• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Sebastian Stanbury

Leder: Gør mere ud af sæsonstarten i Superligaen

Leder: Gør mere ud af sæsonstarten i Superligaen

- Jeg har aldrig forstået, hvorfor der ikke gøres en mere ud af, at Superligaen begynder på ny, mener Tipsbladets journalist.

Af Sebastian Stanbury

Jeg har aldrig forstået, hvorfor der ikke gøres en mere ud af, at Superligaen begynder på ny. Første spillerunde i en ny sæson er fodboldens svar på nytårsaften, en dag hvor alle hold starter på en frisk og glemmer alle sidste sæsons skuffelser og sorger. I stedet står man tilbage med drømmene og håbet om, at netop den sæson, der skal til at gå i gang bliver den helt store, fyldt med succes, hæder og titler.

Det kunne man godt gøre mere ud af at markere i Superligaen. I USA er baseball'ens Opening Day et fænomen, der dyrkes; en festdag hvor man markerer, at den sport, man elsker, begynder igen efter en lang vinter. 14 amerikanske præsidenter har kastet den første bold til Opening Days rundt om i landet, og det er en dag, som både fans og spillere har et særligt forhold til.

"Man får altid et ganske særligt kick på Opening Day, uanset hvor mange, man har været igennem. Man ser frem til det som en fødselsdagsfest, da man var barn. Man føler, at noget vidunderligt skal ske," sagde den legendariske New York Yankees-spiller Joe DiMaggio, ham som har været gift med Marilyn Monroe, og som Simon & Garfunkel synger om i " Mrs. Robinson", engang.

Men i Danmark er Superliga-starten ikke noget, der markeres. Jo, måske er der blomster til de nye spillere inden kampstart, men ellers begynder det bare brat fredag aften, når FC Nordsjælland gæster Viborg Stadion fredag aften klokken 18.00. Man tænder fjernsynet, og, nå ja, der er jo Superliga.

Det er lidt synd, man ikke på en eller anden måde gør mere ud af det, for sæsonpremieren er et ganske særligt tidspunkt.

For første og med overvejende sandsynlighed eneste gang i sæsonen er alle lige. Alle har nul point og er rent matematisk lige tæt på mesterskabet, der skal uddeles Er de så også det i praksis? Selvfølgelig ikke. FC København løber med mesterskabet igen, for holdet er stærkt og sammenspillet, og manager Ståle Solbakken har tidligt sørget for at købe ind, så holdet fremstår komplet før sæsonstart - selv efter salget af Nicolai Jørgensen og med en uvis situation angående Thomas Delaney.

Til gengæld bliver der spænding om de efterfølgende pladser, hvor der er masser af spørgsmålstegn og interessante ting at følge. I hvor høj grad vil sensationen SønderjyskE kunne opretholde niveauet? Kan FC Midtjylland rette op efter en mildt sagt rodet sidste sæson? Hvordan vil Alexander Zorniger og hans filosofi, en af de mest omfattende spillemæssige revolutioner vi har set i dansk fodbold, fungere på Vestegnen?

Kan AaB genfinde sidste sæsons til tider høje topniveau og erstatte Lukas Spalvis' mål? Hvilke resultater får OB ud af sommerens oprustning -og hvad betyder savnet af Rasmus Falk? Kommer der ro omkring kaosklubberne Randers og Esbjerg? Finder FC Nordsjælland en ny Emre Mor i den store talentsatsning i Farum? Kan Viborg levere lige så godt i den svære sæson to? Og hvordan klarer Lyngby, Horsens og Silkeborg omstillingen til Superligaen?

Det er alle sammen spørgsmål, man kan stille til de resterende 13 Superligaklubber, og det tal er en pointe i sig selv. For hvordan vil den udvidede liga og den nye struktur fungere? Måske får vi allerede et hint om nogle af svarene på Superligaens Opening Day.

Jeg glæder mig til at få Superligaen i gang.

Superliga

Mere Superliga

Fokus