Ligakrigerne: Brian Jensen trues i Crawley

Indblik, resultater og reaktioner fra de engelske rækker under Premier League. Ligakrigerne er klar med ny opsamling hver mandag.

Grundet landskampe har der denne weekend ingen kampe været i The Championship. Dog er de månedlige anerkendelser; Månedens manager og månedens spiller blevet uddelt af en komité.

Den tidligere FCK-angriber Igor Vetokele løb med prisen som månedens spiller i The Championship, og Ligakrigerne ønsker naturligvis den hurtige belgier et stort tillykke med den fine start i det engelske.

Derudover blev Wolverhamptons manager Kenny Jackett udråbt til månedens manager, da han på fremragende vis har ført Wolves til fire sejre af fem mulige, mens der blot er blevet lukket to mål ind.

Ugens opsamling – League One

Topholdet fra Peterborough fortsatte deres fine stime, da de hjemme på London Road sendte Port Vale hjem med et nederlag på 3-1. Marcus Maddison åbnede scoringen efter en halv time, da han med en vidunderlig halvflugter sendte bolden på tværs af feltet op i den fjerneste krog. Den unge Kyle Vassell udbyggede føringen til det dobbelte efter 70 minutter, da Port Vales forsvar stod fuldstændig stille efter en frisparkssituation, så han nemt kunne heade bolden i kassen.

Endnu et fint langskud fandt vej til netmaskerne ti minutter senere, da Jack Payne fint kunne trykke bolden op i nettaget fra kanten af feltet i en situation, hvor Chris Neal i Port Vale målet ikke så alt for godt ud. Jordan Slew fik til sidst reduceret for Port Vale til slutresultatet 3-1. Sejren var topholdets Peterboroughs tredje i træk.

Bristol City hænger dog lige efter, da de med en 2-0 sejr hjemme over Scunthorpe stadig blot er et point efter førerholdet. Aden Flint bragte Bristol i front på en hjørnesparksstuation efter 50 minutter, mens Greg Cunningham lukkede til 2-0, da han modtog Korey Smiths dybe aflevering og fint satte kuglen i nettet.

Rækkens nummer 3, Fleetwood, løb ind i sæsonens første nederlag, da de besøgte rivalerne fra Oldham. Her vandt hjemmeholdet 1-0 på en straffesparksscoring af Jonathan Forte, efter Steven Schumacher lidt klodset havde lavet straffespark lige inden pausen. Sejren var Oldhams 2. I træk, og derfor rykker de nu op på 11. pladsen i rækken, mens oprykkerne fra Fleetwood glider ned på 3. pladsen.

Lidt overraskende måtte Bradford hjemme på et regnvådt Valley Parade se Yeovil Town løbe med alle tre point, da gæsterne slap afsted med en 3-1 sejr. Forsvarsspilleren Aaron Martin havde en rigtig fin dag på kontoret, da han efter otte minutter bragte udeholdet i front, da han pandede et hjørnespark fra Sam Foley i nettet. Et kvarter senere var han igen på pletten, da han endnu engang med hovedet sendte kuglen i kassen, da han pandede til en frisparksbold fra samme Sam Foley.

Endnu en hjørnesparksbold skulle dog sende Bradford tilbage i kampen blot tre minutter efter, da Rory McArdle fik sendt bolden i kassen med hovedet.

Det generede dog ikke driblestærke Jack Price, da han med lynhurtige fødder satte sin direkte oppasser i venstre side efter 70 minutters spil. Med godt overblik smed han bolden tilbage til Adam Leitch-Smith, der stod på kanten af feltet og kunne dunke bolden op i hjørnet til 3-1 føring, som også blev kampens resultat. Sejren var Yeovils 2. i sæsonen, og derfor ligger klubben nu placeret sikkert midt i tabellen på en 12. plads.

Rochdale stod dog for weekendens mest imponerede resultat, da oprykkerne slog Crawley og Brian Jensen, der spillede hele kampen, med hele 4-0 på udebane. Allerede efter ti minutter blev Crawley spillet tynde i venstre side og et imponerende spark af Matt Done fra kanten af feltet skruede op i målhjørnet til 1-0.

