• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Sebastian Stanbury

Leder: Pludselig var Superligaen tilbage - og hvor var det sjovt

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Superligaen er tilbage og er det med underholdning og overraskelser fra starten af sæsonen.

Af Sebastian Stanbury

Bragt i Tipsbladet den 20. juli

Superliga-premieren er en mærkelig, pludselig begivenhed. Det føles ikke som længe siden, at sidste sæson sluttede – fordi det heller ikke er længe siden – og så en dag begynder det hele forfra. Fansene er på ferie, klubberne er stadig i gang med at sammensætte trupper, men nu er ligaen alligevel gået i gang.

Gudskelov.

Mandag aften sad jeg så i Parken til min første Superliga-kamp i denne sæson. Det var et lille døgn efter den mest målrige VM-finale i 52 år og afslutningen på en måneds underholdning leveret af verdens bedste fodboldspillere.

Kunne en kamp mellem FC København og AC Horsens, sidste sæsons nummer nummer fire og seks, klare sig i den konkurrence?

Selvfølgelig.

Allerede inden startfløjt var det rørende at mærke den kærlighed, der strømmede fra tribunerne og ned mod københavnernes hjemvendte helt Dame N’Doye. Og det blev endnu bedre, da han og de 21 andre på banen begyndte at spille fodbold.

Vi fik et lille stykke historie, da Horsens for første gang nogensinde vandt over FCK i Parken.

Vi fik tre mål og tre spark på stolpen. Vi fik et målmandsdrop af en keeper, Stephan Andersen, som var foretrukket frem for sin konkurrent, Jesse Joronen, der netop var ankommet fra den dags modstander. 

Vi fik et annulleret mål. Vi fik et brændt straffespark af FCK’s store profil Viktor Fischer og et reddet straffespark af den debuterende keeper Matej Delac, der efterfølgende fortalte, at han havde råbt ”Subasic” til den danske landssholdsspiller (mere om Delac i dagens udgave af Tipsbladet).

Vi fik otte gule kort. Vi fik en cheftræner, der jublede så meget, at han fik hold i ryggen. Og endelig fik vi en debut til Martin Pusic, der havde skrevet under med Horsens dagen forinden og på mystisk vis forsvandt tre dage senere.

Og det var bare i den kamp, jeg tilfældigvis valgte at se. Der var også syv point til de tre oprykkere, Jakob Poulsens første brændte straffespark i Superligaen nogensinde, Kasper Kusks frispark i Haderslev og Brøndbys første skridt på endnu et mesterskabstogt med 10.000 solgte sæsonkort og en 2-0-sejr i Randers.

Superligaen er fuld af historier, underholdning og store sportslige øjeblikke. Kvaliteten kan ikke måle sig med VM eller de store ligaer, der begynder i de kommende måneder, men det gør ikke noget. Det har aldrig været Superligaens største tiltrækningskraft. Det er i stedet nærheden; muligheden for at se begivenhederne med egne øjne frem for via et tv eller et computer. Muligheden for at leve sig ind i fodbolden på en måde, man ikke kan med udenlandske turneringer og klubber.

Ligaen og dens deltagere er ikke altid de bedste til at reklamere for, hvor tiltrækkende deres eget produkt egentlig er. Det er blandt derfor, at ligaen ofte begynder, uden man egentlig har lagt mærke til det. Men herfra må opfordringen være, at I, kære læsere, tager ud og ser nogle Superliga-kampe.

Ja, stranden lokker, og der er altid noget at ordne ude i haven, men det er også nu, det er ekstra vidunderligt at sætte sig i solen og se fodbold. Køb billet til en Superliga-kamp i denne weekend og tag et par venner og veninder med.

Jeg tør næsten love, at I ikke vil fortryde det.