristol City. Josh Morris gjorde det flot til 1-0 for Fleetwood, inden et kæmpe drop af keeper Chris Maxwell betød, at keeper Kieran Agard kunne udligne.
Agard gjorde det også til 2-1 kort efter pausen, inden en gigantisk koger i Fleetwood-forsvaret betød, at Aaron Wilbraham nemt kunne bringe Bristol City på 3-1.

Oprykkerne viste dog god moral og et hovedstødsmål af Jamie Proctor efter en time bragte dem tilbage i kampen, inden Stephen Dobbie kunne drøne kuglen i kassen til 3-3 kort før tid.

Bristol City virker dog til at være urørlige i toppen af tabellen, efter at Port Vale blev slået stensikkert i midtugen, har klubben stadig ikke tabt i denne sæson og fører allerede League One med fem point ned til rækkens nummer to, Milton Keynes Dons.

Netop Port Vale fik i weekenden en yderst tiltrængt sejr over et andet af bundholdene barnsley, da Mark Marshall meget sent i kampen afgjorde kampen til hjemmeholdets fordel med sin scoring til 2-1. Sejren betyder, at Port Vale nu igen er á point med Walsall, der ligger på den rigtige side af nedrykningsstregen.

Ugens bedste: Det er svært ikke at beundre Eoin Doyle. Hans form har været intet mindre end imponerende denne sæson. To hattricks og 11 mål i 8 League One kampe krydret med en enkelt træffer mod Huddersfield i Capital One Cup-nederlaget. Mon ikke den irske bomber snart kan se frem til en landsholdsudtagelse?

Ugens værste: Øv for Brian Jensen, der ikke kunne holde 33-årige Jamie Ashdown på bænken længe. Ganske som ventet virker det til, at Crawley har fundet en ny førstemålmand. Ashdown gjorde ikke meget for at spille sig af holdet i ugens to kampe, og især en fremragende redning på Joe Garners forsøg i kampen mod Preston bør fremhæves. Skal den danske veterankeeper igen på klubjagt, eller er karrieren ved at være slut?

League Two
Burton havde startet sæsonen sublimt i League Two, men et fantastisk AFC Wimbledon-hold stoppede tirsdag klubbens ubesejrede fest, da de slog Burton med 3-0 hjemme på The Cherry Red Records Fans’ Stadium. Tonstunge Adebayo Akinfenwa scorede to kasser, mens Matt Tubbs scorede kampens første kasse. Først sprintede Tubbs fra Burton-forsvaret, inden Akinfenwa med hovedet gjorde det til 2-0. I anden halvleg lukkede Akinfenwa kampen, da han nemt scorede efter et fladt indlæg.

Burtons elendige uge fortsatte, da de i vaskeægte topkamp tabte med 3-1 til Bury lørdag. Tre helt vanvittige forsvarskoks sendte hjemmeholdet Bury i front 3-0 efter pausen i en kamp, de dominerede totalt. Jacob Blyth fik dog reduceret med hovedet til slutresultatet 3-1. Med sejren er Bury nu nyt tophold i League Two, efter de i denne uge har hentet 6 point ind på Burton.

Bury slog tirsdag Stevenage 2-1 på hjemmebane efter at have været bagud 1-0 tidligt i kampen.
Stevenage, der i denne weekend spillede 0-0 med Oxford. Resultatet betyder, at Oxford nu er ude af nedrykningszonen, efter Accrington Stanley også blev besejret med 3-1 tirsdag på mål af Danny Hylton, Michael Collins og Tyone Barnett. Især Michael Collins smukke træffer fra næsten 40 meter bør denne kamp huskes for, men også James Grays røde kort efter årets mest åbenlyse spark-til-modspiller-finte glemmes ikke tidligt.
Stevenages Luke Joyce ville dog også meget gerne i overskrifterne, da fuldstændig vanvittig vis spillede Oxfords Tyrone Barnett fri til 3-1 scoringen. Skal du kun se højdepunkter fra én divisionskamp i denne uge, bør du nok vælge denne.

