• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
VM Martin Davidsen

VM-bloggen i Rusland: VM-stjernerne vågner med verdensklasse

VM-bloggen i Rusland: VM-stjernerne vågner med verdensklasse
Foto: Alexander Hassenstein/Getty Images

Under hele VM vil journalist Martin Davidsen hver dag skrive om slutrundens store og små temaer. I dag er der fokus på Toni Kroos og de andre verdensstjerner, der leverer varen til VM.

Af Martin Davidsen

TIPSBLADET.DK i MOSKVA

En af mine yndlingsbeskæftigelser er bede andre folk om at sætte et drømmehold af favoritspillere, de har oplevet i deres levetid. Det giver altid en sjov og god fodboldsnak om store fodboldminder og fantastiske spillere. Jeg kan godt lide at bruge det dogme, at man selv skal have oplevet spillere enten live eller på tv, mens de spillede, for det giver en ægthed og trækker på noget personlig begejstring og nogle minder, man måske ikke kan læse sig til i en bog eller finde på et YouTube-klip.

Læs også: VM-bloggen: Jeg kan godt forstå, hvis de kaster op

Da min far og jeg i går satte os på en russisk sportsbar for at se Tyskland-Sverige, bad jeg ham derfor sætte et drømmehold over de spillere, han bedst har kunne lide i løbet af sit 65-årige liv, og det var naturligvis et overflødighedshorn af verdensklassespillere, han kunne vælge imellem; nærmest hele fodboldhistoriens største spillere.

Og når han valgte folk som Beckenbauer, Pelé, Maradona og Matthäus til sit hold, var det næsten altid med begrundelse i deres VM-præstationer for deres land. For det er ofte ved VM, at vi ser de helt store stjerner skinne igennem og vise verdensklassen. Vi lægger måske også mere mærke til det, fordi stjernerne i nogle tilfælde er omgivet af flere stjerner på deres klubhold end på landsholdet.

Læs også: VM-bloggen i Rusland: Screw down a little bit the expectations

Sådan er det også ved dette VM, der efter en lidt sløv start for alvor er kommet i gang i anden spillerunde, hvor flere af de helt store navne er trådt i karakter og leveret varen for deres land.

Jeg har før været inde på det pres, som spillerne er under ved et VM, og jeg er fortsat imponeret over, at de overhovedet kan præstere med forventningernes tunge åg på skuldrene. Og når man så ser Toni Kroos score et vidunderligt frisparksmål, da der var allerflest flammer i det tyske lokum søndag aften, kan man ikke andet end lade sig begejstre.

Selve sparket var ren verdensklasse, men det kræver også en helt særlig mentalitet og et helt særligt mod at tage den beslutning på det tidspunkt af en så afgørende kamp. Toni Kroos tog ansvar som den verdensklassespiller, han er, og han afgjorde kampen til tyskernes fordel.

Sådan har man set flere af de største stjerner markere sig i løbet af de seneste par dage. I Belgiens vilde 5-2-sejr over Tunesien var det Romelu Lukaku og Eden Hazard, der stjal showet. Luka Modric var også den store oplevelse (og målscorer) i Kroatiens fortryllende 3-0-sejr over Argentina. Antoine Grizmann, Christian Eriksen og Cristiano Ronaldo har alle scoret og sikret point til deres hold med verdensklasseaktioner. Og Harry Kane stod også på det rigtige sted på det rigtige sted to gange, da England hev en kneben 2-1-sejr i land i første runde.

Samme Kane skal igen trække læsset, når England møder Panama i dag, og det bliver interessant at se, om han kan fortsætte de gode måltakter fra første kamp. Der er allerede åbnet for en interessant kamp om topscorertitlen, idet flere af de store navne er stemplet ind i VM med stærke præstationer, og hvis Kane kommer på måltavlen et par gange mod Panama, ser det rigtig spændende ud.

Verdensklassespillernes stærke præstationer og store bedrifter ved dette VM er et billede på de tendenser, vi ser i international fodbold i disse år, hvor flere af de store hold er præget af stærke individuelle præstationer i højere grad end taktiske genistreger fra trænerne.

Barcelona vandt mesterskabet i Spanien med Messi som talismand, Real Madrid vandt Champions League i kraft af Cristiano Ronaldos mange mål og sådan kunne man blive ved.

Under VM har vi fået flere og flere glimt af verdensklasse, når de store spillere har markeret sig.

Lad det endelig fortsætte, så vi kan få flere kandidater til vores personlige drømmehold.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020