• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Oliver Okstrøm

Blog: FCM og akademiets fremtid

Blog: FCM og akademiets fremtid
Polfoto/Ernst Van Norde

FCM kan måske miste deres rolle som den talentfabrik, som bliver foretrukket af talenter. Den nye stil kan koste. Men de konkurrende klubber i toppen skal også selv rykke sig, hvis de vil over midtjyderne.

Af Oliver Okstrøm

Kampen om talenterne, der på den ene side kan skaffe holdet succes, og på den anden blive et vigtigt salgsobjekt er større end nogensinde før. Det ses ved fodboldskolerne i Brøndby og FCK, der skal forsøge at konkurrere med FCM's akademi. Andre steder bliver der også oprustet. I Danmarks største 1. divisionsklub AGF har man netop hentet en ny talentchef ind ved Anders Madsen fra AC Horsens.

Det er ikke et sekund for tidligt, at Aarhus-klubben finder en person, der ikke er fra AGF. Det er det, fordi flere spillere har været træt af måden talenter er blevet behandlet på. En af dem, der har forladt AGF er Viktor Fischer, som ikke var længe i FCM før han blev solgt til Ajax for et pænt millionbeløb.

Læs også: Blog: FCM og deres managerspil

Stemmer fra det midtjyske akademi har fortalt, at det særligt var FCM's evne til at sælge spillere videre, der var vigtig for Fischer. Den seneste i rækken af AGF'ere, der er flygtet er Mikkel Duelund. Ligeledes til FCM, men for ham blev det for meget, at har spørgsmålet om, hvad man hedder til efternavn betød så meget. Nu er han i FCM og på en top 40-liste over talenter i sin årgang udarbejdet af engelske The Guardian.

Han bliver ofte beskrevet som en meget intelligent spiller. Og uden tvivl en af de helt store talenter i dansk fodbold. Hvor meget han kan blive solgt for vil tiden vise, men det vil være penge, som AGF på deres helt egen måde har smidt væk.

Men nu hvor AGF (måske) har fået styr på deres og begyndt at vurdere ud fra evner og ikke efternavne, så skal FCM også til at tænke på, hvad de kan tiltrække talenter på. Det er ikke nogen hemmelighed i FCM, at nåleøjet til førsteholdet er blevet mindre med tilgangen af Matthew Benham og millionerne.

Det er nok ikke til sommer, at Glen Riddersholm hiver otte akademispillere op, som det er set før. Nu handler det benhårdt om mesterskaber og europæisk gruppespil, fordi man kan.

Men udviklingen af spillere skal nok være der. Der er man så dygtige, at der nok skal komme noget ud af gruppen på akademiet. Spørgsmålet er bare om man kan tiltrække længere, hvis Superliga er langt væk, hvis man ikke lige er den næste Pione Sisto.

En af de spillere var i sin tid Simon Kjær, og ham er man sikkert glad nok for, at man alligevel fik ind.

Dog kan FCM nok stadig holde på deres rolle. Så længe FCK og Brøndby også bliver ved med at købe ind fra højre og venstre, så vil FCM's status ikke blive truet af københavner-klubberne. Endda selvom de prøver at sige noget andet selv.

---------------------------

Se SønderjyskE - AaB og Brøndby IF - AC Horsens på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AC Horsens

Efter sejre i de første to runder i Superligaen venter nu en helt anden type modstander for Brøndby IF - kan klubben gøre det til alle gode gange tre?

Optakt: AGF - OB

Der venter et traditionsrigt opgør søndag eftermiddag. Kan OB gøre op med sin dårlige AGF-statistik?

Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Midt mellem de to Champions League-playoffkampe skal FC Midtjylland passe sine pligter i Superligaen. Lørdag venter Randers, der har fået en god sæsonstart.