John Sullivans nye spillere fra Accrington Stanley er dog et underholdende hold på alle parametre, hvilket de igen gjorde opmærksom på i weekendens kamp, hvor de besøgte Northampton. Her vandt de kampen med de voldsomme cifre 5-4.
Robert Atkinson og John O’Sullivan, der er lejet i Blackburn, scorede to kasser for Accrington, mens også hjemmeholdets Ivan Toney kom på tavlen to gange i kampen.

Også Northampton havde en målrig uge, da de tirsdag slog et af bundholdene Hartlepool med hele 5-1 hjemme på Sixfields Stadium. Charlie Wyke havde ellers bragt udeholdet i front efter et minut, men en række forsvarsfejl blev meget dyre for Hartlepool. Især over fløjene blev de spillet tynde kampen igennem.

Endnu et nederlag løb Hartlepool ind i, da de lørdag besøgte Plymouth. Mål af Marvin Morgan og Nathan Thomas sikrede Plymouth en 2-0 sejr og hermed et væsentlig bedre resultat end nederlaget på 1-0 hjemme mod Wycombe tirsdag.

Wycombe var lørdag rejst til Portsmouth, hvor de hentede et fornuftigt 1-1 resultat efter to lidt heldige mål af Wyconbes Sam Wood og Portsmouths østrigske forsvarsspiller, Johannes Erti.

Portsmouth havde tirsdag slået Dagenham & Redbridge med sikre 3-0, der dog formåede at hente 1-1 på udebane mod Cheltenham Town i weekendens kamp.

Cheltenham havde tirsdag tabt 1-0 til Southend uden Mads Ibenfeldt på banen, og Southend fortsatte deres gode uge, da York City blev besejret med 3-2 lørdag i en underholdende kamp. Her fik Ibenfeldt de sidste fem minutter på banen.
Kevan Hurst mål til 2-1 for Southend vil nok være det, som denne kamp bedst huskes for, da Michael Ingham havde virkede til at puttet smør på handskerne, da han skulle gribe et indlæg.

York City havde tirsdag spillet 0-0 med Luton på hjemmebane. Luton hentede i weekenden en udesejr, da de på Mark Cullens sene mål kunne hev en smal 1-0 sejr hjem over Cambridge United.

En skidt uge for Cambridge, der i tirsdagens kamp også havde tabt 2-1 til Exeter på hjemmebane.
Imponerende Exeter hev også en 2-1 sejr hjem ude over Tranmere lørdag, og klubben er nu rykket fri af nedrykningszonen med to fine sejre i denne uge.

Tranmere havde tidligere på ugen delt pointene med Newport County, da de spillede 0-0 på hjemmebane. Endnu et 0-0 resultat fik Newport denne weekend, da de spillede 0-0 med Shrewsbury på udebane, selvom udeholdets Andrew Hughes så direkte rødt efter 85 minutter.

Shrewsbury havde tirsdag forventeligt slået det absolutte bundhold, Carlisle, med 1-0 på hjemmebane, og bedre blev det ikke for Carlisle i weekenden, da de tabte 3-2 ude mod Mansfield, der ellers havde ført 3-0 undervejs.
Mansfield rykkede denne uge tæt på playoff-pladserne, da de også tirsdag vandt med 1-0 over et af de andre tophold, Morecambe.

Ugens bedste: Exeter viste i denne uge, hvor hurtigt fodbold kan vende. Med sæsonens første to sejre rykkede de fri af nedrykningszonen og har nu to point ned til stregen. Fint arbejde af Paul Tisdales tropper.

Ugens værste: Denne uge gik det bare fra skidt til værre for Carlisle, der med to nederlag er håbløst isoleret i bunden af tabellen. Efter bare ni kampe er der allerede fire point op til den rigtige side af stregen. Allerede tidligere på måneden fik træner Paul Kavanagh sparket i bundklubben, der snart skal til at finde på noget.