Det er en enorm gevinst og en stor bedrift, at Brian Steen Nielsen - alle alle! - Ove Pedersen og Lars Windfeld har formået at vende supertankeren AGF. Retningen er rigtig, men ærgerligt, det skulle tage 12 år før man fandt ud af at en sund klubkultur skaber succes. Hvor er den i eksempelvis Brøndby og FCK? Og hos bonderøvene i AaB?
Så gjorde de det igen, AaB: klemte sig i Champions League på en fribillet. Mon retfærdigheden nogensinde sker fyldest?
Dækningen af weekendens kamp mellem Stoke og Aston Villa handlede meget om danskerne i kampen. Men den store helt var angriberen Mamady Sidibe, der for 10 måneder siden var døden nær i et blodigt omklædningsrum i Togo.
SAS Ligaen og Ekstra Bladet Cup er dybt uretfærdige turneringer, der tilgodeser de store klubber. Sådan gør man ikke i andre lande.
»Storklubber som Vejle, Brøndby og AGF har ikke noget at gøre i selskab med småklubber som Taars/Ugilt, Frem Sakskøbing og Møldrup/Tostrup IF. Det har ingen sportslig værdi. Den slags kampe hører hjemme som supplement til dyrskuer og kræmmermarkeder og ingen andre steder.«
Allan Kuhn mener ikke, at AaB-spillerne skal trække ’en nødbremse’ på modstanderne i fremtiden. Er assistenttræneren fremsynet eller bare naiv?
JEG GIVER NORMALT ikke så meget for venskabskampe og andenrundestillinger. De førstnævnte er kun for trænere og reserver, og sidstnævnte kun for statistikere og nørder. Ingen af delene kan bruges til så meget.
Skal AaB bruge eventuelle Champions League-millioner på at lappe økonomiske huller? AaB har en flot tradition for ikke at få penge til at yngle og en ligeså flot tradition for at sende spillere til andre klubber for en halv flaske Rød Aalborg. Hvad med Champions League - ryger pengene i huller gravet af den dårlige økonomiske ledelse, så fodboldholdet ikke bliver tilgodeset?
De store stjerner bliver væk, men en ny generation af trænere og økonomisk ansvarlighed peger i den rigtige retning for tysk fodbold.
Hvor befinder Tottenham, en sovende kæmpe i engelsk fodbold, sig henne kort inde i sæsonen?