Ligakrigerne: East Midlands derby og norske tæv

Med Ligakrigerne får du hver uge en opsamling på resultaterne og begivenhederne i de engelske rækker under Premier League.

The Championship

Førerholdet Nottingham Forest rykkede et point fri i toppen, da de hjemme på City Ground spillede 1-1 mod de evige rivaler fra Derby County i denne weekends helt store kamp, The East Midlands Derby.

Forest så ellers ud til at være på vej mod endnu tre point, da Britt Assombalonga venstrebensskud efter 72 minutter sendte dem i front, men Leon Best fik udlignet otte minutter senere, da Ryan Shotton prikkede bolden mod stregen efter Richard Keogh havde headet kuglen på træværket. Leon Best gav kuglen det sidste spark inden den gik i netmaskerne til slutresultatet 1-1.

Kort før tid blev Derbys Jake Buxton sendt i bad, da han fik sit andet gule kort, men Nottingham formåede ikke at udnytte overtalssituationen, og dermed fik Derby brudt Forests fine stime på hjemmebane, hvor de i denne sæson endnu ikke havde tabt point.

Med det uafgjorte resultat er Nottingham Forest nu alene i spidsen af The Championship med 14 point for 6 kampe, og holdet har endnu ikke tabt i denne sæson.

Andetsteds kom Norwich sensationelt tilbage i kampen, da de slog Cardiff med 4-2 på udebane. Cardiff spillede fremragende fodbold i første halvleg og kunne gå til pause med en 2-0 føring på mål af Joe Ralls og Aron Gunnarson, men noget må Neil Adams havde sagt til sine drenge i pausen, for Norwich-holdet kom ud som forvandlet og fik vendt tingene på hovedet efter pausen.

Martin Olsson startede comebacket i 2. halvleg, mens Wes Hoolahan fik udlignet på en returbold efter en lille times spil, da David Marshall ellers havde leveret en sublim redning på Cameron Jeromes hovedstød.

En indøvet hjørnesparkskombination førte til 3-2 målet, da Michael Turner kunne skrabe bolden det sidste stykke over stregen. Ved pausen var Cameron Jerome kommet på banen for Norwich, og han fuldførte comebacket, da han tre minutter før tid driblede uden om keeperen, så godt som Cameron Jerome nu kan, og satte bolden ind til slutresultatet 4-2.

Igor Vetokele kom ikke på tavlen denne weekend, selvom han spillede hele kampen for Charlton. Sejren kom dog i hus alligevel, da Yoni Buyens udnyttede et straffespark begået allerede efter to minutter. Målet blev kampens eneste, og Charlton holder derfor fast i en playoff-plads, da de nu står noteret for 12 point i 6 kampe.

Wolverhampton kunne være smuttet op i toppen af tabellen, men da det kun blev til 0-0 mod Blackpool, er Wolves stadig et point efter Nottingham Forest i toppen af tabellen.
Det ene point, der var Blackpools første i denne sæson, betyder samtidig, at Blackpool ikke længere er sidst i tabellen, da elendige Fulham endnu engang løb ind i et nederlag, da de var på besøg hos Reading.

Jordan Obita med de hurtige fødder fandt debutanten Glenn Murray med et indlæg fra venstre efter et kvarter, og Murray kastede sig på flot vis ned i bolden, så den sejlede over i det lange hjørne. Tre minutter senere gik klappen ned for Matt Smith, da han lavede vel nok weekendens værste tackling midt på banen. Direkte rødt kort til Fulham-spilleren, der nu efterlod holdkammeraterne i en tarvelig situation.
Kort efter pausen steg brølstærke Murray igen til vejrs og headede kuglen i kassen, og han kunne således fuldende en fantastisk debut efter skiftet på en lejeaftale fra Crystal Palace.
Nick Blackman lukkede festen med minutter tilbage til slutresultatet 3-0, og Fulham ligger nu sidst i tabellen efter at have tabt 5 af de seneste 6 kampe.

Bundholdet Birmingham City var på vej mod sæsonens blot 2. sejr, da Wes Thomas havde givet dem føringen efter 37 minutter, men den unge teenager Alex Mowatt fik udlignet for Leeds United med et kvarter tilbage af kampen. Casper Sloth spillede den første time for udeholdet.

På Ewood Park blev det dyrt for Wigan, at brænde et straffespark. Udeholdet kom dog i front mod Blackburn, da James Pearch fint styrede et langskud i kassen med hælen efter 50 minutter.
Blot to minutter efter fik Ben Marshall dog udlignet på en smuk, flad halvflugter fra 25 meter, inden Jordan Rhodes blot tre minutter senere sendte hjemmeholdet Blackburn i front på et hovedstød efter en frisparkssituation.
Ben Marshall var dog ikke færdig med at vise, at han havde taget raketstøvlerne på til dagens kamp, da han med små ti minutter igen drejede kuglen op i krogen fra små 25 minutter til slutresultatet 3-1 for Blackburn. William Kvist spillede den første time for Wigan, inden den nye nummer 36 blev skiftet ud med Shaun Maloney.

