• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Oliver Okstrøm

Der er gået virus i Benhams computer

Der er gået virus i Benhams computer
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Intet lader til at fungere for FC Midtjylland i øjeblikket, og det er særligt ændringer det seneste år, som ser ud til at være årsagen.

Af Oliver Okstrøm

Så gik det galt igen. FCM er i en kæmpe krise, som har stået på siden oktober, hvor det ikke er blevet til mange lyspunkter pånær nogle flotte hjemmekampe i Europa League. Faktisk skal man helt tilbage til 16. oktober før, hvis man skal gå to sejre tilbage i Superligaen, så Europa virker lidt langt væk nu, som spillet ser ud. 
 
Og når man tænker på, hvor vigtig indtægten fra europæisk fodbold er for klubben, så er det ved at være på tide at stille spørgsmålet om Jess Thorup er den rigtige til posten som cheftræner.
 
Ejeren Benham og bestyrelsesformand Rasmus Ankersen er heller ikke ligefrem kendt for at have masser af tålmodighed. I Brentford blev manager Marinus Dijkhuizen fyret efter bare otte kampe i denne sæson. De har altså intet problem med at erkende, hvis de har taget fejl og skride til handling på den baggrund, men har Claus Steinlein det på samme måde, hvis han altså har noget at sige i denne forbindelse.
 
Det har i det hele taget været meget svingende med Jess Thorup, og den energi og spilleglæde, der var under Glen Riddersholm er nu helt væk. Men er det hele så Jess Thorups fejl? Absolut ikke. Jeg underkender på ingen måder at manden er fagligt meget dygtig. Noget af det er også materialet, han skal arbejde med. Skader på centrale figurer som Johan Dahlin, Petter Andersson og Kristian Bach Bak betyder meget. 
 
Men de spillere, som det seneste halvandet år er blevet hentet ind har været af svingede kvalitet. Det ser næsten ud som om, at man har brugt millioner af kroner på at gøre et hold dårligere. En kantspiller, som spillet var bygget meget op om, som Sylvester Igboun er svært savnet. Daniel Royer har ikke slået igennem, og det samme gælder også en spiller som Martin Pusic, der endda kom til som topscorer i Superligaen. Det er nærmest kun Tim Sparv, der har været en direkte succes.
 
Det ser ud som om, at Benham skal have tjekket sin computer for et virus-angreb. Den skal i øvrigt også snart finde ud af, at der er et stort problem på højre back, som i flere transfervinduer er blevet overset. Systemet lader i hvert fald til at have gjort holdet værre.
 
Nu må vi se om dette bare er en fase, der har taget for lang tid. Heldigvis kan de da falde tilbage på, at målsætningen kun hedder europæisk fodbold i hver anden sæson, fordi så kan FCM starte fra scratch igen i næste sæson, hvor en ny træner bør overvejes kraftigt. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus