Ligakrigerne: Lasse Vigen scorer første Fulham-kasse

Ligakrigerne giver dig hver eneste uge en opsamling på samtlige kampe i de engelske divisioner. Her får du alle de herlige mål, vilde tacklinger og sublime redninger fra England.

Der har i denne uge været spillet to runder i The Championship, mens der har været spillet en enkelt i League One og League Two. Ligakrigerne giver dig her et fyldestgørende referat med links til de bedste videoer fra samtlige kampe.

The Championship

Fulham og Huddersfield var de store vindere tirsdag aften, da de slog henholdsvis Wolverhampton og Bolton.

Huddersfield var på besøg hos Wolverhampton, og her trak udeholdet sig bedst ud af kampen, da det blev til en 3-1 sejr. Harry Bunn bragte udeholdet på 1-0 med en fin flugter efter 20 minutter, inden klumpspil førte til at Sean Scannell kunne gøre det til 2-0 fem minutter før pausen. Efter en times spil lukkede Conor Coady kampen, da han med et smukt langskud bragede bolden ind til 3-0 fra omkring 25 meter.
Hjemmeholdets Bakary Sako fik reduceret til slutresultatet 3-1, da han maste sig igennem efter 70 minutter.

Du kan se Connor Coadys smukke langskud efter 0:40 i denne video.

Bedre gik det for Wolverhampton i weekenden, da de fik 2-2 hjemme mod Wigan. Her drejede Wolves’ David Edwards bolden i mål langt ude fra efter en halv times spil. James Perch udlignede dog to minutter senere, da han pandede et frispark i nettet.

Kort før pausen bragte udeholdets aldrende angriber Marc-Antoine Fortune Wigan på 2-1, og det lignede en ny fadæse for Wolves hjemme på Molineux.

Heldigvis for hjemmeholdet endte en noget mystisk hjørnesparksbold ved Bakary Sako efter en times spil, og så kunne han sikre Wolves det ene point, da han fladt og placeret sendte kuglen i kassen fra kanten af feltet.

Wigan havde i midtugen spillet 0-0 med topholdet Nottingham Forest i en kedelig kamp.

Bedre blev det ikke for Forest i weekendens kamp, hvor de hjemme på City Ground havde besøg af Ipswich. Daryl Murphy havde bragt Ipswich på 1-0 efter 20 minutters spil, inden den tidligere Hamburger SV spiller Robert Tesche kunne bringe balance i regnskabet for Forest efter en times spil.

Ti minutter senere var den tidligere Sunderland-angriber Daryl Murphy dog igen på pletten for Ipswich og scorede til 2-1. Den stilling holdt til langt ind i overtiden, men så dukkede Michail Antonio op og gjorde det til 2-2 for hjemmeholdet, der dermed kunne hente ugens 2. point. Ikke en specielt imponerende uge af topholdet Forest.

Det var også ugens 2. point for Ipswich, da de tirsdag havde hentet 1-1 på udebane mod Sheffield Wednesday.

Her headede Athe Nuhiu Wednesday i front ved forreste stolpe allerede efter fem minutter, inden Sheffield Wednesday fik yderligere to mål korrekt underkendt. Det ene for hånd på bolden og det andet for offside.

Derfor kunne tilbagevendt Jonny Williams udligne til 1-1 efter en times spil. Det var Williams første mål, siden han ankom fra Crystal Palace på en lejeaftale, der løber tre måneder. Også i sidste sæson var den 20-årige udlånt til Ipswich.

I weekenden spillede Sheffield Wednesday også 1-1, da de gæstede Leeds. Glenn Maguire havde bragt Wednesday i front på en perfekt timet halvflugter efter 50 minutters spil, inden Guiseppe Bellusci bragte balance i tingene, da han med en følt flugter lagde bolden fladt ind bag Kieren Westwood til 1-1. Casper Sloth spillede hele kampen for Leeds.