Bolton hentede sæsonens andet point, da de hjemme på Reebok Stadium spillede 0-0 med Sheffield Wednesday, mens Bournemouth og Rotherham også delte, da de spillede 1-1 på Goldsands Stadium. Jordan Bowery udlignede tre minutter inden i tillægstiden for udeholdet.

Huddersfields nye manager Chris Powell fik heller ikke den ønskede start, da han hjemme på John Smith’s Stadium kunne se Middlesbrough løbe med alle tre point, da de dybt inde i overtiden fik scoret på et straffespark. Få minutter forinden havde Jonathan Stead ellers udlignet til 1-1 for hjemmeholdet.

Brentford sejrede 3-2, da de havde Brighton & Hove Albion på besøg.
Kort inde i kampen burde Brightons Lewis Dunk være smidt i bad, da han snuppede Andre Gray som sidste mand, men den store forsvarsspiller slap med et gult kort.
Det stoppede dog ikke Brentford, da Moses Odubajo bragte hjemmeholdet i front efter små 20 minutter, da han udnyttede en smuk aflevering til fulde, inden Andre Gray fik skrabet et fladt indlæg i kassen til 2-0 efter en halv times spil.
Gordon Greer nåede dog at få reduceret for udeholdet fem minutter før pausen, så de to hold kunne gå til pause ved stillingen 2-1.
Ti minutter inde i anden halvleg kunne Douglas fint headede Brentford på 3-1, inden Danny Holla med et sublimt langskud scorede kampens sidste mål til 3-2 efter en times spil. Sejren var Brentfords 2. i træk, og oprykkerne ligger nu placeret på en fin 6. plads.

Afslutningsvis sejrede Ipswich 2-0 hjemme på Portman Road, da David McGoldrick og Daryl Murphy sendte Millwall hjem uden point.

Ugens bedste: East Midlands-derby svigter aldrig. Kampene mellem Nottingham Forest og Derby County er noget helt specielt, og således blev det også tilfældet denne weekend, hvor mere end 30.000 tilskuere kunne se en fantastisk kamp mellem to toptændte hold, der gik lige til grænsen og lidt over til tider.

Ugens værste: Av, for en blunder Solskjær. Hvad skete der lige for Cardiff, efter så fin en første halvleg? Det er simpelthen ikke okay at tabe på den måde, når hjemmepublikummet i den grad er blevet underholdt i første halvleg.

League One
Suveræne Bristol City er stadig ubesejrede, efter de denne weekend sendte Doncaster hjem med et stensikkert nederlag på 3-0 i bagagen. Klumpspil førte efter et lille kvarter til føringsmålet, da Aaron Wilbraham fik skovlet bolden i kassen.
Efter en halv times spil opstod en bizar situation, da Doncasters forsvarsspiller nærmest gik i stå med bolden på egen målstreg og Mark Little derfor kunne prikke kuglen i mål til 2-0.
Kort efter pausen blev udeholdets Harry Forrester sendt tidligt i bad. Først havde angriberen forsøgt at filme sig til et straffespark i første halvleg, inden han blot fem minutter efter pausen sparkede bolden langt væk, efter dommeren havde fløjtet. Dumt og klodset lavet af Forrester, der modtog sit andet gule kort i kampen.
Elendigt forsvarsspil førte også til 3-0 målet, da franskmanden Agard kunne udnytte en forsvarssfejl i højresiden af Doncaster-forsvaret.

Med sejren smuttede Bristol City op på førstepladsen, da topholdet Peterborough kun spillede 0-0 hjemme mod Notts County. Hermed stoppede Posh’ fine stime på 3 sejre i træk, mens Notts County stadig ikke har tabt på udebane i denne sæson.

På tredjepladsen er MK Dons, efter de smadrede Barnsley med hele 5-3. Udeholdet var i front 5-0 med otte minutter tilbage, men så fik Barnsley sat tre hurtige kasser ind til slutresultatet. Bemærkelsesværdigt var det, at hele 7 forskellige spillere scorede i kampen, da Benik Afobe, Samir Carruthers, Dele Alli, Will Grigg og Ben Reeves alle scorede en pind for udeholdet, mens Conor Hourihane med to og Devante Cole fik reddet en smule af æren.
Især Hourihanes første mål var en perle, da han smadrede bolden op i hjørnet fra 25 meter. Reduceringen til 5-2 var dog også af de finere, da den unge irer skar ind fra venstre og sendte kuglen op i nærmeste hjørne.

Efter kampen kunne det konkluderes, at keeper Adam Davies ikke havde gjort meget for at overbevise cheftræner Danny Wilson om, at han fortsat skal stå mellem stængerne. Ikke mange gange så den unge Davies sikker ud mellem stængerne, hvor han med lidt snilde kunne havde holdt kuglen ude mindst tre gange.

Chesterfield var også i målhumør, da irske Eoin Doyle scorede tre fine kasser, mens også Sam Morsy nettede til sidst, da Scunthorpe blev besejret med 4-1 på Proact Stadium

Mere end 11.000 mennesker var mødt frem på Ricoh Arena, da Coventry slog nedrykkerne fra Yeovil med 2-1. Her kunne de se Reda Johnson bringe hjemmeholdet i front efter bare 7 minutter, da han headede et hjørnespark i kassen.

Mere blev der ikke scoret i første halvleg, selvom hjemmeholdet to gange ramte træværket, mens udeholdet også var tæt på, da Ajay Leich-Smith nærmest liggende i luften saksede bolden på overlæggeren. Kort efter pausen fik Sam Foley dog udlignet for udeholdet, da han udnyttede en fin dybdebold.
Den stilling holdt, til der var spillet små 70 minutter. Her var evigt farlige Simeon Jackson klar til at opsnappe en returbold inde foran mål, og så kunne Coventry løfte armene og fejre en 2-1 sejr, da kampen blev fløjtet af.

Andetsteds tabte Bradford 2-1 hjemme til Swindon, selvom hjemmeholdet fik al den hjælp, de kunne ønske sig. Tidligt i kampen blev Bradford tildelt et korrekt dømt straffespark, som dog blev brændt, hvorefter Louis Thompson lidt uheldigt sendte bolden i eget mål efter ti minutter, så Bradford kom i front.

Jonathan Obika fik dog udlignet for udeholdet, da han headede en hjørnesparksbold i kassen efter 23 minutter. 20 minutter senere stod Obika igen klar, da endnu en hjørnesparksbold faldt ned i feltet. Denne gang sparkede han dog til og smadrede bolden op i hjørnet i stedet til 2-1 føring, som også blev kampens resultat. Seks minutter inde i tillægstiden fik hjemmeholdet Bradfords Alan Sheenan et direkte rødt kort, da han gentagende gange slog ud efter en modspiller. Ikke hårdt, men til et rødt kort.

Weekenden skulle også blive den, hvor Crewe kom på pointtavlen, da George Ray og Vadaine Oliver i første halvleg sørgede for, at Port Vale intet fik med fra Alexandra Stadium. Jordan Slew reducerede for udeholdet til kampens resultat 2-1.

Bundholdet Colchester hentede også en fin sejr, da Leyton Orient blev besejret ude på Matchroom Stadium i London. Målene faldt tilmed efter, at Leyton Orients Magnus Okuonghae havde fået rødt kort i slutningen af første halvleg, hvilket blot gør præstationen mere imponerende. Sanchez Watt og Freddie Sears stod for scoringerne.

Fodboldnormaden og målræven Izale McLeod kom også på tavlen denne weekend, da Crawley hentede deres første sejr i fem kampe, da oprykkerne fra Fleetwood blev besejret med 1-0. Nederlaget betyder samtidig, at Fleetwood nu glider væk fra playoff-pladserne. Brian Jensen stod hele kampen for hjemmeholdet og holdte dermed nytilkomne Jamie Ashdown på bænken.

Afslutningsvis så Prestons Jordan Hugill også rødt denne weekend, da Walsall slog Preston North End 3-1, mens Oldham og Gillingham delte i en kedelig 0-0 kamp.

Ugens bedste: Det er format og vilje at banke to flotte kasser ind, selvom man er nede 5-0 med ti minutter tilbage af en fodboldkamp. Barnsley spillede ikke den bedste kamp i hele verden, men Conor Hourihane viste fine ting i slutningen af kampen, og hans to mål kåres derfor til ugens bedste i League 1.

Ugens værste: Harry Forrester gjorde ikke meget godt for sine holdkammerater i Doncaster denne weekend, da han med næsten en halvleg tilbage af kampen blev smidt i bad efter to tåbeligheder. Ikke det klogeste i hele verden, når man på udebane allerede er bagud 1-0 mod et af rækkens tophold.

League Two
Burton pisker bare afsted i toppen af League Two, efter det i denne weekend blev til endnu en sejr. På hjemmebane blev York City besejret med 2-0 på mål af Lucas Akins og John Mousinho, og Burton står nu noteret for hele seks sejre og en enkelt uafgjort i sæsonens første syv kampe, mens de samtidig har slået både Wigan og Queens Park Rangers ud af Capital One Cup. Efterhånden er der vidst ikke andet at gøre end at tage hatten af for Gary Rowett og hans drenge.

