• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Oliver Okstrøm

Blog: Glens sommerchok i Midtjylland

Blog: Glens sommerchok i Midtjylland
Foto: Lars Poulsen/Polfoto

Glen Riddersholm har sagt farvel i FCM, og nu står spørgsmålene klar.

Af Oliver Okstrøm

Det største chok i Superligaen i lang tid indtraf torsdag aften, da FCM's guldtræner Glen Riddersholm valgte at trække sig tilbage som cheftræner i klubben. Den var der ikke nogen, der havde set komme, og slet ikke lige op til Champions League-kvalifikationen.
 
I pressemeddelelsen fra FC Midtjylland lyder det, at der er kompromisser, som han ikke længere kan indgå i hverdagen, hvis han skal være den bedste udgave af sig selv og den leder, som han ønsker at være over for spillerne og staben, står der.

Derfor lægger sådan en pressemeddelelse selvfølgelig op til flere spørgsmål end, den giver svar. Hvad ligger der under her. Hvilke kompromisser er det, han ikke længere kan indgå? Handler det om trupsammensætningen? Er der for meget pres i forhold til hvilke spillere, der skal bruges? Spillestilen har før været til diskussion på ledelsesgangene i FC Midtjylland, så det kunne det sagtens være igen.

Senest har det også set ud til, at der skulle gås på kompromis med benyttelsen af spillere fra egen avl, som tidligere har været en fast del af strategien i klubben, men nu skal der fyldes op med udenlandske og danske profiler.

Hvordan kan det være, at en mand, der har rost en klub og sin arbejdsplads til skyerne hver gang chancen har været der pludselig vender rundt på en tallerken og forlader hele foretagendet? Der er ikke ligefrem en logisk forklaring på det her, og det lader ikke til, at det er noget privat.

Rygterne om en ny træner vil sikkert florere om både Glen Riddersholms og FC Midtjyllands fremtid. Er Glen Riddersholm den næste landstræner for Danmark eller et andet land? Måske en anden klub. Svaret ligger derude, men til pressemødet fredag morgen vil der ikke være mulighed for at få en kommentar fra Glen Riddersholm. Det er mystisk, at en person, der er i centrum slet ikke dukker op til en afsluttende omgang med pressen. Han står i hvert fald ikke som deltager i pressemeddelelsen.

Hvem skal tage over? Rygter om enhver arbejdsløs træner vil sikkert bliver sat i gang på diverse fora om FCM, og uden at vide noget om det, så kommer de nok ikke udenom Kasper Hjulmand.

Nu bliver det spændende, hvad der sker på pressemødet i morgen, der slutter 8.45.

Superliga

Mere Superliga

Fokus