Du kan se Glenn Maguires præcise halvflugter efter 0:18 i denne video.

Casper Sloth fik også hele kampen på banen, da Leeds onsdag spillede 0-0 med Reading. De to uafgjorte resultater betyder, at den nye Leeds-manager Darko Milanic stadig har sin første sejr til gode.

Reading besøgte i weekend Brentford, og det gik mildest talt ikke imponerende for The Royals. Peleteiro Ramallo bragte Brentford i front allerede efter 11 minutters spil, da Reading-forsvaret var faldet i søvn. Alex Pritchard kunne øge føringen til 2-0, da Reading forsvaret igen var i gavehumør efter en halv time.

Du kan se, hvorfor det er skidt at miste bolden midt på egen banehalvdel, hvis dine forsvarsspillere har taget gummisko på til kamp efter 0:20 i denne video.

Reading kom dog tilbage i kampen efter pausen, da Simeon Cox styrrede en bold i nettet, men det hjalp lige lidt, da Jonathan Douglas fik lov at stige til vejrs og headede kampens sidste mål til 3-1 ind med små ti minutter igen.

Sejren gav Brentford tiltrængte tre point, da de kun havde vundet en af deres seneste fire kampe.

I midtugen tabte de til Watford på udebane. Odion Ighalo havde fulgt op på sit eget brændte straffespark og scoret kort før pausen, inden Jonathan Douglas udlignede efter et dybdeløb, da der var spillet en time.

Ti minutter senere afgjorde den unge tjekke Matej Vydra dog sagerne for Watford, da han affyrede et af de vel nok hårdeste skud, der nogensinde er set i The Championship. Et fantommål af unge Vydra, der sparker lige godt med begge ben.

Du kan se Vydras vanvittige kanonkugle efter 0:53 i denne video.

En glimrende sejr for topholdet Watford, der i weekenden måtte nøjes med ét point, da de havde besøg af Brighton, der ligger i rækkens nederste halvdel. Daniel Tozser havde planmæssigt bragt hjemmeholdet i front efter 50 minutter, da han drejde et frispark i nettet fra 25 meter.

Du kan se fine frisparksmål efter 0:25 i denne video.

Lewis Dunk ville det dog anderledes og efter små 80 minutter steg han til vejrs og pandede udligningen ind efter et hjørnespark. Casper Ankergren var endnu engang ikke at finde i Brightons trup.

Brighton havde også fået point i onsdag, da de hjemme i Brighton på hjemmebanen med det mundrette navn, American Express Community Stadium, havde fået 1-1 mod Cardiff.

Allerede efter 20 minutter kom hjemmeholdet i front, da Bruno med en flugter tydeligt inspireret af Marco van Basten scorede et fremragende mål. Blot ét minut senere kunne Brighton måske godt have brugt Casper Ankergren i målet, da David Stockdale helt håbløst forsøgte at vinde en hovedstødsduel med store, stærke Kenwyne Jones, der nemt kunne heade bolden i kassen fra kanten af feltet.

Du kan se Brunos følte flugter efter 0:17 i denne video, mens Stockdales elendige målmandsspil kan findes efter 0:23.

Cardiff fik således et point mod Brighton i midtugen, men i weekenden faldt alt fra hinanden, da alendige Blackpool hjemme på Bloomfield Road slog Cardiff med 1-0. Blackpool fik dermed sæsonens første sejr, da Francois Zoko scorede kampens eneste mål.

Blackpool havde en ganske fin uge med gode takter og onsdag var det også blevet til 1-1 ude mod Middlesbrough, da Ismail Miller havde udlignet hjemmeholdets Daniel Ayalas føringsmål.

Også Middlesbrough hentede fire point i denne uge, da det i weekendens kamp blev til en 2-0 sejr over Fulham, der lod Lasse Vigen spille hele kampen.

Adam Reach scorede til 1-0 kort efter pausen, inden Albert Adomah kunne lukke kampen med ti minutter tilbage.