Morecambe følger dog nogenlunde med i toppen og er nyt hold på 2. pladsen i rækken, da de med en sen sejr over Plymouth vandt 2-1 på hjemmebane. Skaldede Kevin Ellison bragte hjemmeholdet i front på en lidt tilfældig frisparksbold efter tyve minutter, inden Peter Hartkey headede udligningen i kassen for udeholdet fem minutter senere efter endnu en frisparksbold.

Stillingen holdt frem til små ti minutter før tid, da Morecambes Jamie Devitt fik styret en dårlig afslutning i kassen til kampens resultat 2-1.

Cheltenham gled ned på 5. pladsen i rækken, da de tabte 1-0 til Luton på et tidligt mål af Mark Cullen, mens både Bury og Wycombe smuttede forbi Cheltenham i toppen af rækken, da de slog henholdsvis Carlisle og Mansfield Town.

Bury vandt en imponerende sejr på 3-0 ude over Carlisle. Kort efter pausen sprang Danny Rose højere end Mark Gillespie i Carlisle målet og kunne heade et ballonindlæg i kassen. Craig Jones sluttede et fint opspil efter en time, og så stod det 2-0 til udeholdet. Ti minutter før tid lukkede Ryan Lowe festen, da han flot skar ind i banen og sendte et hårdt skud fra kanten af feltet op i hjørnet uden chance for keeperen.

Wycombe måtte kæmpe mere for tingene, da de havde besøg af Mansfield. Matt Rhead headede udeholdet i front efter bare fem minutter, da han pandende en hjørnesparksbold i nettet, men Paul Hayes fik udlignet på straffespark efter en halv time, da Martin Riley havde brugt hånden i det kriminelle felt.
Ti minutter før tid fik Peter Murphy sat fjerde mål i sæsonen ind for Wycombe, og så vandt hjemmeholdet 2-1.

Managerløse Carlisle er nu sidst i rækken, da Exeter smuttede forbi dem på en bedre målforskel, da de spillede uafgjort 1-1 mod et andet bundhold Oxford denne weekend. Graham Cummins scorede på straffespark efter fire minutter for Exeter, mens Callum O'Dowda fik udlignet for Oxford. Begge hold står derfor stadig uden sejr i denne sæson.

Newport County fik deres første hjemmesejr i denne sæson, da de slog Northampton, der ellers var tæt på et fint comeback, med 3-2. Chris Zebroski og Darren Jones havde scoret for Chris Edinburghs hold inden pausen, før Lee Minshull gjorde det til 3-0 for Newport kort efter pausen. Newport virkede derfor til at være i kontrol hjemme på Rodney Parade, men to sene kasser af Lawson D'Ath og Marc Richards var lige ved at gøre kampen spændende.

Fem mål blev der også scoret, da Cambridge slog Dagenham & Redbridge med 3-2 på udebane. Her stod Ryan Donaldson, Michael Nelson og Ryan Bird for udeholdets mål, mens Luke Howell og George Porter lavede hjemmeholdets to mål.

James Gray var eneste mand på tavlen efter 83 minutter, da Accrington slog Wimbledon med 1-0, mens Darius Charles stjal hovedrollen, da Stevenage slog Shrewsbury med samme cifre.

Southend uden Mads Ibenfeldt på banen fik også tre point denne weekend, da Portsmouth blev slået 2-0. Et lidt heldigt mål af Barry Corr efter et hjørnespark satte hjemmeholdet i gang, inden hjemmeholdets lejesvend fra Tottenham, Shaq Coulthirst lukkede kampen til 2-0 i sidste minut efter en fin dribletur. Sejren var Southends første i seks kampe.

Til slut spillede Hartlepool og Tranmere 0-0 i en kamp, der ikke er værd at skrive hjem om.

Ugens bedste: Det er svært at komme uden Burton Albion, der i denne sæson er helt eminente. Denne weekend blev det til endnu en komfortabel sejr på 2-0 over York og med et solidt forsvar, der blandt andet indeholder den tidligere AGF-spiller Shane Cansdell Sheriff, foran keeper Jon McLaughlin, kan Burton blive en seriøs oprykningskandidat i denne sæson.

Ugens værste: Mads Ibenfeldt udtalte i ugens løb, at han var glad for tilværelsen i det engelske, men det virker til, at danskeren har lidt svært ved at bide sig fast i det centrale forsvar, der kun har lukket fem mål ind i denne sæson, og derfor er blandt ligaens bedste.