Ti minutter inde i anden halvleg på Crawleys venstre side igen spillet tyndt og solidt forarbejde førte til, at Peter Vincenti nemt kunne lægge 2-0 scoringen ind bag en chanceløs Brian Jensen. Endnu værre blev det ti minutter senere, da Vincenti kunne heade bolden i mål til 3-0.

Ydmygelsen var dog ikke slut for hjemmeholdet, og Calvin Andrew kunne heade det sidste søm i kisten et kvarter før tid. Med lidt held kunne Brian Jensen have haft hovedstødet fra den tidligere Luton- og Palace-angriber, men den danske keeper var bestemt ikke den største skyldner i kampen, da hjemmeholdets forsvar sjældent lavede andet end at kigge fodbold. Kampen var derudover den første mellem de to klubber nogensinde.

Noget kunne samtidig tyde på, at ledelsen i Crawley dog ikke er helt tilfreds med Jensens seneste præstationer, da klubben i denne uge har hentet den tidligere Portsmouth- og Leeds-keeper Jamie Ashdown til klubben.

Afslutningsvis delte bundholdene Colchester og Walsall samtidig i en kedelig 0-0 forestilling, hvilket betyder, at begge hold stadig har sæsonens første sejr til gode, mens de stadig ligger og kæmper i bunden af tabellen.

Sheffield United-Milton Keynes Dons, Crewe-Notts County, Leyton Orient-Preston North End, Chesterfield-Swindon og Barnsley-Doncaster blev alle udsat

Månedens spiller: Barnsleys midtbanespiller Conor Hourihane blev valgt som månedens spiller i League One, efter den irske spiller har vundet vej til netmaskerne tre gange i denne måned.

Månedens manager: Månedens manager i League One kommer fra Peterborough og hedder Darren Ferguson. Fire sejre af fem mulige var nok til at sende topholdets manager ind på pladsen som månedens manager.

Ugens bedste: Jack Price og Adam Leitch-Smith står for ugens detalje, da de to i sublimt samarbejde sendte Yeovil på vej mod en overraskende 3-1 sejr over Bradford på udebane. Målet må samtidig være en værdig kandidat til månedens mål i League One.

Ugens værste: Brian Jensen har ikke haft nogle heldige uger i Crawley-buret, og desværre ser det ud til, at den danske keeper kan løbe ind i stor konkurrence, efter Jamie Ashdown er kommet til klubben. Det bliver derfor spændende at se, om Jensen stadig er at finde i buret, når Crawley næste lørdag møder det overraskende tophold Fleetwood på hjemmebane.

Ugens opsamling – League Two

Det gik helt vanvittigt for sig, da Carlisle og Wimbledon delte i en fremragende 4-4 kamp, hvor det sidste mål første faldt dybt inde i overtiden.

Udeholdet Wimbledon var i front to gange i første halvleg på mål af Sean Rigg og Matt Tubbs, men to gange Kyle Dempsey udlignet, så de to hold kunne gå til pause med 2-2.

Katastrofalt forsvarsspil førte til føringsmålet, da Sean Rigg efter blot fire minutter erobrede bolden midt i feltet og sikkert kunne sparke udeholdet i front. Et hovedstød fra Kyle Dempsey ti minutter senere udlignede dog førringen, inden Matt Tubbs igen kunne bringe udeholdet i front efter 22 minutter.Kort før pausen fik Kyle Dempsey dog igen skovlet bolden i kassen efter en hjørnesparkssituation.

Hjemmeholdet kom dog fint ud efter pausen, og Josh Gillies perlemål efter 52 minutter bragte nu Carlisle i front for første gang i kampen. Den blot 20-årige Brad Potts stod for endnu et fænomenalt mål, da han i medløb sparkede en sublim halvflugter fra 20 meter ind til 4-2, inden hjemmeholdets Gary Dicker dummede sig i eget felt og blokerede et skud med hånden. Rødt kort og reducering til 4-3 på det efterfølgende straffespark med ti minutter igen. Dramaet var dog ikke slut endnu. Dybt inde i overtiden dukkede Adebayo Azeez op og fik smidt en retur på en ellers fremragende redning af Mark Gillespie i Carlisle målet ind til 4-4.