Bundholdet Bolton var Fulhams modstander onsdag og her smadrede The Cottagers bundholdet med hele 4-0 blandt andet på mål af Lasse Vigen. Forinden havde Hugo Rodallega dog udnyttet en forsvarsfejl til at gøre det til 1-0 for Fulham, inden Fernando Amorebieta, da han fint stangede en frisparksbold i mål kort før pausen.

Efter 70 minutters spil blev det så Lasse Vigens tur, da Hugo Rodallega meget uselvisk spillede danskeren fri, der kunne score på trods af en svag afslutning.

Se Lasse Vigens første mål for Fulham efter 1:12 i denne video.

Tim Hoogland fuldendte ydmygelsen, da han med en flad afslutning lukkede til 4-0 efter 79 minutters spil.

Bournemouth var rejst til Bolton i weekenden, og her blev det til endnu et nederlag for stakkels Bolton.To mål af Callum Wilson var nok til at sænke bundholdet, der reducerede ved Jay Spearing.

Bournemouth havde midt på ugen tabt til Derby County på to sene mål af supertalentet Will Hughes og Chris Martin.

Derby County formåede dog kun at spille 0-0 med Millwall på hjemmebane i weekenden og så kunne Millwall hente ugens første point, efter de tirsdag havde tabt 3-1 til Birmingham i en kamp hvor Clayton Donaldson havde prikket Birmingham foran efter en halv times spil.David Cotterill øgede til 2-0 kort før pausen, da han langt udefra sparkede et frispark ind, i en situation hvor Millwall-keeperen David Forde ikke så alt for godt ud.

Lee Gregory reducerede kort før pausen, men det var til ingen nytte, da indskiftede Wes Thomas nemt kunne gøre det til slutresultatet 3-1 efter fint oplæg af David Cotterill, der bidrog med 2 oplæg og et enkelt mål i en fremragende kamp af waliseren.

Birmingham spillede i weekenden 1-1 med Charlton ude på The Valley. Hvem andre end drønhamrende giftige Igor Vetokele bragte Charlton i front efter 11 minutter, da han stensikkert udnyttede en hovedstødschance, hvor han stod helt blank i feltet. Allerede forinden havde den tidligere FCK-angriber været tæt på at bringe Charlton i front efter en fremragende aktion.

Du kan se Vetokeles-show fra 0:15 i denne video.

Målet var dog ikke nok for Charlton, der måtte se David Davis udligne på et fladt skud kort efter pausen.

Charlton havde i midtugen slået topholdet Norwich med 1-0 efter et sent mål Johnnie Jackson.

Norwich havde derfor ikke den bedste uge nogensinde i The Championship, da de i weekenden måtte nøjes med 1-1 hjemme mod Rotherham efter en sen udligning af Cameron Jerome. Denne kamp huskes dog nok bedst for Adam Collins fantomredninger kort før pausen.

Du kan se Adam Collins vanvittige reflekser efter 0:07 i denne video.

I den efterfølgende sekvens blev bolden spillet ned i den anden ende og klodsede John Ruddy lavede et straffespark, som Paul Green sikkert udnyttede for udeholdet. Cameron Jerome fik dog udlignet til slutresultatet 1-1 for Norwich med et kvarter igen.

Også tirsdag fik Rotherham point, da de slog Blackburn Rovers med 2-0 på hjemmebane. Her åbnede den tidligere AGF- og Esbjerg-spiller Kari Arnason scoringen, inden Luciano Becchio gjorde det til 2-0.

Afslutningsvis spillede Blackburn og Huddersfield 0-0 i en jævnt kedelig kamp lørdag.

Ugens bedste:
Her på Ligakrigerne vælger vi at hylde, at vi fik en danskerscoring, da Lasse Vigen med sin første kasse for Fulham i kampen mod Bolton. Derudover er vi også meget positive over, at både Casper Sloth og Lasse Vigen efterhånden ligner spillere, der har spillet sig fast ind blandt de startende 11 hos henholdsvis Fulham og Leeds. Fremragende!

Ugens værste:
David Stockdale koksede totalt i det, da han skulle forsøge at heade en bold væk. Én ting er at forsøge at hoppe højere end Kenwyne Jones, hvis du gerne må tage hænderne til hjælp, men udenfor feltet kan det simpelthen ikke lade sig gøre med så ekstremt ringe en timing. På den igen Stockdale.

Den aktuelle stilling i The Championship.

League One

Swindon rykkede i denne weekend en smule tættere på førerholdet Bristol City, da de på udebane slog Leyton Orient med 2-1, mens Bristol City blot fik 1-1 ude mod Walsall.

Swindons Michael Smith scorede efter en halv time, inden Nathan Byrne lukkede kampen til Swindons fordel, da han kort efter pausen scorede til 2-0. Seks minutter inde i overtiden lykkedes det dog Leyton Oriens Darius Henderson at pynte en smule på resultatet.

Det betyder, at Swindon nu blot er fire point efter Bristol City med en kamp i hånden, da Bristol City kun fik 1-1 ude mod Walsall. Joe Bryan havde elleres planmæssigt bragt topholdet i front efter 11 minutter, da han tæmmede en bold, trak ind i banen og afsluttede ved nærmeste stolpe.

Du kan se Joe Bryans glimrende teknik efter 0:15 i denne video.

Derfra virkede det blot som en formsag for topholdet at køre sejren hjem, men med fem minutter tilbage af kampen bankede Romaine Sawyers udligningen op i hjørnet for Walsall, da han efter fint opspil afsluttede på smukkeste vis.

Du kan se Romaine Sawyers smukke mål efter 0:40 i denne video..

Peterborough fik også point i denne weekend, da de hjemme på London Road lidt overraskende kun fik 2-2 mod Oldham Athletic. Jonathan Forte prikkede Oldham i front allerede efter seks minutter, men Michael Bostwick fik udlignet for topholdet, da han 12 minutter senere sendte et hoppende skud afsted, der dog var placeret så yderligt, at Paul Rachubka ikke kunne få fingrene på.

Marcus Maddison bragte Peterborough i front kort efter pausen, da han på et smukt, smukt frisparksmål bankede bolden op i hjørnet uden chance for keeperen.

Du kan se Marcus Maddisons dejlige frisparksmål efter 1:15 i denne video.

Efter lidt over en times spil headede Genseric Kusunga dog udligningen ind til 2-2, der også blev kampens resultat.

Milton Keynes Dons udnyttede til fulde, at Yeovil Towns Ben Nugent blev smidt i bad, da Will Grigg og Daniel Powell scorede udeholdets mål, da de vandt på Huish Park.

Preston North End rykkede også frem i tabellen, da de hjemme på Deepdale vandt med 4-2 over Colchester United. Rhys Healey havde ellers bragt udeholdet i front på en returbold, inden Scott Wiseman med en herlig solotur udlignede efter tyve minutter.

Du kan se Scott Wisemans fine mål efter 0:38 i denne video.

Alan Brownie udnyttede fire minutter efter katastrofalt forsvarsspil til at bringe Preston i front 2-1, inden Alex Gilbey kort før pausen udlignede til 2-2 på et fremragende langskudsmål.

Du kan se Alex Gilbeys drøn efter 1:18 i denne video.

Kort efter pausen trykkede Prestons Paul Gallagher af fra distancen, og efter lidt dårligt målmandsspil af Sam Walker i Colchester-målet, smuttede kuglen i kassen. Efter en times spil lukkede Chris Humprey kampen, da han sikkert udnyttede en friløber.