Accrington Stanley rykkede væk fra nedrykningszonen, da de med sæsonens første sejr hjemme slog Tranmere 3-2. James Gray satte hjemmeholdet i gang på et straffespark, inden to kasser af Abdulai Bell-Baggie bragte udeholdet på 2-1. James Gray fik dog udlignet fra tæt hold, inden Kai Naismith kunne lægge en retur i nettet til 3-2 med små ti minutter igen af kampen.

York City vandt med samme cifre, da de udnyttede at Stevenages Andy Bond var blevet smidt i bad allerede efter en halv times spil. Wes Fletcher scorede to, heraf det ene på straffespark, mens også Michael Coulson scorede for The Minstermen. Chris Whelpdale og Tom Pett reducerede for udeholdet.

Cheltenham kan også efter denne weekend kalde sig ubesejrede i rækken, efter de hentede 0-0 ude mod et andet tophold Morecambe.

Lidt overraskende skulle Hartlepool være holdet, der stoppede nedrykkerne fra Shrewburys fine stime som ubesejrede, da de på hjemme på Victoria Ground vandt med 2-0. Et flot gennemspillet angreb efter fem minutter sluttede hos Charlie Wyke, der iskoldt afsluttede fladt gennem benene på en forsvarsspiller og bragte hjemmeholdet i front. Brad Walker stod for kampens anden kasse med ti minutter igen, da han også med en flad afslutning eksekverede et fint, fladt indlæg fra venstre til slutresultatet 2-0.

Både Wycombe og Bury nåede op på siden af Shrewsbury denne weekend, da de to hold spillede 0-0 på Adams Park. Alle tre hold ligger nu placeret på Play-off pladser med 11 point, mens Northampton er det sidste hold på en play-off plads. Også de har 11 point efter denne weekend at have slået Dagenham & Redbridge med 2-0 på to mål af Marc Richards.

Lige efter ligger Plymouth, der med weekendens sejr på 1-0 over Luton har ti point for seks kampe. Kampen blev afgjort af Dominic Blizzard, da han efter små 70 minutters spil afsluttede en herlig dribletur med et fladt skud fra kanten af feltet.

Afslutningsvis slog Mansfield Exeter City med 2-1 på mål af Rakish Bingham og Fergus Bell, mens Oxford ikke længere ligger sidst, efter de fik 1-1 mod Southend. Mads Ibenfeldt kom ikke på banen for Southend. Sidstepladsen indtages nu af Exeter, selvom begge hold stadig er placeret under stregen med bare to point for seks kampe.

Månedens spiller: Matt Tubbs fra AFC Wimbledon har været i forrygende form med fire mål i fem kampe og er derfor ganske fortjent blevet kåret til månedens spiller i League Two. Har været en vigtig faktor for Wimbledons fine start, hvor det er blevet til otte point i seks kampe.

Månedens manager: Månedens manager står i spidsen for Morecambe og hedder Jim Bentley. Med fire sejre i sæsonens første fire kampe har Bentley gjort arbejdet glimrende, og Morecambe ligger nu på en af de tre direkte oprykningspladser.

Ugens bedste: Der var ikke stilstand et sekund, da målene haglede ned i kampen mellem Carlisle og Wimbledon. Begge hold spillede helt uden hæmninger og mål i de mængde gør divisionsfodbold værd at se hver eneste weekend!

Ugens værste: Andy Bond fra Stevenage. Magen til klodset fodboldspiller. Den kære Bond skal være glad for, at det ikke blev dyrere for holdkammeraterne, at han efter en halv times spil kastede sig hovedløst ned i en tackling midt på banen, der ganske rigtigt blev takseret til et direkte rødt kort, selvom Stevenage manager, Graham Westley efter kampen ikke havde mange positive ord til overs for dommeren. Vanvittigt af Bond, og bagud 2-0 gør det ikke opgaven nemmere for de resterende ti spillere på banen. Stevenage tabte kampen 3-2.