Katastrofalt dårlige Crewe har stadig kun vundet én kamp i denne sæson, efter Bradford lørdag slog dem 2-0.
Efter 72 minutter kunne Aaron McLean nemt gøre det til 1-0, da Crewe-forsvaret stod fuldstændig stille, inden Gary Liddle to minutter senere kunne sætte bolden ind til 2-0 med et fint spark fra kanten af feltet.

Scunthorpe United fortsatte også den svingende form, da Doncaster kom fra baghjul og vandt 2-1. Rory Fallon havde bragt hjemmeholdet Scunthorpe i front efter 24 minutter, men fem minutter senere fik James Coppinger udlignet. Kort efter pausen afgjorde angriberen Nathan Tyson sagerne, da han med sit 3. mål i denne sæson gjorde det til 2-1 for Doncaster.

I Fleetwood var der drama, da Jordan Slew allerede i første halvleg fik det røde kort Port Vale, der ellers holdt stand helt frem til ti minutter før tid, hvor Stephen Dobbie udnyttede et straffespark til at sende Fleetwood på sejrskurs.

Endnu vildere var det i Chesterfield, hvor hjemmeholdet slog Sheffield United med 3-2 i en kamp, der også bød på to røde kort. Jimmy Ryan tordnede hjemmeholdet i front efter en lille halv time, da han på et hårdt langskud sendte bolden ind bag Mark Howard i Sheffield United-målet.

Du kan se Jimmy Ryans skønne langskud efter 0:08 i denne video.

Efter en halv times spil kastede Sheffield Uniteds Michael Higdon fuldstændig hovedløst ind i en vanvittig tackling midt på banen, og så var det tidligt i bad, sagde kampens dommer Mark Brown.

Ti minutter faldt kampens næste røde kort, da hjemmeholdets keeper, Tommy Lee, kom helt skævt ud af målet, da han skulle forsøge at redde en dårlig tilbageaflevering af Ian Ross Evatt.

De to udvisninger forhindrede dog ikke Chesterfields Gary Roberts i at erobre bolden fra en forsvarsspiller og piske ned mod målet og score til 2-0 kort før pausen. Måltyven Eoin Doyle gjorde det med et kvarter tilbage til 3-0, da han opsamlede en bold i feltet og sikkert scorede. Imponerende Doyle har nu scoret 12 mål i denne sæson.

Sheffield United fik dog pyntet på resultatet, da Chesterfields indskiftede keeper, Myles Wright, viste, at der er en god grund til, at han ikke starter inde for klubben.

Se Rhys Wright have smør på handskerne efter 1:10 i denne video.

Notts County slog Gillingham med 1-0, da Shaun Harrad var eneste mand på tavlen, mens Barnsley slog Rochdale med samme cifre efter en kasse af Peter Ramage.

Afslutningsvis var Brian Jensen igen bænket, da Crawley flot hentede 2-2 mod Coventry efter at have været nede med to mål. Jensens afløser Jamie Ashdown gjorde dog ikke meget for at imponere Crawley-træneren Steven Pressley, da han efter 13 minutter gav en alt for nem retur, der blev omsat til mål af Josh McQuoid.

Ashdown var dog uden chance, da Simeon Jackson gjorde det til 2-0 efter en lille halv times spil. Efter 33 minutter modtog Crawleys Gwion Edwards en lang bold, som han behandlede eminent. En flot brysttæmning, et hurtigt træk ind i banen og bolden blev drejet helt over i det lange hjørne. Et dejligt mål.

Se Gwion Edwards’ pragtmål efter 0:28 i denne video.

Kort efter kunne Izale McLeod udnytte en forsvarsfejl til at gøre det til kampens resultat, 2-2.

Marcus Maddisons frisparksmål var i særklasse, og det er ikke første gang, at den blot 21-årige venstrebensspiller viser prøver på sin sparketeknik. Den mand har potentialet til at blive en glimrende spiller i fremtiden.

Bristol City fik ikke den forventede sejr over Walsall, og det betyder, at Swindon nu kan komme faretruende nær førstepladsen, hvis de vinder den kamp, de har i hånden. Som førerhold må det forventes, at du kan slå ligaens nummer 16 på udebane.

Den aktuelle stilling i League One.

League Two Bury er nyt tophold i League Two, efter de slog Tranmere Rovers med 2-0, da Burton allerede fredag tabte.

Kevin Etuhu og Daniel Nardiello stod for målene, da Tranmere måtte indkassere det tredje nederlag på stribe. Burton havde vundet alle kampe på hjemmebane hidtil i denne sæson, men Cambridge fik stoppet den flotte stime fredag, da de vandt med 3-1 på Pirelli Stadium.
Især Cambridges mål til 2-0 bør ses, da Burton forsvaret her blev spillet fuldstændig tyndt.

Se Cambridge Uniteds lækre opspil efter 0:24 i denne video .

Exeter fik vendt kampen mod Dagenham & Redbridge, da de vandt med 2-1 efter at have været bagud. Aaron Davies lavede det vindende mål, efter Jimmy Keohane havde udlignet Dagenham & Redbridges Jamie Curetons føringsmål fra første halvleg.

Wycombe smuttede også forbi Burton i toppen af tabellen, men kunne ikke spille sig helt til tops, da det blot blev til 1-1 mod Northampton. Ryan Creswell havde med et kraftfuldt hovedstød headet Northampton i front kort før pausen. Otte minutter inde i dommerens tillægstid i anden halvleg kom Aaron Holloway dog højest og pandede et hjørnespark i kassen til 1-1 for Wycombe.

Carlisle United byttede plads med Hartlepool i bunden af rækken, da de sejrede med hele 3-0 i de to holds indbyrdes opgør.

Steven Rigg bragte Carlisle i front efter pausen, da han fik fumlet et indkast i mål, inden Stephen Elliott med otte minutter tilbage af kampen gjorde det til 2-0. Mark Beck lukkede kampen til 3-0 med en lidt heldig hælafslutning fra tæt hold et minut før tid.

Accrington Stanley vandt for tredje runde i træk, da Luke Joyce scorede kampens eneste mål på straffespark i kampen mod Mansfield. Morecambe slog samtidig Southend med 1-0 på et mål af Jack Redshaw, mens Plymouth Argyle slog Shrewsbury med de samme cifre. Mads Ibenfeldt kom ikke på banen for Southend i nederlaget.

Oxford United hentede deres anden sejr i fire kampe, da Michael Collins lavede kampens eneste mål i kampen mod Newport County.

Luton Town sikrede sig en sen sejr, da Alex Wall afgjorde sagerne mod Stevenage med sin scoring til 2-1 efter 83 minutter. Luke Wilkinson havde headet Luton i front efter ti minutter, men kort tid efter den halve time Tom Pett udlignet på en løs bold i feltet. Lutons vindende mål blev som nævnt sat ind af Alex Wall, da han fint sparkede bolden i kassen fra kanten af feltet.

Wimbledon fik 1-1 hjemme mod Cheltenham efter at have været bagud 1-0. Efter otte minutter udnyttede Cheltenhams Matt Taylor stor forvirring i forsvaret til at bringe udeholdet på 1-0. Den stilling holdt til kort før pausen, hvor en bold faldt ned for fødderne af Wimbledons Adam Barrett, der sikkert kunne sparke udligningen ind.

Afslutningsvis spillede York City på hjemmebane 0-0 med Portsmouth.

Cambridge United gjorde det fremragende, da de slog Burton Albion med hele 3-1 på udebane og tildelte topholdet deres første nederlag på hjemmebane i denne sæson. Sublimt arbejde af et stærkt spillende Cambridge United-hold.

Fire ud af ti kampe endte med kun en enkelt scoring, mens yderligere en kamp i League endte 0-0. Det er simpelthen for kedeligt, og holdene må meget gerne spille mere fremad banen og øver afslutninger den kommende uge.